Terug naar Zimbabwe

Great Zimbabwe

Great Zimbabwe is een verlaten stad in het zuidoosten van Zimbabwe. Dit is een ander hoogtepunt dan de meesten in dit land- het draait hier niet om wildervaringen. Great Zimbabwe is een hoogtepunt voor de reiziger die tussen de wildparken door wat extra cultuur en historie wilt verkennen. Sinds 1986 zijn deze ruïnes een UNESCO World Heritage Site.

Geschiedenis

Great Zimbabwe is waarschijnlijk rond 1100 AD gebouwd. Op haar piek hebben er zo’n 20.000 mensen gewoond. De lokale bevolking was het Shona volk. Great Zimbabwe was zeer voortvarend dankzij de goede handelspositie van de stad. Vandaar dat vandaag de dag nog steeds de basis van een ommuurde toren te bezoeken is- de voortvarendheid moest beschermd worden. Vanaf de 16de eeuw begon de stad in vervalling te raken. Dit kwam waarschijnlijk door het opraken van goudbronnen en overpopulatie.

Bezoek aan Great Zimbabwe

Great Zimbabwe ligt wat verder weg van de meeste grote wildparken, maar is zeker voor cultuurliefhebbers het bezoeken waard. Er wordt aangeraden om met een gids Great Zimbabwe te verkennen om de meest interessante verhalen te horen.

Deel deze bestemming:
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Great Zimbabwe
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zimbabwe

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE