Terug naar Gabon

Luxe Rondreis in Avontuurlijk Gabon

vanaf € 6.499,- p.p.
11 dagen

Wat maakt deze reis bijzonder?

Maak een onvergetelijke reis door de mooiste natuurgebieden van Gabon. U verblijft in drie verschillende kampen in het befaamde Loango National Park, waarbij u de kans krijgt diverse landschappen van dichtbij te ontdekken. Onderneem hikes, bootcruises, kajaktochten, game drives en gorillatrekkings om alle perspectieven van ongerepte safari te leren kennen. Daarnaast bezoekt u het Pongara National Park, waar u op het strand oog in oog komt met olifanten- ene unieke ervaring in Afrika! Geniet van beach barbecues, ontmoet de broedende schildpadden en maak wandelingen, game drives en kajaktochten. Tussendoor verblijft u ook twee nachten in een comfortabel hotel in Libreville, waar u volledig tot rust komt. Een reis geschikt voor liefhebbers van pure wildervaringen en onevenaarbare natuur.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Overnachting in Libreville op basis van logies en ontbijt
 • Toegangsgelden Loango National Park
 • Verblijf in Loango National Park & Pongara National Park op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten
 • Gorillatrekking permit
 • Transfers

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Libreville, Gabon

Welkom in Gabon! U arriveert op Leon Mba International Airport in Libreville, waar u door een lokale vertegenwoordiger wordt ontvangen. U wordt naar uw comfortabele hotel gebracht waar u op uw gemak kunt bijkomen van uw reis. Het hotel ligt op slechts 5 minuten afstand van het vliegveld en is recentelijk gerenoveerd. U vindt hier twee restaurants, waarvan één fine dining biedt, een zwembad en stijlvolle whisky bar. Zo bent u volledig klaar voor de komende dagen vol avontuur.

Dag 2 t/m 3 Aankomst in Loango National Park

U begint de dag vroeg met een warme kop koffie of thee, voordat u per korte transfer naar het vliegveld van Libreville wordt gebracht. Vanaf hier maakt u een scenische vlucht per klein vliegtuig naar Port Gentil, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur. Hier heeft u de keuze om direct naar Loango National Park te worden gebracht, of om eerst een nabijgelegen restaurant te rijden.

Uw rit naar Loango National Park neemt ongeveer 3 uur in beslag, waarbij u weelderige natuur en enkele van de mooiste bruggen van Afrika passeert. U ziet het ongerepte landschap van Gabon aan u voorbij gaan terwijl u richting de ingang van het park rijdt. Eenmaal aangekomen, wordt u tijdens een korte boottocht naar uw luxe kamp gebracht. Dit is een eerste safari-ervaring waarbij u de wildrijke oevers van de Iguela Lagoon van dichtbij bekijkt.

De komende dagen in Loango National Park kunnen op diverse manieren ingevuld worden. U besteed uw dagen in 3 kleinschalige kampen in verschillende locaties van Loango. Afhankelijk van uw reisperiode kunt u langer in geschikte kampen verblijven voor de beste reiservaring. Zo beleeft u de ultieme luxe reis in het ongerepte Gabon.

Dag 3 t/m 4 Noord-West Loango

Uw eerste luxe kamp geeft u een prachtige kennismaking met de natuur van Gabon. Dit gloednieuwe kamp bestaat uit slechts 8 tented suites en kijkt uit op de wateren van Iguela. Elke accommodatie beschikt over een eigen terras met uitzicht, en-suite badkamer en air-conditioning.

Bij het hoofdgebouw van de lodge vindt u een restaurant waar verse gerechten worden gepaard met de beste wijnen. De lodge wordt geregeld bezocht door olifanten, dus gidsen begeleiden u ’s avonds naar uw tent. Daarnaast is uw directe omgeving het thuis van een gezonde populatie buffels en diverse primaten. Ook de zeldzame Geelrugduiker leeft in dit deel van Loango.

Dankzij de ligging aan de Iguela Lagoon heeft u directe toegang tot prachtige Mangrove bossen en ziet u diverse watervogels vanuit uw accommodatie. Tijdens begeleide hikes komt u oog in oog met het vele wildleven en leert u alles over de flora die u tegenkomt. Daarnaast kunt u game drives en bootcruises ondernemen.

Ook kunt u vanuit uw lodge het Loango Gorilla project bezoeken. U ontmoet het onderzoeksteam en vertrekt per boot richting uw startlocatie. Ervaren trackers brengen u oog in oog met de lokale Laaglandgorilla’s, een onvergetelijke ervaring.

Dag 4 t/m 6 Centraal Loango

Vandaag reist u verder via de Rembo Ngowe rivier, één van de belangrijkste bronnen voor de Iguela Lagoon. De Rembo Ngowe brengt u naar het hart van Loanga National Park, waar waterbronnen en dicht regenwoud elkaar afwisselen.

Dit is waar u de ongelooflijke diversiteit van Gabon écht leert kennen. Krokodillen en nijlpaarden noemen de verschillende rivieren rondom uw kamp hun thuis, terwijl de regenwouden, buffels, boszwijnen, antilopen en zeer hoge concentraties bosolifanten huisvesten. Hier bent u volledig omringd door pure, ongerepte natuur en zult u al snel begrijpen hoe Gabon zelfs voor de ervaren Afrika-ganger een geweldige reisbestemming is.

Gedurende uw verblijf maakt u uitgebreide hikes door de onbewandelde paden van het regenwoud. Chimpanzees slingeren rond door de hoge bomen, en ook gorillafamilies kunnen hier worden gespot. Zelfs de zeldzame luipaard kunt u hier tegenkomen. Uw professionele gidsen, die het regenwoud door en door kennen, verzekeren dat u het maximale uit uw ervaringen haalt. Na zonsondergang heeft u de kans oog in oog te komen met de krokodillen van Loango– op een veilige afstand natuurlijk!

Ondertussen verblijft u in een afgelegen, kleinschalig kamp dat uitzicht biedt op de Ngowe en Eshiera rivieren. Uw tent op houten ondergrond beschikt over een en-suite badkamer, een comfortabel bed en een terras die uitermate geschikt is voor een verfrissend drankje.

Dag 6 t/m 8 Louri Lagoon

U reist in zuidelijke richting en arriveert bij uw volgende accommodatie aan de Louri Lagoon. De Louri Lagoon ligt parallel aan de oceaan, waardoor u hier de mogelijkheid heeft om zowel safari-ervaringen op het wildrijke vasteland als aan het strand te ondernemen. U combineert hier hikes, tochten per kajak, game drives een boottochten om het lokale wild van dichtbij te leren kennen. Krokodillen, pelikanen en diverse andere watervogels broeden in de lagune.

Toen National Geography ontdekker Michael Fay dit gebied bezocht, zag hij potentie voor een kleinschalig wildkamp op een stuk natuur aan de Lagune. Vandaag de dag staat daar het kamp waar u in zult overnachten- gebouwd in 2018 en bestaand uit slechts 6 canvas tenten met houten vloer. Elke tent beschikt over oplaadpunten voor uw camera, een en-suite badkamer en eigen terras waar u kunt genieten van uw favoriete drankje terwijl u op de indrukwekkende omgeving uitkijkt. U bevindt zich hier écht in ongerepte natuur, omgeven door groene bebossing, grenzend aan de lagune en op korte afstand van het strand. Paden, omgeven door romantische lantaarns, brengen u naar het terras waar u geniet van verse bbq maaltijden onder de sterren.

 

Dag 8 t/m 9 Libreville

Vandaag zult u het Loango National Park verlaten. ’s Ochtends heeft u nog tijd voor een activiteit naar keuze, voordat u per boot naar uw chauffeur wordt gebracht. Die brengt u per auto naar Port Gentil, waar een vliegtuig voor u klaarstaat. Na een scenische vlucht arriveert u in Libreville, waar u tot rust komt in het comfortabele hotel waar u eerder heeft overnacht.

Geniet van een goede maaltijd, bezoek de whisky & cognac bar en reflecteer op de avonturen die u in Loango heeft ondernomen. In het juiste seizoen kunt u ook een walvisexcursie maken vanaf Libreville. Morgen vertrekt u richting Pongara National Park, bekend om haar ongelooflijke flora.

Dag 9 t/m 11 Pongara National Park

U wordt om 08.45 uur opgehaald voor uw rit naar het Michel Marine Marina, vanwaar uw boottocht naar Point Denis begint. Na een mooie cruise van 20 minuten arriveert u bij Point Denis, waar een avontuurlijke rit door de jungle op u wacht. Gedurende 1 uur krijgt u een eerste inzicht in de natuurlijke pracht van Pongara, met diverse kleurrijke bloemen, rondslingerende chimpansees en verse sporen van bosolifanten die overal opduiken.

Al snel komt u aan bij uw lodge, die zich in het hart van Pongara National Park bevindt. Gelegen aan het strand, grenzend aan dichte bebossing, vindt u verschillende en-suite chalets met airconditioning. Dineer in het ruime restaurant of op het strand, waar dagelijks ‘beach barbecues’ worden georganiseerd.

Pongara combineert activiteiten in diverse landschappen, met directe toegang tot savannes, bossen, klein moerasgebied, lagunes en de oceaan. Maak boswandelingen waarbij u olifanten, buffels en diverse primaten tegenkomt. De nabijgelegen savanne biedt prachtige kansen voor scenische ritten per safarivoertuig en u kunt kajakken in de lagunes. U kunt (on)begeleid fietstochten maken en in het juiste seizoen broedende schildpadden bezoeken. Daarnaast leven er krokodillen in het nabijgelegen moerasgebied.

Dag 11 Einde van uw reis

Vandaag is het tijd om terug te keren naar Libreville. ’s Ochtends onderneemt u nogmaals een activiteit naar keuze, geniet u van een goede lunch en verlaat u Pongara National Park. Na een onvergetelijk luxe reis in Gabon vliegt u vandaag huiswaarts.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE VOORBEELDREIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN