Kruger National Park Game Drive

Op Safari in Afrika

Luxe safari reizen met Oryx Travel

Op safari gaan in zuidelijk Afrika betekent puur avontuur tussen prachtige flora & fauna. De Big 5, zeldzame diersoorten en talloze vogelsoorten worden gespot onder begeleiding van een professionele gids, of zelf tijdens een selfdrive. Oryx Travel is gespecialiseerd in de verschillende vormen van safari in zuidelijk Afrika. Met unieke kennis, ervaring en passie helpen wij reizigers om ultieme safari-ervaringen op te doen.

 

Safari night drive

Persoonlijk & op maat

Dankzij persoonlijke programma’s op maat sluiten de safari’s precies aan op ieders wensen. Wij gaan het gesprek met uw aan om erachter te komen welke ervaringen uw reis speciaal kunnen maken. Van ervaren safarigangers die de meest zeldzame diersoorten willen spotten tot reizigers die de Big 5 voor het eerst willen zien- Oryx Travel biedt persoonlijke ervaringen van hoge kwaliteit.

safari game drive

Diverse Bestemmingen

Een safari in zuidelijk Afrika kan op verschillende manieren in diverse landen en natuurgebieden. Dankzij de uitgebreide kennis en ervaring van Oryx kunnen wij u haarfijn uitleggen wat de voor- en nadelen van specifieke bestemmingen zijn. Ook vertellen wij u in welke periode u het best naar welke bestemming kunt reizen. Dit alles afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

safari game drive botswana

De Mooiste Lodges

Oryx Travel gebruikt een uitgebreid netwerk van partners met de beste lodges en kampen in de Afrikaanse wildernis. Deze accommodaties worden persoonlijk bezocht door Oryx medewerkers. Dit alles om exclusiviteit, kwaliteit en kleinschaligheid te garanderen. Tussen uw safari-activiteiten door moet u immers ook genieten! Zo past uw exclusieve ervaring bij de lodge bij uw bijzondere safari-ervaringen.

safari olifanten

HET KIEZEN VAN EEN SAFARIBESTEMMING

DE POPULAIRSTE SAFARIBESTEMMINGEN VAN ZUIDELIJK AFRIKA ZIJN:

ZUID-AFRIKA | NAMIBIË | BOTSWANA | TANZANIA

SAFARI IN ZUID-AFRIKA

HOOGTEPUNT: VARIATIE

Zuid-Afrika wordt doorgaans beschreven als de wereld in één land. Dit geldt ook voor safari’s: hier is héél veel mogelijk. Wilt u de Big 5 spotten? Dan is het Kruger National Park in het noordoosten van Zuid-Afrika een zeer goede optie. Hier mag ook zelf rond worden gereden tijdens een selfdrive. Op zoek naar exclusievere ervaringen, zoals night drives? Daar zijn de privéreservaten rondom Kruger heel geschikt voor. Hier mogen geen activiteiten worden ondernomen door reizigers die niet in het reservaat verblijven, waardoor ervaringen nóg ongerepter zijn. Ook kunt u (in het juiste seizoen) wilde walvissen spotten tijdens een walvissafari. Verder kunt u ook de andere hoogtepunten van Zuid-Afrika, bijvoorbeeld de Tuinroute, gemakkelijk combineren met safari-activiteiten.

MEER WETEN?
Dankzij de vele mogelijkheden in Zuid-Afrika is dit een geweldige bestemming voor zowel ‘beginnende’ als ervaren safarigangers. Bekijk hier enkele voorbeeldreizen, doe inspiratie op en vraag gratis een voorstel op maat aan!

SAFARI IN NAMIBIË

HOOGTEPUNT: EINDELOZE WOESTIJNLANDSCHAPPEN

Safari’s in Namibië vinden plaats in een prachtig, droog landschap. Ook in Namibië kunt u zowel selfdrives als game drives onder begeleiding van een professionele gids ondernemen. Wildparken zoals Etosha National Park zitten vol uitgedroogde zoutpannen, zijn schaars begroeid en kennen maar weinig waterbronnen. Dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk veel verschillende diersoorten tegelijk kunt spotten rondom de beperkte drinkplaatsen. In de Namibwoestijn (Damaraland, Skeleton Coast en Kaokoveld) leven woestijn -olifanten, -neushoorns, -giraffen en -leeuwen. Deze dieren zijn lastig te spotten, wat het erg bijzonder maakt wanneer dit toch lukt! Daarnaast is de Caprivi regio een interessante toevoeging aan uw safari door Namibië, aangezien hier groen landschap en rivieren te vinden zijn. Walvis- en dolfijnsafari’s zijn mogelijk rondom Swakopmund aan de westkust, en culturele activiteiten met de lokale bevolking zijn zeer goed te combineren met safari’s.

MEER WETEN?
Namibië is een perfecte safaribestemming voor avonturiers en liefhebbers van culturele activiteiten. Bekijk hier enkele voorbeeldreizen, doe inspiratie op en vraag gratis een voorstel op maat aan!

SAFARI IN BOTSWANA

HOOGTEPUNT: DE OKAVANGO DELTA EN GIGANTISCHE KUDDES OLIFANTEN

Het uitgestrekte Botswana wordt gesierd door een gigantische groene oase, de Okavango Delta. Dit is de grootste rivierdelta op aarde, vol kristalhelder water en groene vegetatie. Andere natuurgebieden, zoals het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park trekken ook talloze diersoorten aan. Naast nationale parken zijn er veel privé concessies te vinden in Botswana die in open verbinding staan met de nationale parken. Veel lodges zijn gelegen in privé concessies waar zij in samenwerking met lokale communities zorgen voor natuurbehoud. Op deze manier trekken wilde dieren ongestoord door de natuur, zoals zij dit al eeuwenlang doen. Botswana is ook geschikt voor selfdrives en bootsafari’s. Tijdens deze laatstgenoemde activiteit komt u vlakbij ravottende nijlpaarden, drinkende olifanten en exotische watervogels.

MEER WETEN?
Botswana is geschikt voor reizigers die gigantische aantallen wild in uitgestrekte, groene natuurgebieden willen spotten. Bekijk hier enkele voorbeeldreizen, doe inspiratie op en vraag gratis een voorstel op maat aan!

SAFARI IN TANZANIA

HOOGTEPUNT: ULTIEME SAFARI IN HET NOORDERLIJKE CIRCUIT

Tanzania staat bekend als het land van de ultieme safari. Het noorden van Tanzania wordt gesierd door diverse hoogtepunten. De Serengeti is één van de meest bekende safarigebieden van Afrika. Bekend van onder andere diverse natuurfilms en de populaire animatiefilm ‘The Lion King’, bieden deze uitgestrekte velden pure safari-ervaringen. Ook de Ngorongoro Krater is in het noorden te vinden. Deze ingestorte vulkaankegel kent een zeer hoge concentratie dieren en is het thuis van de Big 5. Ook Tarangire National Park, bekend als ‘the place of elephants’, ligt vlakbij. In Tanzania zijn nog veel meer hoogtepunten te vinden, waaronder ‘off the beaten track’ parken in het zuiden en het westen zoals Ruaha National Park, Selous Game Reserve en Katavi National Park. Daarnaast is Tanzania érg geschikt om safari te combineren met de tropische eilanden Zanzibar, Pemba en Mafia. Tot slot mag de Grote Migratie niet missen- één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld vindt hier elk jaar plaats. Miljoenen gnoes, zebra’s en gazellen migreren in het Serengeti ecosysteem in een zoektocht naar vers gras.

MEER WETEN?
Tanzania is het land van de pure safari, de Grote Migratie en diverse hoogtepunten die dichtbij elkaar liggen. Bekijk hier enkele voorbeeldreizen, doe inspiratie op en vraag gratis een voorstel op maat aan!

VRAAG EEN OFFERTE AAN 

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN