Soorten reizen naar Afrika

Lees hieronder meer over de verschillende soorten inspiratiereizen in ons assortiment. Zo doet u direct de inspiratie op waar u naar zoekt.

Al een bestemming op het oog?
Heeft u al een droombestemming in gedachten? Kijk dan gerust op onze bestemmingspagina, waar u voorbeeldreizen en additionele informatie over specifieke landen vindt.

Waarom voorbeeldreizen?
Het Afrikaanse continent biedt een scala aan diverse mogelijkheden. Voorbeeldreizen dienen om u van inspiratie te voorzien over de beste invulling van uw persoonlijke voorkeuren. Maar, vergeet niet: Oryx Travel biedt reizen op maat aan. Zo kunnen verschillende soorten reizen gecombineerd worden, en wordt uw persoonlijke reisprogramma afgesteld op uw specifieke reisgezelschap en wensen. Naast de inspiratie die u kunt opdoen van voorbeeldreizen, geven wij u graag persoonlijk advies. Neem dan ook gerust contact op, of vraag direct een gratis offerte op maat aan.

Direct naar voorbeeldreizen

Familiereis

Oryx Travel biedt op maat gemaakte reizen voor gezinnen naar oost- of zuidelijk Afrika. Deze familiereizen worden met veel zorg en aandacht uitgedacht, met als missie een glimlach op het gezicht van zowel de ouders als de kinderen.

Kindvriendelijke lodges & activiteiten
Bij de keuze van accommodaties houden wij daarom rekening met de leeftijd van de kinderen, om op deze manier het meeste uit uw reis te halen. De kindvriendelijke lodges uit het Oryx Travel aanbod beschikken over speciaal getraind personeel die de wensen van uw kind begrijpen. Deze lodges zijn kleinschalig van opzet en bieden veel privacy. Vele accommodaties hebben een speciaal programma voor kinderen, waarbij het kamppersoneel met persoonlijke aandacht uw kinderen op speelse wijze iets bijbrengt over de flora en fauna van het gebied.

Malariavrije reisbestemmingen
Malariavrij op reis in zuidelijk Afrika? Dan kunt u terecht in (delen van) Zuid-Afrika, Namibië, Mauritius en de Seychellen. Lees hier meer over malariavrije reizen naar Afrika.

Meer weten? Lees ons blog over reizen naar Afrika met kinderen.

Voorbeeldreizen

Grote Familiereis (multi-generatie)

Wat is het verschil tussen een familiereis en een multi-generatie familiereis? Het gaat hierbij voornamelijk om de grootte van uw reisgezelschap. De multi-generatiereis is ingesteld op grotere families die een volledig exclusieve ervaring willen voor hun familie.

Exclusieve accommodaties & privé-activiteiten
Tijdens een grote familiereis naar Afrika verblijft u in ‘exclusive-use’ accommodaties. Dit zijn doorgaans grote villa’s met comfortabele faciliteiten, zoals en-suite slaapkamers, grote dinerruimtes en een eigen zwembad. Gedurende uw verblijf in deze villa’s onderneemt u activiteiten met enkel uw familie. Zo beschikt u bijvoorbeeld over een eigen safarivoertuig met privégids, waarmee u de Afrikaanse wildernis verkent. Zo ervaart u de pracht van Afrika op de puurste wijze, zonder rekening met anderen te moeten houden!

Voorbeeldreizen

Huwelijksreis

Een huwelijksreis die volledig om u en uw partner draait, tot in het detail uitegedacht naar uw specifieke wensen. De mooiste lodges, privégebieden en romantische activiteiten worden inbegrepen voor dit speciale moment van samenzijn.

Een ultiem moment van samenzijn
Uw luxe huwelijksreis in Afrika wordt volledig afgesteld op uw wensen. Ongerepte safari, tropische strandbestemmingen of activiteiten vol adrenaline- Afrika heeft zeer veel te bieden. Ondertussen verblijft u in bijzondere accommodaties met speciale ‘honeymoon’ onderkomens. Dankzij jaren ervaring met huwelijksreizen naar Afrika geven wij u gespecialiseerd advies afgesteld op uw voorkeuren. Vlieg bijvoorbeeld per klein vliegtuigje naar wildrijke privéreservaten, overnacht in een Victoriaanse trein terwijl u prachtige natuurlandschappen passeert en eindig uw avontuur op een tropisch eiland.

Meer weten, en voorbeeldreizen bekijken? Lees ons blog over unieke huwelijksreizen naar Afrika.

Voorbeeldreizen

Safari

Safari reizen van Oryx Travel brengen u naar de meest wildrijke gebieden van Afrika. Wij stellen een persoonlijke safari voor u samen afgesteld op uw specifieke wensen. Wilt u graag op wandelsafari? Of wilt u in een eigen voertuig rijden? Verkent u liever het woestijnlandschap van Namibië, of de uitgestrekte savannes in Kenia? Mogelijk wilt u de volledige Big 5 spotten- ook dat is mogelijk in diverse wildparken.

Meer weten? Bekijk onze pagina over Safari’s in Afrika.

Op safari naar Big 5 wildparken
Maak safari’s naar de beste wildgebieden van Afrika, waar de volledige Big 5 gespot kan worden. Dit zijn de leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant. Een safari naar de Big 5 kan natuurlijk ook gemaakt worden door verschillende wildparken te bezoeken, waardoor u elk van deze dieren kunt spotten. De Big 5 komt in verschillende Afrikaanse landen voor. In Botswana, Kenia, Tanzania, Oeganda, Rwanda, Malawi, Zambia, Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe kan de Big 5 worden gespot. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren zijn al deze landen uitstekende safaribestemmingen.

Interesse in de Big 5? Lees hier ons blog over waar u deze groep dieren kunt spotten.

Voorbeeldreizen

Safari & Strand

Een strandreis met Oryx Travel betekent hagelwitte stranden, de helderblauwe oceaan en in volledige luxe tot rust komen. Dit past perfect aan het einde van uw safari-avontuur!

Puur avontuur en tropische ontspanning
Na dagen vol diverse activiteiten in de wildrijke bush van het Afrikaanse continent bezoekt u de meest tropische bestemmingen. Of u nou richting de eilanden van de Seychellen afreist na een safari door Zuid-Afrika, of Tanzania combineert het het welbekende Zanzibar- maak uw droomreis compleet op uw eigen manier. Uiteraard staan óók hier leuke activiteiten op het programma: liefhebbers van zeeleven duiken en snorkelen om exotische vissoorten en kleurrijk koraal te ontdekken. Denk ook aan diepzeevissen, boottochten bij zonsondergang, beach bbq’s met uw verse vangst en hikes door weelderige regenwouden.

Voorbeeldreizen

Oeroude Regenwouden

Afrika kent diverse bestemmingen waar talloze primaten zich ophouden in eeuwenoude regenwouden. Maak kennis met onaangetaste natuur tijdens hikes en excursies en ontdek de veelzijdigheid van deze groene landen.

Gorillatrekkings en lokale culturen
Één van de onmisbare ervaringen die komt kijken bij dit type reis is het maken van een gorillatrekking. Uw groepje start met een hike naar de plek waar de gorilla’s de dag ervoor zijn waargenomen. Op basis van sporen, uitwerpselen, half-opgegeten bamboe en lege gorillanesten weet uw gids u vervolgens de goede kant op te navigeren- alles om oog in oog te komen met de legendarische gorilla’s. Naast deze onvergetelijke activiteit kunt u diverse andere activiteiten ondernemen, zoals culturele excursies, safari’s in savannegebieden en bootexcursies. Vergis u niet: ook op deze bestemmingen is zeer veel safariwild te zien!

Meer te weten komen over gorillatrekkings? Klik hier.

Voorbeeldreizen

Off The Beaten Track

Off The Beaten Track reizen worden samengesteld voor reizigers die op zoek zijn naar het meest bijzondere dat het Afrikaanse continent te bieden heeft. Hierbij staan onevenaarbare ervaringen in de meest onaangetaste natuurgebieden centraal. Denk aan helikoptervluchten over de wereldberoemde Sossusvlei, gorillatrekkings in de jungle van Rwanda en combinaties tussen de beste safari-activiteiten en culinaire ervaringen.

Once in a lifetime bestemmingen
Bezoek bestemmingen waar maar een handvol reizigers u is voorgegaan. Reis diep de jungle in van Congo-Brazzaville, verken het veelzijdige Madagascar of onmoet de strandolifanten van Gabon.

Voorbeeldreizen

Fly-in Safari

Een fly-in safari in Afrika brengt diverse unieke voordelen met zich mee. U wordt niet per auto, maar per vliegtuig naar de meest afgelegen wildgebieden van uw bestemming gebracht. U landt op simpele landingsbanen waarbij u het wild al kunt spotten tijdens uw vlucht. Eenmaal aangekomen wordt u door een gids met safarivoertuig opgehaald en maakt u uw eerste game drive onderweg naar uw lodge.

De voordelen van een fly-in safari
Een safari per vliegtuig geeft u de kans grotere afstanden af te leggen naar gebieden die lastiger te bereiken zijn. Zo heeft u de kans de meest unieke en wildrijke gebieden te combineren in landen waar dit per autotransfer niet zou kunnen. Daarnaast geniet u onderweg van onvergetelijke vergezichten en de mooiste perspectieven op de Afrikaanse flora & fauna.

Meer lezen over fly-in reizen? Lees ons blog over reizen per vliegtuig in Afrika.

Voorbeeldreizen

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN VOOR UW DROOMREIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN