Terug naar Zimbabwe

Matobo National Park

De Matobo Hills liggen ten zuiden van Bulawayo, de tweede grote stad in Zimbabwe. De Matobo Hills is een gigantische gebied en beslaat 3000 km2, waarvan 400 km2 behoort tot het Matobo National Park (voorheen Matobo Hills National Park). Matobo National Park staat bekend om de rood getinte granieten rotsen. Deze rotsblokken balanceren op elkaar en creëren spectaculaire vormen. De rotsformaties zijn adembenemend en liggen verspreid over het landschap. Hier wordt het heuvelachtige landschap afgewisseld met open vegetatie en beboste valleien. Daarnaast staat het gebied bekend om de rijke geschiedenis die terug gaat tot ca. 2000 jaar geleden. Dit was het leefgebied van de SAN-bevolking die hier een indrukwekkende verzameling rotstekeningen heeft achtergelaten. Tijdens een bezoek aan de regio kan men op zoektocht naar de eeuwenoude rotsschilderingen van de Bushmen. Daarnaast ligt hier het graf van Cecil Rhodes, de stichter van Rhodesië (het voormalige Zimbabwe en Zambia). Ook vormt Matobo de thuisbasis van veel diersoorten, waaronder hyena’s, cheeta’s, giraffen, luipaarden en de Afrikaanse wilde kat. Voor een extra intensieve kennismaking met de neushoorn kunt u deelnemen aan een neushoorn tracking, waarbij u de dieren te voet volgt.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Matobo National Park

Matobo National Park is een uniek gebied met interessante activiteiten. Een mooie aanvulling ten opzichte van andere regio’s in Zimbabwe. Bij een bezoek aan Matobo gaat het niet om de grote aantallen wild. Hier kunt u deelnemen aan actieve of culturele activiteiten.

 • Game Drive en neushoorn tracking – onder leiding van een parkranger neemt u deel aan een wandelsafari. Te voet probeert u de neushoorns van Matobo Hills van dichtbij te benaderen.
 • Bezoek het graf van John Rhodes – John Rhodes, de stichter van Rhodesië, is één van de eerste kolonisten die Matobo Hills bezocht. Vandaag de dag is zijn graf te bezoeken op een hoog uitzichtpunt genaamd ‘The World’s View’. Deze plek ontdekte hij ooit zelf en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.
 • Rotstekeningen Bushman tijdens een bezoek aan de Matobo Hills gaat u op zoek naar enkele rotschilderingen van de SAN-bevolking die hier duizenden jaren geleden leefden.
 • Mountainbiken – het landschap van Matobo is indrukwekkend. Per mountain bike verkent u mooie routes door dit rotachtige gebied.
 • Hikes in de omgeving – vanuit uw lodge kunt u onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid prachtige hikes maken. Vanaf de top van de granieten rotsformaties heeft u een indrukwekkend uitzicht op het omliggende landschap.

Beste reistijd Matobo National Park

Over het algemeen is de temperatuur erg aangenaam in de regio van Matobo National Park. De beste reistijd voor Matobo Hills is tussen april en oktober. De meeste regen valt in de peruide valt tussen november en maart. Wanneer het regent is dit voornamelijk in de vorm van een korte hevige regenbui in de middag.

Droge seizoen:

 • April – een lange periode van droogte begint en de temperaturen nemen langzaam af. Tijdens safari-activiteiten in de ochtend koelt het sterk af.
 • Mei, juni, juli en augustus – dit zijn de koudere maanden in het jaar. Overdag zijn de temperaturen aangenaam met een gemiddelde van 22 graden, terwijl het in de ochtend een stuk frisser is, met temperaturen rond de 5 graden.
 • September en oktober – deze periode zijn de warmste maanden. Tegen het einde van oktober kan het voor het eerst in lange tijd weer regenen. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 28 graden.

Groene seizoen:

 • November – in deze periode komt regen vaker voor, maar zeker niet elke dag. Vaak regent het in de middag kort en hevig.
 • December, januari en februari – dit zijn de maanden met de meeste regenval. Het regent bijna dagelijks, maar nog steeds over het algemeen kort en hevig. Overdag liggen de temperaturen rond de 27 graden, terwijl het in de ochtenden aangenaam is met gemiddeld 15 graden.
 • Maart – het aantal dagen met regen neemt af en de gemiddelde temperatuur ligt op 27 in de middag en 14 graden in de ochtend.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Matobo Hills National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

ANDERE GEBIEDEN IN ZIMBABWE

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE