Terug naar bestemmingen

REIZEN NAAR MAURITIUS

Mauritius: een vulkanische eiland middenin de Indische Oceaan

In de 17de eeuw werd dit paradijselijke eiland door de Nederlandse kolonisten vernoemd naar prins Maurits. Tegenwoordig staat het eiland bekend om de grote verscheidenheid aan culturen, met Aziatische, Afrikaanse en Europese invloeden. Op Mauritius vindt u afgelegen vissersdorpjes en koloniale plantages met authentieke landhuizen. Ook de gastronomie is geïnspireerd door Franse, Chinese en Indische keuken, maar dan met een lokale twist.

Mauritius is een vulkanisch eiland met een kustlijn van ongeveer 180 kilometer. De tropische vegetatie wordt afgewisseld door idyllische witte zandstranden en een helderblauwe oceaan. Het eiland bestaat niet alleen uit luxe resorts met prachtige stranden. In het midden van het eiland vindt u ook indrukwekkende bergen met dichte bebossing. Vanuit uw resort kunt u eenvoudig per boot de kleinere onbewoonde eilanden voor de kust verkennen. Hier bevinden zich uitstekende koraalriffen waar men kan snorkelen of duiken.

Mauritius is een perfecte bestemming om uw huwelijksreis te vieren of met uw hele gezin lekker te ontspannen. Zeker na een avontuurlijke safari op het vasteland van zuidelijk Afrika!

Laat u hieronder inspireren door de verschillende voorbeeldreizen en lees meer over praktische informatie en de beste reistijd voor Mauritius.

Hoogtepunten

mooiste stranden

Wuivende palmbomen, uitgestrekte stranden en de helderblauwe oceaan. Mauritius heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld.

snorkelen en duiken

Verken de levendige oceaan van dichtbij tijdens snorkel- en duikavonturen.

Kaapstad Eten
koken met locals

Leer de lekkerste verse gerechten bereiden onder begeleiding van lokale koks.

mooie golfbanen

Slaat u een 'hole in one' op één van de golfbanen van wereldklasse?

Voorbeeldreizen

Bij Oryx staat u centraal. Bij ons boekt u dan ook geen kant-en-klare pakketten, maar reizen die speciaal voor u zijn samengesteld, zodat zij naadloos aansluiten op uw wensen. Neem een kijkje tussen onze voorbeeldreizen, laat uw fantasie de vrije loop en daag ons gerust uit met uw ideeën: wij maken het voor u mogelijk. Uw droomreis, even uniek als u bent.

Andere gebieden in Mauritius

Black Georgres National Park GRANDE BAIE GRAND GAUBE Ile Aux Cerfs BELLE MARE PORT LOUIS Ile Aux Aigrettes Coin de mire Flat Island MONT CHOISY BEL OMBRE TROU AUX BICHES FLIC EN FLAC TAMARIN LE MORNE GRIS GRIS BLUE BAY

Praktische informatie

Let op: conform de ANVR regels bent u als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over geldige reisdocumenten.
Wij doen ons uiterste best u van de meest volledige en recente informatie te voorzien, maar de regels kunnen helaas zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen. Ook kan het zo zijn dat voor u of uw medereiziger(s) afwijkende voorschriften gelden. Verifieer daarom altijd bij de ambassade van het land van bestemming welke regelgeving voor u van toepassing is. 

Uw paspoort moet bij vertrek uit Mauritius nog minimaal 6 maanden geldig zijn en over minstens één lege visumpagina beschikken. Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig.

U heeft geen visum nodig om Mauritius te bezoeken.

Reist u met kinderen jonger dan 18 jaar? Houd dan rekening met extra regels en controles aan de grenzen. Zowel Nederland als verschillende Afrikaanse landen proberen internationale kinderontvoering tegen te gaan en houden streng toezicht op reizende minderjarige kinderen. Controleer daarom altijd tijdig bij de ambassade van het land van bestemming of uw kind over aanvullende reisdocumenten moet beschikken.

Mauritius

Mauritius vraagt niet om aanvullende reisdocumenten voor minderjarige kinderen die met een ouder of voogd reizen. Uiteraard dienen de kinderen wel over een eigen paspoort te beschikken. Let op: reist u via een ander land? Houd er dan rekening mee dat daar mogelijk strengere voorschriften gelden.

Nederland

Reist het kind zonder één van beide ouders vanuit, via of naar Nederland? Zorg er dan voor dat u kunt aantonen dat de niet-meereizende ouder hier toestemming voor heeft gegeven. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

U bent verplicht een goede reis(bagage)-, ongevallen-, ziektekosten en annuleringsverzekering af te sluiten. Een ongeval zit immers in een klein hoekje. Een goede verzekering met uitgebreide buitenlanddekking zal u in het geval van schade, letsel of ziekte een hoop onnodige kosten en ellende besparen.

Uw specifieke situatie, zoals uw bestemming(en) en de daar te ondernemen activiteiten, bepaalt de omvang van de af te sluiten verzekeringen. Win daarom tijdig informatie in bij uw verzekeringsmaatschappij.

Let op: een annuleringsverzekering moet doorgaans binnen 7 dagen na het boeken van een reis worden afgesloten.

Gele koorts in Mauritius
In Mauritius komt geen gele koorts voor.

Heeft u een gele koorts certificaat nodig voor reizen naar Mauritius?
Voor uw reis naar Mauritius hoeft u enkel over een gele koorts certificaat te beschikken als u via een ander land reist waar wèl gele koorts voorkomt.

Wat is een gele koorts certificaat?
Sommige landen stellen verplicht dat u tegen gele koorts bent ingeënt alvorens u het land mag inreizen. U kunt dit aantonen met uw gele koorts certificaat (Yellow Fever Certificate), een bewijs in uw gele boekje dat u tegen gele koorts bent gevaccineerd.

Oryx Travel is geen officiële medische instantie, waardoor wij u helaas geen medisch advies kunnen en mogen geven. Doorgaans worden voor reizen naar Zuid-Afrika inentingen tegen DTP en hepatitis A aangeraden, maar afhankelijk van uw situatie en (eerdere) bestemmingen kunnen andere vaccinaties en maatregelen wenselijk of zelfs verplicht zijn. Win daarom ruim voor vertrek informatie in bij de GGD, uw huisarts of een vaccinatiebureau.

Malaria in Mauritius

Malaria komt gewoonlijk niet in Mauritius voor.

Tijdens onze zomertijd (tussen maart en oktober) is het in Mauritius 2 uur later. Tijdens onze wintertijd (tussen oktober en maart) is het in Mauritius 3 uur later.

De munteenheid van Mauritius is de Mauritiaanse Roepie (MUR). De valuta is verdeeld in biljetten van MUR 25, MUR 50, MUR 100, MUR 200, MUR 500, MUR 1000, MUR 2000 en vijf munten (MUR 0,5-MUR 20). In Mauritius kunt u tevens met US Dollars betalen.

Let op: Dollars van vóór 2006 worden vrijwel nergens geaccepteerd.

Geld opnemen
In de steden zijn over het algemeen genoeg ATM’s te vinden waar u geld kunt opnemen, bijvoorbeeld bij banken en in winkelcentra.

Betalen met pinpas, creditcard en contant geld
Op de meeste plekken kunt u met uw pinpas (met Maestro logo) en/of creditcard betalen. Het is echter altijd handig om contant geld achter de hand te hebben, bijvoorbeeld voor eventuele fooien, het betalen van parkfees of voor onvoorziene uitgaven.

Let op: zorg ervoor dat uw pinpas op ‘wereld’ profiel is gezet, zodat u deze ook buiten Europa kunt gebruiken

De outlets in Mauritius kunnen van het type C of G zijn. Voor het type C heeft u geen adapter nodig. Voor het type G is dit wel het geval. Voor de zekerheid wordt dan ook aangeraden een adapter mee te nemen. Bij een aantal luxere lodges is een reisstekker voor u aanwezig. Vraag ons gerust naar de faciliteiten bij uw accommodatie(s).

De beste reistijd Mauritius

Wat is de beste reisperiode voor een vakantie in Mauritius?

Het gehele jaar is Mauritius geschikt voor een strandvakantie, maar de beste reistijd is tussen mei en december. 

De beste reisperiode Mauritius

Mauritius beschikt over een tropisch klimaat en is het gehele jaar goed te bereizen. In de maanden januari en februari kan er stormachtig weer voorkomen, dus dit kunt u als de slechtere maanden beschouwen. De temperatuur komt vrijwel nooit onder de 22 graden, waardoor Mauritius een uitstekende strandbestemming is. Combineer Mauritius bijvoorbeeld met andere Afrikaanse landen. Over het algemeen is het noorden en westelijke deel van het eiland iets warmer in verhouding tot het zuiden en oosten.

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Zomer December t/m april

Tussen december tot april is het zomerseizoen met hogere temperaturen tot boven de 30 graden. In deze periode is de watertemperatuur erg aangenaam en is het water helder- uitstekende condities om te gaan diepzeeduiken! De maanden januari en februari zijn het warmst, maar er kan stormachtig weer voorkomen.

Overgangsseizoen November

Het hoogseizoen loopt voor de meeste resorts op Mauritius tot oktober, waardoor de tarieven gunstiger zijn in deze overgangsperiode. Ook zijn er minder toeristen, terwijl de condities nog steeds uitstekend zijn.

Winter Mei t/m oktober

Mauritius is een uitstekende bestemming voor een reis in de wintermaanden. De gemiddelde dagtemperatuur ligt tussen de 22 en 26 graden- ideaal voor een strandvakantie! Het kan in de maanden juli en augustus wel flink waaien aan de oostkust.

Mauritius is GESCHIKT VOOR

Strandaanbidders

Aan de oostkant van het Afrikaanse continent, diep in de Indische oceaan, doemt Mauritius uit het niets op. Het eiland is omringd door prachtige witte zandstranden, wuivende palmbomen, grillige rotspartijen en een turquoise zee gevuld met koraalriffen. Mauritius is ontzettend geliefd als strandbestemming en is goed te combineren met een safari in Afrika. Verspreid over het eiland liggen uiteenlopende resorts van elk prijsniveau die geschikt zijn voor families, of juist voor alleen volwassenen.

Duik-en snorkelfanaten

Ook voor duik en snorkelliefhebbers is Mauritius een waar paradijs. U kunt hier terecht als beginner, maar ook als gevorderde duiker. Voor de kust liggen verschillende koraalriffen en eilanden die eenvoudig per speedboot bereikbaar zijn. Daarnaast kunt u bij veel resorts prachtig snorkelen direct voor de kust vanaf het strand. Laat u goed informeren, want de condities kunnen sterk verschillen per locatie.

De jongste ontdekkingsreizigers

Kunt u op vakantie naar Mauritius met kinderen? Geen enkel probleem! Mauritius is een heel veilig land en er is geen risico op malaria. In de meeste resorts zijn kinderen van alle leeftijden welkom en zijn speciale kindvriendelijke faciliteiten. Een aantal resorts richt zich specifiek op families en hier hebben zij dan ook een kidsclub of een entertainmentprogramma. Op deze manier zijn uw kinderen, als u dat wilt, de hele dag onder de pannen. Daarnaast bieden zij ook een nannyservice, mochten de ouders een avond romantisch willen dineren. Kortom, een glimlach op het gezicht van de kinderen en de ouders.

KOSTEN REIZEN MAURITIUS

Hoe verhouden de kosten voor een reis door Mauritius zich tot de kosten in andere Afrikaanse landen uit ons aanbod?

Accommodatie

De prijs van een overnachting op Mauritius is gemiddeld tot hoog. Voor iedere budgetcategorie is een accommodatie te vinden in Mauritius. Wel is er sprake van een groot verschil tussen prijs en kwaliteit. Een goedkoper verblijf op Mauritius is gemiddeld heel eenvoudig. Verwacht hier geen hoogstaande service en kwaliteit. Vanaf de vier tot vijfsterren resorts krijgt u meer waar voor uw geld. Veel resorts zijn vaak wat groter van omvang en beschikken over veel faciliteiten. Het topsegment op Mauritius biedt service van het hoogste niveau, maar hier lopen de tarieven flink op. Over het algemeen kan worden vastgesteld dat Mauritius iets voordeliger is ten opzichte van andere strandbestemmingen in de Indische oceaan.

Vervoer

De gemiddelde reiziger naar Mauritius verblijft in één van de mooie resorts, waar men de nodige ontspanning zoekt. Bijvoorbeeld na een safari in zuidelijk Afrika. Het eiland heeft verschillende hoogtepunten, maar over het algemeen kan dit worden bezocht vanuit één uitvalsbasis. Het is mogelijk om bij uw accommodatie een auto te huren om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Daarnaast zijn er overal betaalbare taxidiensten beschikbaar. De prijzen zijn vergelijkbaar met die van België of Nederland.

Eten & Drinken

Het levensonderhoud op Mauritius is betaalbaar, maar uiteraard geheel afhankelijk van de locatie. Lokale restaurants zijn voordeliger, terwijl de restaurants in luxe resorts boven het gemiddelde liggen dan Nederland en België. Bovendien is geïmporteerde drank prijzig, als gevolg van de hoge invoerrechten.

Activiteiten

Buiten het relaxen in mooie resorts en zwemmen in de azuurblauwe zee kan men verschillende activiteiten ondernemen. Veel kunt u boeken in de resorts, maar op sommige locaties zijn ook activiteitencentra waar u watersportactiviteiten kunt boeken. Veel van deze locaties zijn betaalbaar, maar houdt er rekening mee dat u hiervoor wel moet onderhandelen. Vaak is dit dan nét iets gunstiger geprijsd dan in het resort.