Terug naar Botswana

Tuli Block

Het Tuli Block is  een adembenemend mooi gebied in het meest oostelijke deel van Botswana. Tuli Block vormt een groene oase aan de rand van de droge Kalahari woestijn. Het landschap vol graslanden, bossen en waterbronnen trekt wild vanuit alle uithoeken aan. U staat hier dan ook niet alleen oog in oog met olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden, maar mogelijk ook met de zeldzame honingsdas, African wildcat en gevlekte hyena. De ongerepte natuur, het vele wild en de uitstekende rangers zorgen voor safari’s om nooit meer te vergeten. Het Tuli Block is een gebied van zo’n 20 kilometer breed en 350 kilometer lang, gelegen in het oosten van Botswana. Het gebied grenst aan de Limpopo rivier, die de natuurlijke grens met Zuid-Afrika in het zuiden aangeeft. In het oosten vormt de Shashe rivier een natuurlijke grens. Het gebied is uniek, vol met rotsachtig landschap en droge rivierbeddingen.

Deel deze bestemming:

Activiteiten  

 • Game drives – onder begeleiding van een professionele gids kunt u alle hoeken van Tuli verkennen. Vanuit de lodges in het reservaat worden twee keer per dag, zowel vroeg in de ochtend als tegen het einde van de middag game drives aangeboden.
 • Night drives – in het Tuli Block kunt u deelnemen aan zogenaamde nightdrives, een safari nadat de zon is ondergegaan.  Tijdens deze spannende drive heeft u een grotere kans om dieren te spotten die voornamelijk ’s nachts actief zijn, zoals luipaarden en andere kleien katachtigen.
 • Wandelsafari’s – kom te voet oog in oog met (onder andere) olifanten, giraffen, zebra’s en gnoes. Te voet oog in oog staan met groot wild zorgt voor de nodige adrenaline. Gelukkig zorgt uw tracker ervoor dat alles feilloos verloopt. Een onvergetelijk avontuur dichtbij de natuur.
 • Safari te paard – één van de activiteiten die Tuli uniek maakt is de mogelijkheid tot een safari te paard. U galoppeert door uitgestrekte velden, langs variërende flora en komt oog in oog met groot wild.
 • Mountainbike safari – de heuvelachtige delen van Tuli strekken zich aantrekkelijk uit boven het omliggende landschap. Deze heuvels, en de landschappen eromheen, zijn perfect om per mountainbike te verkennen. Ook tijdens deze activiteit wordt u begeleid door een professionele tracker.
 • Hide – bij sommige luxe lodges in Tuli kunt u een ‘hide’ bezoeken. Deze verscholen bunkers geven u de kans wild van vlakbij te bekijken en fotograferen.

Dieren 

Het Tuli Block vormt een veilig thuis voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Olifanten komen veel voor in het park, net als giraffen, zebra’s en gnoes. Ook leven hier veel roofdieren zoals luipaarden, leeuwen en hyena’s in het Tuli Block. Vooral tijdens game drives na zonsondergang laat de schuwe luipaard zich hier beter zien. Ook de zeldzame Afrikaanse wilde kat, aardwolf en civetkat worden vaker na zonsondergang gespot. Daarnaast zijn er zo’n 350 verschillende vogelsoorten te zien in Tuli Block. Een wildrijke verborgen schat in Botswana. 

 

Beste Reistijd  

De beste reistijd om het Tuli Block te bezoeken is in het droge seizoen, tussen mei en september. Het wild van Tuli verzamelt zich in deze maanden rondom de schaarse waterbronnen van het park. Dit maakt het groene seizoen, tussen oktober en april, niet een slechte periode om het park te bezoeken. De flora bloeit in deze maanden volop. Daarnaast is de kans hoger om net geboren dieren te zien tussen december en februari.

Droge Seizoen:

 • Mei – mei is de eerste échte droge maand na een periode met meer regenval gedurende het groene seizoen. De temperatuur is doorgaans prettig in deze maand. Overdag ligt de gemiddelde temperatuur rond de 27 graden en ’s avonds rond de 9 graden.
 • Juni, juli en augustus – het hart van het droge seizoen is ook de koudste periode van het jaar. In de avond en ochtend kan het fris zijn en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 6 graden. Overdag wordt het weer warm, rond de 26 graden. Het regent in principe helemaal niet in deze droge maanden.
 • September – het droge seizoen komt tot zijn eind. Het wordt warmer, waardoor het ook ’s ochtends wat warmer is. Temperaturen variëren tussen de 31 graden overdag en 13 graden na zonsondergang.

Groene Seizoen:

 • Oktober & november – het begint steeds warmer te worden en de eerste regenval is zeer welkom . Overdag is het gemiddeld 33 graden.
 • December, januari en februari – het kan zéér warm worden in deze maanden. Het landschap begint volop te bloeien dankzij de regenval. Ook beginnen verschillende dieren te kalveren in deze periode.
 • Maart en april – temperaturen beginnen geleidelijk te dalen in deze laatste maanden van het groene seizoen. Het is nog steeds warm, zo’n 30 graden overdag en 17 graden in de vroege ochtend. De regenval neemt sterk af vergeleken met eerdere maanden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Tuli Block
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Botswana

Kgalagadi Transfrontier National Park Tuli Block Central Kalahari Game Reserve Nxai Pan National Park Makgadigadi Pan National Park Okavango Delta Chobe National Park Moremi Game Reserve GABORONE KASANE MAUN