Terug naar bestemmingen

REIS DOOR SAO TOMÉ EN PRINCIPE

Sao Tomé en Principe: De twee ‘vergeten eilanden’ in de golf van Guinea

De plek waar de Afrikaanse en Portugese cultuur elkaar ontmoeten… Sao Tomé en Principe is een eilandengroep, waarvan slechts twee echt bewoond zijn. Deze twee eilanden zijn Sao Tomé en het veel kleinere Principe. Deze eilanden zijn gelegen in de golf van Guinea voor de westkust van Afrika.

Het eiland Sao Tomé

Sao Tomé heeft een gelijknamig charmant stadje, vol koloniale kerken en kleurrijke straten. Verken hier culturele bezienswaardigheden, zoals een authentiek fort van de voormalige Portugese bewoners. Ook vindt u hier oude plantages die een bezoek waard zijn. U maakt kennis met een zwart verleden van de slavernij, maar ook de authentieke architectuur maken het bezoek interessant. Uniek aan het eiland is dat u overal omgeven bent door tropische bossen, want slechts 10% van het eiland is bebouwd.

Het eiland Principe

Principe is een klein tropisch eiland waarvan het grootste deel is dichtbegroeid met regenwoud en verscholen strandjes. Er zijn maar weinig plekken op de wereld die zo ongerept zijn als Principe. Het beeld dat u ziet tijdens de vlucht van Sao Tomé naar Principe doet denken aan een scéne uit de beroemde film Jurassic Park. U lijkt hier terug te gaan naar de prehistorie.

Op het eiland pricipe leven ongeveer 7.500 mensen. De resorts op het eiland liggen verscholen op een afgelegen gedeelte. Alles lijkt hier op te gaan in de omgeving. Een onbekende parel in Afrika.

Voorbeeldreizen

Bij Oryx staat u centraal. Bij ons boekt u dan ook geen kant-en-klare pakketten, maar reizen die speciaal voor u zijn samengesteld, zodat zij naadloos aansluiten op uw wensen. Neem een kijkje tussen onze voorbeeldreizen, laat uw fantasie de vrije loop en daag ons gerust uit met uw ideeën: wij maken het voor u mogelijk. Uw droomreis, even uniek als u bent.

Principe (150 km) SAO TOMÉ SANTO ANTÓNIO