Terug naar Tanzania

Het Mooiste van Noord-Tanzania

vanaf € 5.790,- p.p.
12 dagen

Sta oog in oog met het wild van Tanzania. Tijdens dit unieke avontuur reist u met uw privégids in een 4×4 safari-auto langs de belangrijkste hoogtepunten van het noorden. U verkent hierbij de belangrijkste wildparken, zoals Tarangire National Park, Lake Manayara en de beroemde Ngorongoro Krater. Uiteraard mogen ook de eindeloze vlakten van de Serengeti niet ontbreken. Wie weet spot u hier maarliefst twee miljoen (!) grazende zebra’s, gnoes en antilopen. Bovendien kan achter elk bosje een enorme leeuwenfamilie op de loer liggen. Houd uw camera gereed als u omringd wordt door gigantische olifantenfamilies, of wanneer een cheeta in volle snelheid achter haar prooi aanrent. Maar het land biedt nog meer dan indrukwekkende flora en fauna. Zo kunt u nabij Lake Manyara kennismaken met eeuwenoude Afrikaanse culturen. Tijdens deze reis loopt u een dag mee met de Hadzabe- en de Datoga bevolking: inheemse stammen met unieke traditionele gebruiken. Aan de horizon ziet u de nomadische Masai bevolking voorbijtrekken met hun vee. Iets dat zij al eeuwenlang doen, vredig met het Afrikaanse wild.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Transfer van/naar het vliegveld
 • In Arusha verblijft u op basis van logies en ontbijt
 • Gedurende de rest van uw reis verblijft u op basis van volpension
 • Verschillende safari-activiteiten
 • 4×4 Safarivoertuig met een Engels sprekende gids

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Arusha

Welkom in Tanzania! Na een lange vlucht wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger die u naar een comfortabel hotel in Aruhsa brengt waar u wat kunt ontspannen voordat uw rondreis door Tanzania van start gaat.

 

 

 

Dag 2 t/m 4 Tarangire National Park

Het safari avontuur gaat vandaag écht van start! U rijdt met een privégids naar het Tarangire National Park, een prachtig wildpark waar grote kuddes grazers op de voet worden gevolgd door leeuwenfamilie en schuwe luipaarden. In het droge seizoen biedt de Tarangire rivier bron van overleven water voor de vele zebra’s, buffels, olifanten en giraffen in het park. Vanuit uw lodge kunt u een bush wandeling maken rondom het meer. Vervolgens neemt u deel aan een safari per 4×4, terwijl uw gids u alles verteld over de flora & fauna. Rond het middaguur luncht u middenin de bush. Tijdens deze picknick bent u dus volledig omringd door wilde dieren!

Uw lodge ligt op slechts enkele minuten afstand vanaf de toegangspoort naar het park. Hierdoor biedt de lodge een ideale uitvalsbasis voor uw dagelijkse safari-activiteiten. De nationale parken in het gebied hebben geen omheining, dus ook bij uw lodge trekken de wilde dagelijks voorbij. U verblijf in luxe en-suite tenten die zijn gebouwd op een verhoogd houten platform met privé veranda. Vanaf het deck ziet u grazende zebra en gnoes aan de horizon voorbij trekken. Neem dagelijks een duik in het verkoelende zwembad en geniet aan het einde van de dag van smaakvolle gerechten in het restaurant.

Dag 4 t/m 6 Manyara Regio

Uw gids brengt u via een mooie route richting Karatu, waarbij u indrukwekkende bergketens passeert. Halverwege stopt u bij een bruisende markt en kunt een lokale school bezoeken voordat u verder rijdt naar Lake Eyasi. Hier komt u aan bij het intieme kamp waar u de komende twee dagen zult verblijven. U slaapt in een comfortabele tent op een verhoogd, houten platform, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over het Eyasi meer. De luxe tent beschikt onder meer over een comfortabel bed en een en-suite badkamer. Een ideale accommodatie om na een dag vol indrukken neer te strijken en de omgeving in u op te nemen onder het genot van een verfrissend drankje. Ook kunt u een duik nemen in het zwembad. De mooiste foto’s maakt u vanaf het uitkijkplatform nabij het kamp.

De volgende dag wacht u een zeer bijzondere ervaring. ’s Ochtends vroeg maakt u een wandeltocht met de lokale Hadzabe jagers waarbij zij een inkijk geven in hun leven in- en rondom hun dorp. Daarnaast leren zij u meer over de traditionele jachttechnieken die zij gebruiken om aan voedsel te komen. Tijdens deze excursie gaat uw eigen gids ook mee, zodat hij als tolk kan optreden. Vervolgens bezoekt u de Datoga, een semi-nomadische stam met fascinerende gebruiken en tradities.

Dag 6 t/m 8 Ngorongoro Krater

Vandaag vertrekt u richting de Ngorongoro Krater, een nieuw hoogtepunt tijdens deze reis. Onderweg stopt u voor een wandeling naar de Elephant Caves. Olifanten bezochten deze grotten in het verleden voor het calciumrijke zand dat vrij kwam wanneer zij met hun slagtanden tegen de rotsen sloegen. Deze gaten zijn nog steeds zichtbaar.

Vervolgens bereikt u een nog werkende boerderij in de Ngorongoro hooglanden. Deze accommodatie ademt een koloniale sfeer en biedt een mooi uitzicht op een nabijgelegen vulkaan. De kamers beschikken over comfortabele bedden, en-suite badkamers en een eigen balkon of terras. Bij het hoofdgebouw van de lodge is het zwembad, de lounge en het restaurant te vinden. Geniet hier van lokale koffie dat wordt geproduceerd op de boerderij.

Het is tijd om de beroemde Ngorongoro Krater te verkennen. Van bovenaf gezien krijgt u de indruk dat het gebied slechts een openvlakte is, maar eenmaal in de krater ervaart u dat heel anders. U daalt af via een uitdagende weg naar de kratervloer. Dit is het gedeelte waar de grootste concentratie wilde dieren leeft. Hét gebied waar men de “Big 5” kan spotten! Hier worden dichtbegroeide bossen afgewisseld met open vlaktes, meren en moerasgebieden. Door de enorme verscheidenheid aan vegetatie in een relatief klein gebied, maakt dat de Ngorongoro een geschikt leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Spot u als eerst de zeldzame zwarte neushoorn? Veel van de dieren leven permanent op de kratervloer, omdat zij de 600 meter diepe krater niet of nauwelijks kunnen verlaten. Een uniek eco-systeem dat zichzelf in stand houdt.

Dag 8 t/m 12 Serengeti National Park

U besluit uw safari in het noorden van Tanzania in één van de meest indrukwekkende wildparken van Afrika. Een kennismaking met de Serengeti, wat in het Swahili “eindeloze vlakte” betekent.

Vanuit de Ngorongoro hooglanden vertrekt U in noordwestelijke richting en rijdt dwars door het land van de Masai. Links en rechts passeert u traditionele Masai dorpen met haar bevolking in kleurrijke kleding.

Vervolgens laat u het heuvelachtige landschap achter zich en steekt u dwars door het open savanne landschap richting het centrale deel van het park. U bereikt de Seronera vallei waar u verblijft in een comfortabel tentenkamp in het hart van de Serengeti. Een pure safari-ervaring staat op u te wachten.

De Serengeti is dé plek waar het jaarlijks terugkerende schouwspel van de grote trek kan worden waargenomen. De migratie is een constant proces waarbij twee miljoen (!) gnoes, zebra’s en antilope het verse gras volgen. Dagelijks trekt u er met uw ranger op uit om op zoek te gaan naar deze grote kuddes. Tijdens uw zoektocht passeert u ook vele andere diersoorten. Spot u als eerst die grote leeuwenfamilie dat ligt te luieren op de rotsblokken, zoals het beeld dat u kent uit de Lion King?

Aan het einde van dit avontuur keert u terug naar Kilimanjaro Airport voor uw vlucht huiswaarts. Uiteraard kunt u deze reis ook verlengen met enkele dagen aan het strand van het paradijselijke Zanzibar.

 

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN