Terug naar Congo-Brazzaville

Luxe Cruise Congo-Brazzaville

vanaf € 6.250,- p.p.
13 dagen

Een onvergetelijke cruise door het hart van het wildrijke Congo-Brazzaville: welkom op de Ducret!
De Ducret is een luxe schip die gedurende uw luxe reis door Congo uw home away from home zal worden. U maakt een avontuurlijke expeditie onder begeleiding van ervaren gidsen waarbij u de onaangetaste flora & fauna van de Congo Basin leert kennen vanaf het water. Expedities op land waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking en oog in oog komt met gorilla’s, bosolifanten en exotische vogelsoorten vullen uw dagen. U volgt routes waar wereldberoemde ontdekkingsreizigers u zijn voorgegaan en die maar enkele reizigers hebben mogen ervaren.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op. 

 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Alle excursies onder begeleiding van een professionele gids
 • Gorilla permits & toegangsgelden
 • Vlucht Ouesso – Brazzaville
 • Maaltijden en lokale dranken

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

De Congo Basin: uitzonderlijke natuur

Gedurende deze cruise verkent u de Congo Basin, met al haar ongerepte flora & fauna. U verkent onontdekt regenwoud vol diverse diersoorten. Spot laaglandgorilla’s, bosolifanten, chimpansees, nijlpaarden, buffels, antilopen en panters vanaf het water of tijdens activiteiten op land. Nijlkrokodillen, de beroemde tijgervis en meer dan 350 vogelsoorten begeven zich constant in- en rondom de rivier.

Lokale volkeren
Ook leven hier verschillende lokale volkeren met bijzondere tradities. De Pygmeeën bijvoorbeeld, die tot de dag van vandaag nog bekend staan om hun jagers en verzamelaars levenswijze.

Excursies met professionele gidsen
Onderweg wordt u begeleid door professionele gidsen met zeer veel kennis over de flora, fauna en cultuur die u tegenkomt. Excursies zijn inbegrepen en u kunt zelf beslissen aan welke excursies u wél of niet wilt deelnemen. Een hoogtepunt van uw reis is een gorillatrekking, waarbij u middenin de jungle oog in oog met de zeldzame laaglandgorilla’s komt te staan.

De Ducret: uw luxe thuis

Deze cruise vindt plaats met de Ducret, een luxe boot met 4 verdiepingen. Kortgeleden heeft er een renovatie plaatsgevonden van de boot, wat het comfortniveau sterk heeft verhoogd. Op de tweede, derde en bovenste verdieping vindt u ruime suites en gastfaciliteiten. In het restaurant worden heerlijke maaltijden met Afrikaanse en Europese invloeden bereid door uw Michelin chef. De bovenste verdieping wordt ook wel het observatiedek genoemd en biedt een prachtig uitzicht op de levendige natuur die u de komende dagen zult doorkruisen.

De suites
De Ducret beschikt over 14 suites in verschillende typen. Elke suite beschikt over een en-suite badkamer, air-conditioning en grote ramen die uitkijken op de natuur die u passeert. De diverse suites variëren van 18m2 tot 35m2, waarbij de grotere suites beschikken over een gedeeld of privé balkon. Daarnaast beschikt elke suite over de benodigde veiligheidsmaatregelen, zoals radiocommunicatie en brandblussers.

Additionele faciliteiten
Verder beschikt de boot over binnen- en buiten bars met loungegelegenheden en een jacuzzi. Daarnaast worden er kleine bootjes en kajaks meegenomen, ideaal voor excursies. Elk van de drie bootjes kunnen 12 passagiers vervoeren. De kajaks zijn geschikt voor 2 reizigers.

Eco-vriendelijk en stil
Dankzij de lage ligging van de Ducret kunt u ook de ondiepe delen van de Congo Basin verkennen. De nieuwe generatie motoren zorgen voor minimale uitstoot en weinig geluidsoverlast, om de ongerepte natuur die u passeert zo min mogelijk aan te tasten.

Dag 1 t/m 3 Brazzaville

U arriveert ’s avonds in Brazzaville, waar de Ducret al op u ligt te wachten. Vanavond is het tijd voor uw eerste korte kennismaking met uw home away from home voor de komende weken. Na uw lange vlucht kunt u zich terugtrekken in uw comfortabele kamer.

De volgende dag vindt uw briefing plaats tijdens het ontbijt. Vandaag staat allereerst in het teken van Brazzaville. Voor aanvang van uw cruise bezoekt u de Poto Poto Art School, het Museum of Congo en de lokale kathedraal.

Vervolgens keert u terug naar de Ducret. Gedurende de aanvang van uw tocht vaart u richting Ngabe en leert u uw gidsen kennen. Zij vertellen u alles over de geschiedenis van Congo.

Dag 3 t/m 4 Ngabe & Téké Kingdom

U vaart richting Ngabe, de voormalige hoofdstad van het historische Téké Kingdom. U zult Ngabe bezoeken en haar koninging Ngalifourou bezoeken. Zij speelt een kritieke, religieuze rol in het autoriseren van een nieuwe koning van Téké, ook wel de Makoko genoemd.

Hier leert u alles over de bijzondere tradities en rijke geschiedenis van Ngabe. Ook woont u een traditionele Téké dans bij.

Uw cruise zet zich voort naar het Lefini Estuary, een wildrijk gebied dat grenst aan het Téké Kingdom. U ziet nijlpaarden in de rivier en er vindt een spreking plaats over het Téké Kingdom.

 

Dag 4 t/m 5 Congo Basin

U betreedt vandaag een breed deel van de Congo rivier, die zich meer dan 10 kilometer wijd strekt. In het droge seizoen vormen eilandjes zich verspreid door die rivier. Diverse vissersdorpjes verschijnen hier in deze periode- één daarvan, Mossaka, zult u vandaag bezoeken. De gerookte vis van Mossaka staat bekend in heel het land! Ook bezoekt u overblijfselen van de koloniale geschieenis.

Op de Ducret vertellen gidsen u over ‘Savorgnan de Brazza’ en de ‘Stanley’ expeditie. Geniet van avontuurlijke verhalen over significante ontdekkingsreizen door het hart van Afrika.

Ondertussen passeert de Ducret moerasgebied terwijl u de Sangha rivier opvaart. Hier ontmoet u de lokale Sangha-Sangha bevolking. Dit zijn vissers die leven van de rivier.

Dag 5 t/m 6 De evenaar

Per kleinere bootjes vertrekt u richting het dichte regenwoud, waar wel 1000 soorten flora te vinden zijn. De volledige dag staat in het teken van ontdekking. Kom oog in oog met de flora & fauna van het regenwoud en ga op een visexpeditie. Daarnaast passeert u vandaag de evenaar.

 

 

 

Dag 6 t/m 7 Pikounda

Vandaag passeert u Pikounda, het thuis van de Pygmies. Dit is één van de laatste groepen jagers en verzamelaars van de wereld! U krijgt de kans op pad te gaan met deze bijzondere mensen, diep het regenwoud in. U leert alles over het verzamelen van voedsel en de medische werking van planten. U leert het regenwoud kennen op een manier waar de meesten zich geen voorstelling bij kunnen maken!

Tegen het einde van de dag betreedt u een opening in het regenwoud, waar u gezamenlijk met de Pygmies zult genieten van een goed diner. Gedurende het diner vertellen zij u meer over hun leven en wat voor bijzondere ervaringen zij op hebben gedaan in het regenwoud. Liederen en een lokale dans sluiten de avond af onder de heldere sterrenhemel van Congo- een onvergetelijke ervaring.

Dag 7 t/m 8 Ntokou-Pikounda Park

Vandaag staat in het teken van exclusieve wildervaringen. U volgt de noordelijke grens van Ntokou-Pikounda park, het thuis van de zeldzame Bouvier’s rode colubus primaat. Dit is een kleine aap met een felle, oranje vacht. Diverse exotische vogelsoorten passeren het observatiedek van de Ducret terwijl u nijlpaarden ziet zonnen langs de rivier. Ook passeert u een tweede Pygmy dorp en vertellen uw gidsen meer over de uitdagingen voor dit traditionele volk in de moderne tijd.

Dag 8 t/m 9 Nouabalé-Ndoki Park

De Ducret baant zich een weg langs diverse waterwegen richting de ingang van het Nouabalé-Ndoki Park. Hier bezoekt u het lokale Bomassa dorp en maakt u zich klaar voor de avonturen van de komende dagen. U zult namelijk de ’tri-national sangha’ bezoeken, de combinatie van 3 nationale parken waar Kameroen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Congo elkaar grenzen. In dit gigantische, wildrijke gebied van meer dan 750.000 hectare zult u in kleinschalige groepen activiteiten ondernemen.

Dag 9 t/m 12 Tri-National Sangha

De natuurlandschappen die u vandaag zult verkennen zijn voor een groot deel onaangetast door mensen. Ontdek de ecosystemen vol diverse flora & fauna onder begeleiding van uw ervaren gidsen. In de rivieren leven nijlkrokodillen en tijgervissen, terwijl de regenwouden het thuis vormen van bosolifanten, gorilla’s en chimpansees. In kleine groepen onderneemt u twee activieiten.

Gorillatrekking
Tijdens een gorillatrekking gaat u, in groepjes van 4, op zoek naar de zeldzame laaglandgorilla. Terwijl u zich met lokale onderzoekers een weg baant door het dichte regenwoud ziet u diverse andere diersoorten, waaronder kleine primaten. Na een avontuurlijke wandeltocht krijgt u het teken: u nadert de gorillafamilie. Oog in oog met deze gigantische dieren komen is een onvergetelijke ervaring! Aan het einde van de dag overnacht u in een safarikamp, waar u beschikt over uw eigen tent met en-suite badkamer.

Mbeli Baï excursie
U vertrekt richting de Mbeli Baï, een grote opening in het regenwoud waar honderden dieren zich verzamelen rond waterbronnen. Hoog in een observatietoren heeft u een spectaculair uitzicht op gorilla’s, bosolifanten, chimpansees, boszwijnen, antilopen en buffels. Een prachtige kans voor indrukwekkende foto’s. Uw gids vertelt u alles over deze dieren, die door maar een handvol mensen gezien zijn, diep in het regenwoud.

Dag 12 t/m 13 Einde van uw reis

Het is tijd om terug te keren naar Brazzaville. Geniet van de faciliteiten van de Ducret terwijl u nog eenmaal de prachtige natuur van Congo passeert. U verlaat uw boot om per auto naar een privévliegtuig te worden gebracht, die u naar Brazzaville brengt. Vanuit het vliegtuig ziet u nog eenmaal het gigantische, uitgestrekte regenwoud dat u de laatste dagen heeft mogen verkennen.

Eenmaal aangekomen in Brazzaville bezoekt u de ‘Plateau mark’ waar u lokale souvenirs kunt aanschaffen. Zo kunt u een mooi aandenken meenemen op uw vlucht die later die dag vertrekt.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN