Terug naar Malawi

Nyika National Park

Nyika National Park is het grootste park van Malawi en is gelegen in het noorden van het land, richting de grens met Tanzania. Het gebied is zo’n 3200 vierkante kilometer groot. Hier torent het Nyika plateau hoog boven de omliggende vlakte uit. Een gebied waar nauwelijks toeristen komen, doordat het afgelegen ligt ten opzichte van andere hoogtepunten van Malawi. Geheel ten onrechte, want dit gebied is heel uniek in Afrika. Het uitzicht is hier adembenemend. Rollende heuvels vol bebossing gaan over op plateau’s van zo’n 2500 meter hoog. Dit maakt Nyika een erg verschillend park vergeleken met andere regio’s in Malawi.

Deel deze bestemming:

Dieren in Nyika National Park

Er leven verschillende soorten antilopen in het park, zoals de basterdgemsbok, eland en duiker. Verder zijn ook zebra’s en bushbokken in grote aantallen aanwezig. In Nyika leeft de hoogste concentratie luipaarden van Malawi. Deze katachtigen blijven erg schuw, maar de kans dat u ze spot is hier wel een stuk hoger dan in andere delen van het land.

Activiteiten in Nyika National Park

Nyika National Park is een bijzondere bestemming voor de avontuurlijke reiziger. Een gebied dat doorgaans wordt bezocht door reizigers die meerdere delen van Afrika hebben verkent. Een echte ‘off the beaten track’ wildenis gebied. Tijdens het verblijf op het Nyika Plateau kan men de volgende activiteiten ondernemen:

  • Game drives – vanuit uw lodge op het Nyika Plateau kunt u twee keer per dag op safari in een open 4×4 safarivoertuig. Bovendien is het mogelijk om hier een ‘nightdrive’ te maken, nadat de zon is onder gegaan gaat u op zoek naar unieke diersoorten die alleen ’s nachts actief zijn.
  • Wandelsafari’s – tijdens uw verblijf in Nyika is het zeker de moeite waard om deel te nemen aan wandelsafari’s. Een unieke ervaring om dit gebied te verkennen. Bovendien zijn hier ook meerdaagse mobiele wandelsafari’s mogelijk.
  • Mountainbiken – het bergachtige gebied biedt een uitgelezen mogelijkheid om te gaan mountainbiken op het Nyika Plateau. De routes in het gebied zijn geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderde mountainbikers. Een leuke manier om actief bezig te zijn en tegelijk grotere afstanden te kunnen overbruggen.

De beste reistijd voor Nyika Plateau

Nyika National Park volgt niet hetzelfde weerpatroon als zuidelijk gelegen parken in Malawi. De beste reistijd voor Nyika National Park is tijdens het groene seizoen tussen november en mei. Het weer is dan wat aangenamer dan tijdens het droge seizoen en gemiddeld zijn er meer dieren op het plateau.

Droge seizoen:

Het droge seizoen is tussen mei en oktober. Temperaturen zijn laag gedurende het droge seizoen, waardoor dieren zich verplaatsen naar lager gelegen delen. Warme kleding is noodzakelijk in deze tijd van het jaar.

  • Mei – dit is het begin van het droge seizoen. Het gras is nog steeds groen en er is nog voldoende water op het Nyika Plateau.
  • Juni en juli – het kan zo nu en dan nog regenen, maar het is overwegend droog. Dit zijn de koudere maanden in het jaar. In de ochtend is het gemiddeld 8 graden, terwijl het overdag 20 graden is.
  • Augustus en september – de regen is gestopt en het gras kleurt geel. Ook de temperaturen lopen op met een gemiddelde van 24 graden. Ook in de ochtenden is het niet meer zo koud.
  • Oktober – overdag loopt de temperatuur op tot een gemiddelde van 26 graden. Dit is ook de periode dat het voor het eerst weer kan regenen.

Groene seizoen:

In het groene seizoen, tussen november en april, worden temperaturen nog prettiger. Temperaturen stijgen maar worden nooit té hoog, als gevolg van de hogere ligging van het Nyika Plateau. De meeste regen valt tussen december en maart, maar het regent bijna nooit de hele dag

  • November – dit is de periode dat het over het algemeen begint met regenen. Het is dan gort droog op het Nyika Plateau, dus de regen is zeer welkom. Overdag is het nog steeds aangenaam met gemiddeld 26 graden. Als het regent dan is het vaak in de vorm van een korte onweersbui in de middag.
  • December , januari februari en maart – dit zijn de nattere maanden in het jaar. De temperaturen overdag liggen rond de 26 graden. Het regent niet elke dag met een gemiddelde van 23 graden, terwijl het vroeg in de ochtend gemiddeld 15 graden is.
  • April – dit is een mooie periode in het jaar. De regen neemt sterk af en het is prachtig groen en de bomen vol bladeren.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Nyika National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Malawi

LILONGWE Nkhotakota Wildlife Reserve Nyika National Park Lake Malawi Zomba Plateau Liwonde National Park Majete Game Reserve