Terug naar Namibië

Lüderitz en Kolmanskop

Gelegen tussen de uitgestrekte Namibwoestijn en de Atlantische oceaan ligt het plaatsje Lüderitz. Een wandeling door dit authentieke kustplaatsje waar u terug gaan in de tijd. Een dorp met typische koloniale Duitse architectuur. Het stadje kreeg de naam Lüderitz in 1883 en is vernoemd naar de Duitse handelaar Franz Adolf Eduard Lüderitz, de oprichter van Duits Zuid-West Afrika. Men zocht hier destijds naar diamanten. Tientallen jaren later, in 1908 werd Lüderitz een toevluchtoord voor avonturiers in een zoektocht naar rijkdom. Een treinspoorwerker zag toen namelijk een bijzondere glinstering, waarna men de aanwezigheid van diamanten kon bevestigen. Al deze avonturiers hebben een grote rol gespeeld bij het creëren van een welvarend stadje. Vandaag de dag is Lüderitz een rustig en afgelegen dorp waar u slechts een handvol ‘locals’ en vrijwel geen toeristen tegenkomt.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Lüderitz

In Lüderitz kunt u de mooie architectuur aanschouwen, ’s avonds naar een gezellige bar en heerlijke visgerechten proberen. Verder zijn er enkele hoogtepunten rondom het kustplaatsje.

  • Bezoek Halifax Island – Halifax Island is een klein eilandje voor de kust van Lüderitz. U maakt een boottocht om op zoek te gaan naar pinguïns, zeehonden en de zeldzame ‘haviside’ dolfijn. Daarnaast zijn op het eiland verschillende bijzondere watervogels te zien.
  • Oester Tour – ontdek hoe oesters, een belangrijke delicatesse in Lüderitz, vanuit de haven op de diner tafel terecht komen. Deze tour begint in de haven van Lüderitz, waar de oesters aankomen. U eindigt de tour in een oesterbar, waar een proeverij wordt vergezeld door een lekkere wijn.
  • Lüderitz Peninsula – de Lüderitz Peninsula is rondom omgeven door de zee. Deze peninsula zit vol met bijzondere planten en rotsformaties. In waterbronnen strijken geregeld grote aantallen flamingo’s neer. Bij Angra Point kunt ook u golfen op een 9-hole golfbaan die bestaat uit zand. Hier vindt u ook het Diaz Point, de plek waar de eerste Europese kolonist aankwam en deze baai hier ontdekte.
  • Agate Beach – Agate Beach is een uitgestrekt strand waar kristallen tussen het zand liggen. Één van deze kristallen heet de ‘agate’, waar de naam van dit strand van is afgeleid. Vervelend genoeg mag u deze kristallen niet zomaar meenemen, maar toch is het de moeite waard om hieraan een bezoek te brengen.

Kolmanskop

Kolmanskop staat ook wel bekend als een verlaten spookstad. Het was ooit een bruisend centrum en een was waar de Duitse diamantzoekers wat konden rusten. Vandaag de dag vindt men hier een verzameling verlaten huisjes die door een zee van zand zijn bedolven. Wanneer u een bezoek brengt aan de spookstad is het bijna onvoorstelbaar dat de bewoners hier ooit verantwoordelijk waren voor één tiende van de diamantenproductie van de hele wereld! Zo plotseling als de welvaart groeide, zo plotseling verdween deze ook weer in 1928. In die periode werden andere meer omvattende diamantvelden gevonden. De bewoners van Kolmanskop verlieten dit gebied in een rap tempo, wat na verloop van tijd heeft geresulteerd één van de mooiste spooksteden ter wereld.

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Lüderitz en Kolmanskop
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross