Terug naar Zimbabwe

Great Zimbabwe

Great Zimbabwe is een verlaten stad in het zuidoosten van Zimbabwe. Dit is een ander hoogtepunt dan u zou verwachten in deze wildrijke bestemming. Het draait hier niet om wildervaringen. Great Zimbabwe is een hoogtepunt voor de reiziger die naast de wildparken ook geïnteresseerd is in cultuur en historie. Sinds 1986 zijn deze ruïnes een UNESCO World Heritage Site.

Geschiedenis

Great Zimbabwe is waarschijnlijk rond 1100 AD gebouwd. Gedurende de hoogtij dagen hebben er zo’n 20.000 mensen gewoond. De lokale bevolking was het Shona volk. Great Zimbabwe was zeer voortvarend dankzij de goede handelspositie van de stad. Vanaf de 16de eeuw begon de stad in verval te raken. Dit kwam waarschijnlijk doordat de goudbronnen op raakte en door overpopulatie.

Bezoek aan Great Zimbabwe

Great Zimbabwe ligt wat verder weg van de meeste grote wildparken, maar is zeker voor cultuurliefhebbers het bezoeken waard. Er wordt aangeraden om met een gids Great Zimbabwe te verkennen, zodat u begeleid de omgeving kunt verkennen en meer te weten kunt komen aan de hand van de meest interessante verhalen.

Deel deze bestemming:
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Great Zimbabwe
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zimbabwe

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE