Terug naar Botswana

Selfdrive Highlights Botswana

vanaf € 5.699,- p.p.
10 dagen

Gedurende deze selfdrive rijdt u van lodge naar lodge. Deze lodges zijn comfortabel en liggen middenin de natuur. Vanuit de lodges waarin u verblijft maakt u verschillende game drives, wandelsafari’s een bootcruises in een zoektocht naar de wilde dieren van Botswana. Wanneer u naar een volgende locatie rijdt dan doet u dat bij deze inspiratiereis op eigen gelegenheid. Deze rit kunt u zien als een safari op eigen gelegenheid, waarbij u dus zelf door ongerepte delen van het Chobe National Park en de wildrijke gebieden rondom de Okavango Delta. Eenmaal aangekomen bij de lodge nemen de professionele rangers de leiding over, zodat u het meest uit uw reis haalt.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

  • Autohuur van Toyota RAV4 Premium Package of vergelijkbaar
  • U verblijft op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten

Vertrouwde Oryx Service:

  • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
  • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
  • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
  • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

  • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
  • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
  • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 3 Chobe Riverfront/Kasane

Welkom in Botswana! Bij aankomst op de luchthaven van Kasane wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging die u naar de eerste locatie brengt aan de Chobe rivier. Hier kunt u overnachten in een chalet met uitzicht op de rivier, of een chalet die 3 meter boven de grond uitsteekt – een soort boomhut, met uitzicht op dichte begroeiing. Beide types chalet bieden al het nodige comfort. U beschikt over ruime bedden, een en-suite badkamer met buitendouche en een eigen veranda. Gedurende uw verblijf in de lodge bent u omgeven door groene vegetatie en hoort u de vogels zingen. Daarnaast is er bij de lodge een zwembad, lounge en restaurant aanwezig.

De ingang van het Chobe National Park ligt op steenworp afstand van uw verblijf. Vanuit uw lodge neemt u deel aan begeleide game drives door de wildrijke omgeving. Chobe staat bekend om de grote hoeveelheid olifanten en buffels die hun dorst lessen in de Chobe rivier. Terwijl u de zanderige wegen trotseert passeert u een gevarieerd landschap. Zie hoe gigantische kuddes olifanten de rivier oversteken terwijl nijlpaarden een stukje verderop elkaar in het water achterna zitten. In de dichte vegetatie houden leeuwen zich schuil, in de hoop dat zij hier een kudde zebra’s voorbij zien komen. Hier en daar steken giraffen boven de bomen uit en houden de luipaarden zich hoog in de bomen verstopt. Naast game drives kunt u hier ook op bootcruises, waarbij u de nijlpaarden van dichterbij kunt bewonderen. Aan het eind van de dag keert u terug naar het comfort van uw lodge en geniet u van een lekker sundowner drankje met uitzicht op de rivier.

Dag 3 t/m 5 Chobe National Park (Centraal)

Vandaag rijdt u met uw 4×4 dwars door de wildernis richting uw volgende lodge in het hart van Chobe National Park. Deze kleinschalige lodge kijkt uit over de Kwikamba Pan, een kleivlakte die een groot deel van het jaar dient als waterbron voor veel dieren. In de omgeving van het kamp liggen meer belangrijke drinkplaatsen, waardoor veel wild wordt aangetrokken naar dit gebied. Hier vindt u ook houten platformen waarvandaan u de wilde dieren kunt bewonderen en fotograferen.

De lodge bestaat uit luxe safaritenten. In de gemeenschappelijke ruimtes van de lodge zijn een ruime lounge, restaurant, bibliotheek, zwembad en traditionele boma te vinden. In uw en-suite tent zijn zowel een binnen- als buitendouche te vinden, net als een ruime veranda en comfortabele kingsize bedden.

Ook hier zult u onder begeleiding van een ervaren gids op zoek gaan naar wild. U passeert de Ngwezumba rivier, bezoekt meerdere ‘hides’ en ziet grote kuddes wild door open grasland trekken. Dit gebied is bijzonder ongerept en slechts een enkeling is u hier voorgegaan. Aan het eind van een lange dag is de ‘stargaze’ activiteit aan te raden- gidsen vertellen u alles over de fonkelende sterrenhemel boven de lodge, terwijl u nipt van een lekkere cocktail.

Dag 5 t/m 7 Khwai Concessie, Okavango Delta

Vanuit het centrale deel van het park volgt u een mooie route dwars door Chobe National Park. U rijdt hier over een hobbelige twee sporen weg, terwijl u links en rechts wilde dieren passeert. Vervolgens bereikt u een volgend hoogtepunt, want u arriveert in een comfortabele lodge op een toplocatie aan de Khwai rivier. Dit gebied grenst aan de Okavango Delta. Het gebied is heel wildrijk omdat wilde dieren vanuit de drogere Kalahariwoestijn worden aangetrokken naar deze gigantische rivierdelta. In de Khwai Concessie heeft u extra meerwaarde, want hier mag u bij uitzondering “off road” rijden, zodat u dichterbij het wild komen. Nadat de schemering is ingeslagen keert u terug naar het kamp. Dit is een spannend moment tijdens een game drive, omdat dit is een uitstekend moment is om dieren te spotten die alleen ’s nachts actief zijn. Zo kan het voorkomen dat u oog in oog komt te staan met bijzondere katachtigen, zoals een serval of genetkat.

Ook hier overnacht u in een luxe en-suite tent met privé veranda en comfortabele faciliteiten. Daarnaast beschikt de lodge over een zwembad, grote lounge en ziet u geregeld wild voorbij trekken. Gedurende diverse activiteiten in de omgeving spot u olifanten, antilopen, hyena’s, giraffen, leeuwen en buffels. Daarnaast leven er verscheidene vogelsoorten in het gebied, zoals de ‘African Fish Eagle’. Naast game drives kunt u hier op begeleide wandelsafari’s, waarbij u de flora & fauna van dichtbij leert kennen.

Dag 7 t/m 9 Privé Concessie, Okavango Delta

U beëindigt de reis in een uniek gebied dat eveneens grenst aan de wereldberoemde Okavango Delta. U verblijft in een kleinschalige lodge van slechts 6 ’tented suites’. Dit zorgt voor erg veel privacy en intimiteit. Uw luxe tent kijkt uit op een uitgestrekte vlakte met waterbronnen die vaak door olifanten worden bezocht. U bevindt zich hier écht middenin de natuur.

Dagelijks ontwaakt u door het geluid van honderden vogels die hun liederen zingen. Gedurende safari-activiteiten passeert u bebossing, moerasgebied, savannegebied en kleine eilandjes. Talloze vogelsoorten vliegen hier rond, en olifanten worden dagelijks gespot. Daarnaast worden hier leeuwen, luipaarden, wilde honden en hyena’s met regelmaat waargenomen. De neushoorn en cheeta zijn nog wat schuwer maar ook deze dieren kunt u tegenkomen in dit gebied.

Tussen de activiteiten door geniet u van heerlijke snacks en maaltijden. Bovendien geniet u dagelijks van een verfrissend drankje rondom het kampvuur, waar u verhalen kunt uitwisselen met andere reizigers. De gidsen begeleiden u graag naar uw kamer aan het eind van de dag, want er kan hier namelijk zomaar een nijlpaard opduiken in het kamp!

Na deze laatste dagen in de pure natuur van de Okavango Delta te hebben besteed is het helaas tijd om richting huis te keren. U rijdt naar Maun, waar u de huurauto inlevert. Vanaf Maun vertrekt uw vlucht huiswaarts.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN