Terug naar Tanzania

Hoogtepunten Safari Noord-Tanzania

vanaf € 4.230,- p.p.
7 dagen

Een rondreis met privégids langs de belangrijkste hoogtepunten van Noord-Tanzania. Tijdens deze safari bezoekt u verschillende wildparken, waaronder het Tarangire National Park, Lake Manaya National Park en de Serengeti. Deze veelzijdige safari wordt afgesloten met een bezoek aan de beroemde Ngorongoro Krater.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • In Arusha verblijft u op basis van logies en ontbijt
 • Gedurende de rest van uw reis verblijft u op basis van volpension
 • Verschillende safari-activiteiten
 • Toegangskosten tot wildparken
 • 4×4 Safarivoertuig met een Engels sprekende gids

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Arusha

Na een lange vlucht komt u aan op Kilimanjaro Airport, waar u wordt ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens wordt u naar Arusha gebracht, dat op kleine afstand van de luchthaven is gelegen. Dit is het startpunt van deze avontuurlijke rondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van Noord-Tanzania. Vanavond overnacht u in een comfortabel hotel waar u desgewenst nog een kleine maaltijd kunt krijgen. De volgende dag start het grote safari avontuur.

 

 

 

Dag 2 t/m 3 Tarangire National Park

In de ochtend wordt u opgehaald door uw privé ranger die de safari’s van de komende dagen zal gaan begeleiden. U vertrekt vroeg in de ochtend per 4×4 safarivoertuig richting Tarangire National Park te rijden. Tarangire is een beeldschoon wildpark en is een groot deel van het jaar een groene oase. De rivier vormt een bron van overleven voor een grote hoeveelheid wild. Gnoes, zebra’s, en buffels komen hier hun dorst lessen terwijl roofdieren zoals leeuwen en luipaarden op de loer liggen om hier toe te slaan. Daarnaast staat het park bekend om haar enorme kuddes olifanten.

Na een avontuurlijke dag in de Afrikaanse wildernis keert u terug naar uw comfortabele lodge. Hier verblijft u in een en-suite tent op een verhoogd platform met rieten dak. Deze tenten zijn mooi ingericht en de veranda biedt een prachtig uitzicht op het park en Lake Burunge. Daarnaast kunt u gebruik maken van het zwembad en geniet u van smaakvolle maaltijden in het restaurant.

 

 

Dag 3 t/m 4 Lake Manyara National Park & Karatu

Begin de dag goed met een bush walk langs Lake Burunge. Te voet ligt de focus meer op de kleinere elementen uit de bush. Zo zoekt u naar sporen van roofdieren en spot u mogelijk kleinere diersoorten en aanwezige flora. Na een picknick op een mooie locatie is het tijd om Lake Manyara National Park per 4×4 te verkennen. Lake Manyara is een veelzijdig park en vormt een mooie aanvulling op Tarangire National Park. De vegetatie is geheel anders en het park wordt omgeven door bergen. U rijdt door dichtbegroeide vegetatie tot u een meer open regio bereikt waar u het Manyara meer bereikt. Hier heeft u de mogelijk grote hoeveelheden flamingo’s waar te nemen, want het meer kleurt hier geregeld roze.

Vervolgens rijdt u door voor een bezoek aan Karatu. De bruisende markt van Karatu is de perfecte plek om lokale kunst en sieraden aan te schaffen of bijvoorbeeld vers bereide snacks te proeven.

Uw lodge bevindt zich tussen groene tuinen van een koffie plantage ten oosten van de beroemde Ngorongoro Krater. Een comfortabele kamer met en-suite badkamer biedt een comfortabel onderkomen.

Dag 4 t/m 6 Serengeti National Park

Na een uitgebreid ontbijt in de tropische tuin van de accommodatie is het tijd op de reis te hervatten. U vertrekt richting het centrale deel van de Serengeti. Dit is een panoramische rit door de Ngorongoro hooglanden, waar brede valleien omringd door vulkanische bergketens langzaam overgaan in uitgestrekt vlaktes. Eindeloze vlaktes. Onderweg maakt u een tussenstop bij het Olduvai Gorge Museum, waar de aller eerste sporen van onze voorouders zijn tentoongesteld. In de middag staat een eerste safari gepland in één van de meest bekendste wildparken ter wereld. U rijdt door uitgestrekte vlaktes, waar u oog in oog kunt komen met roofdieren, olifanten en antilopen. Ook gaat u op zoekt naar de grote migratie, want ongeveer twee miljoen gnoes, zebra’s en gazelles verplaatsen zich hier ieder jaar in een zoektocht naar het verse gras. Dit natuurspektakel is niet geheel zonder gevaar, want overal liggen roofdieren hen op te wachten. U bevindt zich te midden van dit alles, veel beter wordt het niet!

Na een indrukwekkende dag komt u aan bij een mobiel kamp midden in de bush. Het kamp verplaatst zicht gedurende het jaar, zodat u zich altijd op de beste plekken in het park verblijft! U slaapt letterlijk op de vlaktes van de Serengeti in een canvas tent, waardoor u één bent met de natuur. Uiteraard beschikt u wel over een goed bed en heeft u een toilet en een douche (‘bucket-shower’). Ook is er een sfeervolle eettent te vinden waar in de avond maaltijden worden geserveerd.

Dag 6 t/m 7 Ngorongoro Krater

Het avontuur in de Serengeti komt tot een einde. Het is tijd om een laatste hoogtepunt te verkennen in Noord-Tanzania. U rijdt terug richting de Ngorongoro hooglanden waar u op safari gaat in de Ngorongoro Krater. Bij aankomst daalt u via een steile weg af naar de kratervloer dat de thuisbasis is voor hoge concentraties wilde dieren. U bevindt zich in de Ngorongoro krater en bent omringd door kraterwanden van wel 600 meter hoog. Veel van de dieren die hier leven zullen de krater nooit zullen verlaten. Het gebied heeft eigenlijk een eigen eco-systeem dat zichzelf in stand houdt en er is permanent water en versgras aanwezig. In de krater leeft de ‘Big 5‘, dus dit is een goede plek om de zelfde zwarte neushoorn te spotten.

Na een indrukwekkend slot van uw safari keert u terug naar een lodge tussen de koffieplantages en exotische tuinen.

Dag 7 Einde rondreis

In de ochtend neemt uw gids u mee naar de koffieplantage en leert u hoe men hier verse koffie bereid. Na een laatste picknick is het moment helaas aangebroken om richting huis te keren. U wordt naar de luchthaven gebracht, waarvandaan uw vlucht huiswaarts zal vertrekken.

 

 

 

 

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN