Terug naar bestemmingen

REIZEN NAAR SEYCHELLEN

Seychellen: 115 paradijselijke stipjes in de Indische Oceaan

Een unieke bestemming voor diegene die opzoek is naar een exotische strandbestemming met wuivende palmbomen, hagelwitte zandstranden en een azuurblauwe zee. Het eiland heeft een gevarieerd aanbod aan unieke luxe accommodaties. Alle ingrediënten die u nodig heeft voor een geslaagde strandvakantie of huwelijksreis.

De Seychellen is een uitstekende plek waar u verschillende (onder)watersporten kunt uitoefenen. Rondom de eilanden zijn verschillende koraalriffen te vinden, waar men kan snorkelen en diepzeeduiken. Vanuit verschillende eilanden is het mogelijk om per boot de snorkel- en duikspots te bereiken. Duiken of snorkelen is mogelijk voor zowel beginners als gevorderde. Daarnaast zijn er op de Seychellen een aantal andere watersporten mogelijk! Wat denkt u van kitesurfen, jetskiën of waterskiën?

De verschillende eilanden van de Seychellen beschikken over prachtige natuur met groene heuvels vol palmbomen en dichtbegroeide regenwouden. Tijdens het bezoek kunt u hier via hiking trails wandelen. Bezoek bijvoorbeeld de Vallée de Mai, een World Heritage Site waar een bijzondere vogelpopulatie en zeldzame flora te zien zijn. Een gids neemt u mee door de tropische begroeiing en vertelt u graag alles over de geheimen van het eiland.

Kortom, naast de nodige ontspanning kunt u veel ondernemen op de Seychellen. Hieronder ziet u enkele voorbeeldreizen ter inspiratie. Daarnaast leest u meer over praktische informatie en wat de beste reistijd is om de Seychellen te bezoeken.

Hoogtepunten

prachtige stranden

De Seychellen behoren tot de mooiste eilanden op aarde met de beste stranden, wuivende palmbomen en een turquoise zee

tropische bossen

Naast de indrukwekkende stranden zijn de eilanden van de Seychellen gevuld met tropische bossen.

snorkelen en duiken

De Seychellen zijn omgeven door kleurrijke koraalriffen. Vanaf de eilanden kan men deze eenvoudig bereiken door te gaan snorkelen en diepzeeduiken.

reuzenschildpadden

Op de Seychellen leven ook de zeldzame reuzenschildpadden.

Voorbeeldreizen

Bij Oryx staat u centraal. Bij ons boekt u dan ook geen kant-en-klare pakketten, maar reizen die speciaal voor u zijn samengesteld, zodat zij naadloos aansluiten op uw wensen. Neem een kijkje tussen onze voorbeeldreizen, laat uw fantasie de vrije loop en daag ons gerust uit met uw ideeën: wij maken het voor u mogelijk. Uw droomreis, even uniek als u bent.

Andere gebieden in Seychellen

Mahe Cousin en Cousine Island Petite Soeur en Grand Soeur Fregate North Island Silhouette Island Praslin Felicite Curieuse Island La Digue DENIS ISLAND DESROCHES ISLAND BIRD ISLAND ALPHONSE ISLAND

Praktische informatie

Let op: conform de ANVR regels bent u als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over geldige reisdocumenten.
Wij doen ons uiterste best u van de meest volledige en recente informatie te voorzien, maar de regels kunnen helaas zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen. Ook kan het zo zijn dat voor u of uw medereiziger(s) afwijkende voorschriften gelden. Verifieer daarom altijd bij de ambassade van het land van bestemming welke regelgeving voor u van toepassing is. 

Uw paspoort moet minimaal geldig zijn tot u terug arriveert in uw land van afkomst/ het land waar u nu woont. Hierin moet één lege visumpagina beschikbaar zijn. Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig.

U heeft geen visum nodig om Mauritius te bezoeken.

Reist u met kinderen jonger dan 18 jaar? Houd dan rekening met extra regels en controles aan de grenzen. Zowel Nederland als verschillende Afrikaanse landen proberen internationale kinderontvoering tegen te gaan en houden streng toezicht op reizende minderjarige kinderen. Controleer daarom altijd tijdig bij de ambassade van het land van bestemming of uw kind over aanvullende reisdocumenten moet beschikken.

De Seychellen

De Seychellen vraagt niet om aanvullende reisdocumenten voor minderjarige kinderen die met een ouder of voogd reizen. Uiteraard dienen de kinderen wel over een eigen paspoort te beschikken. Let op: reist u via een ander land? Houd er dan rekening mee dat daar mogelijk strengere voorschriften gelden.

Nederland

Reist het kind zonder één van beide ouders vanuit, via of naar Nederland? Zorg er dan voor dat u kunt aantonen dat de niet-meereizende ouder hier toestemming voor heeft gegeven. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

U bent verplicht een goede reis(bagage)-, ongevallen-, ziektekosten en annuleringsverzekering af te sluiten. Een ongeval zit immers in een klein hoekje. Een goede verzekering met uitgebreide buitenlanddekking zal u in het geval van schade, letsel of ziekte een hoop onnodige kosten en ellende besparen.

Uw specifieke situatie, zoals uw bestemming(en) en de daar te ondernemen activiteiten, bepaalt de omvang van de af te sluiten verzekeringen. Win daarom tijdig informatie in bij uw verzekeringsmaatschappij.

Let op: een annuleringsverzekering moet doorgaans binnen 7 dagen na het boeken van een reis worden afgesloten.

Gele koorts in de Seychellen
In de Seychellen komt geen gele koorts voor.

Heeft u een gele koorts certificaat nodig voor reizen naar de Seychellen?
Voor uw reis naar de Seychellen hoeft u enkel over een gele koorts certificaat te beschikken als u via een ander land reist waar wèl gele koorts voorkomt, of als u in de zes dagen voor aankomst in de Seychellen een risicogebied heeft bezocht.

Wat is een gele koorts certificaat?
Sommige landen stellen verplicht dat u tegen gele koorts bent ingeënt alvorens u het land mag inreizen. U kunt dit aantonen met uw gele koorts certificaat (Yellow Fever Certificate), een bewijs in uw gele boekje dat u tegen gele koorts bent gevaccineerd.

Oryx Travel is geen officiële medische instantie, waardoor wij u helaas geen medisch advies kunnen en mogen geven. Doorgaans worden voor reizen naar Zuid-Afrika inentingen tegen DTP en hepatitis A aangeraden, maar afhankelijk van uw situatie en (eerdere) bestemmingen kunnen andere vaccinaties en maatregelen wenselijk of zelfs verplicht zijn. Win daarom ruim voor vertrek informatie in bij de GGD, uw huisarts of een vaccinatiebureau.

Malaria in de Seychellen

Malaria komt gewoonlijk niet in de Seychellen voor.

Tijdens onze zomertijd (tussen maart en oktober) het 2 uur later in de Seychellen dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd (tussen oktober en maart) is het in de Seychellen 3 uur later.

De munteenheid van de Seychellen is de Seychelse Rupee (SCR). De valuta is verdeeld in biljetten van SCR 10, SCR 25, SCR 50, SCR 100, SCR 500 en vijf munten (SCR 0,25–SCR 5).

Geld opnemen
Op de grote eilanden zoals Mahé en Praslin zijn over het algemeen genoeg ATM’s te vinden waar u geld kunt opnemen.

Betalen met pinpas, creditcard en contant geld
Op de meeste plekken kunt u met uw pinpas (met Maestro logo) en/of creditcard betalen. Het is echter altijd handig om contant geld achter de hand te hebben, bijvoorbeeld voor eventuele fooien of voor onvoorziene uitgaven.

Let op: zorg ervoor dat uw pinpas op ‘wereld’ profiel is gezet, zodat u deze ook buiten Europa kunt gebruiken

U heeft in de Seychellen een reisstekker nodig. Er wordt hier gebruik gemaakt van het type G stekker. Zorg ervoor dat uw reisstekker hiermee compatibel is. Bij een aantal luxere lodges is een reisstekker voor u aanwezig. Vraag ons gerust naar de faciliteiten bij uw accommodatie(s).

De beste reistijd Seychellen

De beste reisperiode van de  Seychellen

De Seychellen liggen nabij de evenaar en hebben een warm en vochtig klimaat met temperaturen tussen de 28 en 32 graden. Het hele jaar door bestaat de kans op tropische buien, vaak in de middag of in de avonduren. Gelukkig komen hier zelden tropische cyclonen voor! De Seychellen zijn vrijwel het gehele jaar goed te bereizen

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie in Seychellen?

Het gehele jaar zijn de Seychellen geschikt voor een strandvakantie, maar de beste reistijd is tussen juni en december en de meest stabiele maanden zijn oktober en november

 

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Het groene seizoen December t/m maart

In de periode tussen december en maart ligt de temperatuur gemiddeld hoger dan de rest van het jaar. In deze periode kunnen er korte, hevige buien ontstaan. In deze periode kan het voorkomen dat er cyclonen voorbij razen. Verder kan zeewier aanspoelen aan de noord en de westkust van Mahé in deze periodes.

Overgangsseizoen November

In november is er weinig wind en zijn er gemiddeld 7 zonuren per dag. Het zicht voor duik- en snorkelactiviteiten is erg goed in deze maand. Er begint meer regenval te vallen in november, aangezien dit de overgangsperiode is tussen het droge en groene seizoen.

Het droge seizoen April t/m oktober

Dit zijn goede maanden om de Seychellen te bezoeken. Het is een droge periode met veel zonneschijn.Tussen juni en oktober kan er zeewier aanspoelen aan de zuid en oostkust van Mahé en Praslin. De maanden tussen mei en oktober zijn uitstekend mocht u per catamaran de eilanden van de Seychellen willen verkennen. Ook voor windsurfen zijn deze maanden erg geschikt.

DE SEYCHELLEN ZIJN GESCHIKT VOOR

Strandaanbidders

De stranden van de Seychellen behoren tot de mooiste op aarde. Naast de azuurblauwe zee en het hagelwitte zandstrand steken de wuivende palmbomen af tegen een strakke blauwe hemel, waar geen wolkje te bespeuren valt. De indrukwekkende stranden liggen hier tussen granieten rotsblokken. Dit in combinatie met de groene vegetatie en de aanwezigheid van tropische vogels maakt de Seychellen een paradijs op aarde.

Duik- en snorkelfanaten

De Seychellen zijn een waar paradijs voor onderwaterliefhebbers. Voor ieder wat wils, want de Seychellen zijn geschikt voor de beginnende en ervaren duikers. Vanuit verschillende locaties op de eilanden kunt u eenvoudig het koraalriffen per boot bereiken. Daarnaast is het mogelijk om voor de kust te snorkelen. Laat u goed informeren, want de condities kunnen sterk verschillen per locatie. Over het algemeen is de betere periode om te duiken in de maanden maart t/m mei of tussen september en november.

Zeevissers

Onderbreek uw ontspannen verblijf op de Seychellen door te gaan vissen op zee. Op de Seychellen vindt u één van de beste plekken om te gaan vliegvissen. De verlaten atollen, het warmere water en het aangename weer maken dat op bepaalde plekken grote concentraties vissen aanwezig zijn. Dit zijn onder andere de sabelvis, merlijn en de tonijn.  Zeevissen op de Seychellen is geschikt voor zowel beginners als ervaren vissers.

Zeilers

Als zeilliefhebber zal het u niet verbazen dat de Seychellen een zeer interessant gebied is. In totaal vormen 115 eilanden de Seychellen, waarvan 41 ‘inner islands’ behoren tot de oudste granieten eilanden ter wereld en de overige 74 eilanden zijn tropische rifeilanden. Ga eilandhoppen en verken verschillende hoogtepunten van de Seychellen vanaf het water. Bewonder zeeschilpadden in Curieuse, bezoek de beroemde dubbele koskosnoten (Coco de Mer) in Valleé de Mai. Of ga zwemmen met walvishaaien en bezoek de verschillende koraalriffen. Laat u compleet in de watten leggen op één van de ‘all inclusive’ catamaran charters met service aan boord.  Haal alles uit uw verblijf op dit stukje paradijs op aarde.

De jongste ontdekkingsreizigers

Kan ik op vakantie naar de Seychellen met kinderen? De Seychellen zijn wellicht een van de meest kindvriendelijke bestemmingen op aarde. De meeste resorts verwelkomen kinderen van alle leeftijden. Daarnaast zijn er enkele locaties die zich specifiek richten op familievakanties. Zo zijn er speciale ‘kidsclubs’ waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd voor de jongste ontdekkingsreizigers. Daarnaast zijn er nanny’s aanwezig die kunnen oppassen, terwijl u geniet van een hoogwaardig diner. Voldoende ingrediënten om het leuk te maken voor zowel de kinderen als hun  ouders. Bovendien zijn de Seychellen veilig en is er geen risico op malaria.

KOSTEN REIZEN SEYCHELLEN

Hoe verhouden de kosten voor een reis door Seychellen zich tot de kosten in andere Afrikaanse landen uit ons aanbod?

Accommodatie

De gemiddelde prijs van overnachting op de Seychellen ligt op een relatief hoog niveau. Een goedkoper verblijf is vaak  ‘basic’ en biedt een slechte prijs/kwaliteit verhouding. De tarieven voor het midden tot hogere segment liggen hoger dan op andere eilanden, maar u bent hier dan wel op één van de mooiste plekken op aarde. Deze locaties bieden wél het echte Robinson Crusoe gevoel!

Vervoer

De gemiddelde reiziger die de Seychellen bezoekt komt hier voor de nodige ontspanning. Men verblijft doorgaans op één locatie in een prachtig resort aan het strand. Toch zijn er mogelijkheden om bijvoorbeeld het eiland Mahe of Praslin op eigen gelegenheid per huurauto te verkennen. Daarnaast zijn overal ook betaalbare taxidiensten beschikbaar. Ook kunt u gaan eilandhoppen. Dit is een betaalbare optie om meerdere eilanden te verkennen met een ferry die dagelijks vaart. Bezoekt u de 5-sterren resorts op de privé eilanden, dan vliegt vanuit Mahe met een helikopter of Cessna naar het betreffende eiland.

Eten & Drinken

Het levensonderhoud op de Seychellen is prijzig. Het meeste eten en drinken moet worden ingevlogen naar de Seychellen. Met name dranken zoals wijn zijn fors geprijsd, mede als gevolg van de hoge invoerrechten.

Activiteiten

Buiten het relaxen in mooie resorts en zwemmen in de azuurblauwe zee kan men verschillende activiteiten ondernemen. Veel kan men vanuit het resort organiseren, maar daarnaast zijn er bij populaire stranden ook de zogenaamde ‘experience centers’ waar u bijvoorbeeld watersportactiviteiten kan boeken. Veel van deze locaties bieden betaalbare activiteiten aan. Vaak net iets gunstiger geprijsd dan in het resort.