leeuw jagend zimbabwe
Terug naar bestemmingen

Reis door Zimbabwe

Zimbabwe: authentiek Afrika, ongerepte wildparken en overblijfselen van oude beschavingen

Zimbabwe is één van de best bewaarde geheimen van Afrika. Een prachtig land dat is ingesloten door de machtige Zambezi en Limpopo rivieren.

De Victoria Falls
In 1855 ontdekte ontdekkingsreiziger dr. Livingstone de Victoria Watervallen, die inmiddels behoren tot de UNESCO World Heritage Sites. Dit is het grootste blad vallend water op aarde en wordt gevoed door de Zambezi rivier. Miljoenen liters water worden de diepte in gestuwd en wat zorgt voor een indrukwekkend schouwspel.

Avontuurlijke safariparken
Verspreid door Zimbabwe liggen unieke wildparken, elk met een geheel eigen karakter. Het land herbergt wildparken waar slechts een enkeling u is voorgegaan en waar u naast de gebruikelijke game drives ook wandelsafari’s kunt maken. Bij de noordelijk gelegen parken zoals Mana Pools en Matusadona National Park is het bovendien mogelijk om het wild vanuit een kano op de Zambezi rivier te bewonderen. Zimbabwe is de perfecte bestemming voor uw avontuurlijke reis.

zimbabwe zwembad

Hoogtepunten

victoria falls
majestueuze watervallen

Een van de belangrijkste toeristische attracties in Zimbabwe zijn de majestueuze Victoria Falls. Dit is het grootste blad vallend water op aarde.

bootsafari zambezi zimbabwe
kanosafari's

Uniek aan Zimbabwe is de mogelijkheid om per kano de Zambezi rivier te verkennen. Tijdens een kanosafari ziet u het Afrikaanse wild vanuit een heel ander perspectief!

olifanten linyanti zimbabwe
wildrijke parken

Zimbabwe is één van de verborgen parels van Afrika. Slechts een beperkt aantal avonturiers heeft door wat voor schatten u in Zimbabwe kunt aantreffen.

sporen zimbabwe wandelsafari
wandelsafari's

Zimbabwe is bij uitstek een geschikte bestemming voor wandelsafari's. Naast de uitstekende gidsen -die worden gezien als de beste van Afrika- is de vegetatie zeer geschikt voor avontuurlijke wandelsafari's.

Voorbeeldreizen

Bij Oryx staat u centraal. Bij ons boekt u dan ook geen kant-en-klare pakketten, maar reizen die speciaal voor u zijn samengesteld, zodat zij naadloos aansluiten op uw wensen. Neem een kijkje tussen onze voorbeeldreizen, laat uw fantasie de vrije loop en daag ons gerust uit met uw ideeën: wij maken het voor u mogelijk. Uw droomreis, even uniek als u bent.

Lees hier meer over de gebieden in Zimbabwe

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE

Praktische informatie

Let op: ingevolge de ANVR regels bent u als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over geldige reisdocumenten.
Wij doen ons uiterste best u van de meest volledige en recente informatie te voorzien, maar de regels kunnen helaas zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen. Ook kan het zo zijn dat voor u of uw medereiziger(s) afwijkende voorschriften gelden. Verifieer daarom altijd bij de ambassade van het land van bestemming welke regelgeving voor u van toepassing is. 

Uw paspoort moet bij aankomst in Zimbabwe nog minimaal 6 maanden geldig zijn, en over ten minste 3 lege visumpagina’s beschikken. Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig.

Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben voor reizen naar Zimbabwe een visum nodig. U kunt het benodigde visum vooraf, online, aanvragen, of  deze ‘on arrival’ (bij aankomst) aanschaffen.

E-visum voor Zimbabwe
U kunt uw visum voor Zimbabwe vooraf online aanvragen via deze link. Nadat u de gevraagde gegevens heeft ingevuld en aangeleverd, rekent u het verschuldigde bedrag met uw creditcard af. Doorgaans bedraagt de verwerkingstijd 3 werkdagen, maar wij raden u aan de visumaanvraag uiterlijk 3 weken voor vertrek in te dienen.

Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd, verschijnt in uw digitale omgeving een ‘Visa Letter’. Print deze uit en neem deze mee in uw handbagage. Bij aankomst wordt mogelijk tevens om uw reisoverzicht en de tickets van uw terugvlucht gevraagd. Ook zult u een ingevuld immigratieformulier moeten overhandigen. Wij sturen u het benodigde formulier vooraf alvast toe, zodat u deze thuis op uw gemak kunt invullen.

Visum ‘on arrival’ voor Zimbabwe
Nederlandse en Belgische reizigers kunnen het visum tevens ‘on arrival’, bij de landsgrens, verkrijgen. Houd hiervoor uw geldige paspoort en het verschuldigde bedrag in contanten (US Dollars) gereed. De tarieven kunnen zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen, dus zorg dat u wat extra geld achter de hand houdt. Mogelijk wordt om uw reisoverzicht en de tickets van uw terugvlucht gevraagd. Ook zult u een ingevuld immigratieformulier moeten overhandigen. Wij sturen u het benodigde formulier vooraf alvast toe, zodat u deze thuis op uw gemak kunt invullen.

Let op: houd er rekening mee dat u voor een visum ‘on arrival’ mogelijk iets langer in de rij moet staan, en dat u bij dit visum geen garantie heeft dat u daadwerkelijk toegang tot het land wordt verleend.

Combinatievisum Zambia en Zimbabwe
Combineert u uw bezoek aan Zimbabwe met Zambia? Kies dan voor een combinatievisum (Kaza/UniVisa, US$50 per persoon). Met dit visum kunt u gedurende 30 dagen meermalig de grens tussen Zambia en Zimbabwe oversteken, zolang u deze twee landen niet tussentijds verlaat. Wel mag u met dit visum een dagtrip naar Botswana maken via de Kazungula grenspost. Dit visum is enkel online, op de luchthavens van Harare, Livingstone, Lusaka of Victoria Falls, en bij de grensovergangen bij Victoria Falls en Kazungula verkrijgbaar.

Kosten visum voor Zimbabwe
Op het moment van schrijven bedragen de kosten voor een single entry visum $30 per persoon, en voor een double entry visum $45 per persoon.

Reist u met kinderen jonger dan 18 jaar? Houd dan rekening met extra regels en controles aan de grenzen. Zowel Nederland als verschillende Afrikaanse landen houden streng toezicht op reizende minderjarige kinderen, met het doel internationale kinderontvoering tegen te gaan. Controleer daarom tijdig bij de ambassade van het land van bestemming of uw kind, naast een eigen paspoort, over aanvullende reisdocumenten moet beschikken.

Zimbabwe

Zimbabwe vraagt geen aanvullende reisdocumenten voor reizen met minderjarige kinderen met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Uiteraard dienen de kinderen wel over een eigen paspoort en visum te beschikken. Let op: reist u via een ander land? Houd er dan rekening mee dat daar mogelijk strengere regels gelden.

Nederland

Reist het kind zonder één van beide ouders vanuit, via of naar Nederland? Zorg er dan voor dat kan worden aangetoond dat de niet-meereizende ouder hier toestemming voor heeft gegeven. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

U bent verplicht een goede reis(bagage)-, ongevallen-, ziektekosten en annuleringsverzekering af te sluiten. Een ongeval zit immers in een klein hoekje. Een goede verzekering met uitgebreide buitenlanddekking zal u in het geval van schade, letsel of ziekte een hoop onnodige kosten en ellende besparen.

Uw specifieke situatie, zoals uw bestemming(en) en de daar te ondernemen activiteiten, bepaalt de omvang van de af te sluiten verzekeringen. Win daarom tijdig informatie in bij uw verzekeringsmaatschappij.

Let op: een annuleringsverzekering moet doorgaans binnen 7 dagen na het boeken van een reis worden afgesloten.

Gele koorts in Zimbabwe
In Zimbabwe komt geen gele koorts voor.

Heeft u een gele koorts certificaat nodig voor reizen naar Zimbabwe?
Voor uw reis naar Zimbabwe hoeft u enkel over een gele koorts certificaat te beschikken als u via een ander land reist waar gele koorts voorkomt, of als u in de zeven dagen voor aankomst in Zimbabwe een risicogebied heeft bezocht.

Wat is een gele koorts certificaat?
Sommige landen stellen verplicht dat u tegen gele koorts bent ingeënt alvorens u het land mag inreizen. U kunt dit aantonen met uw gele koorts certificaat (Yellow Fever Certificate), een bewijs in uw gele boekje dat u tegen gele koorts bent gevaccineerd.

Oryx Travel is geen officiële medische instantie, waardoor wij u helaas geen medisch advies kunnen en mogen geven. Doorgaans worden voor reizen naar Zimbabwe inentingen tegen DTP, hepatitis A en BMR aangeraden. Afhankelijk van uw situatie en (eerdere) bestemmingen kunnen andere vaccinaties en maatregelen wenselijk of zelfs verplicht zijn. Win daarom ruim voor vertrek informatie in bij de GGD, uw huisarts of een vaccinatiebureau.

Malaria in Zimbabwe
In Zimbabwe komt malaria voor. Win daarom ruim voor vertrek malaria-advies in bij de GGD of een andere officiële medische instantie. Bescherm u ter plaatse bovendien goed tegen muggen door u in te smeren met DEET, ’s nachts onder een klamboe te slapen en (met name in de avond en vroege ochtend) bedekkende kleding te dragen.

Heerlijk, reizen zonder jetlag! Gedurende onze zomertijd (tussen maart en oktober) is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Zimbabwe. Tijdens onze wintertijd (tussen oktober en maart) is het in Zimbabwe 1 uur later dan in Nederland.

De officiële munteenheid van Zimbabwe is de Zimbabwe Dollar (ZWD). Door hoge inflatie was het voorheen niet mogelijk om met deze valuta te betalen, maar in 2019 heeft de lokale overheid de Zim-Dollar geherintroduceerd als enige officiële valuta. Toch worden op sommige plekken andere valuta, zoals US Dollars (US$) en Zuid-Afrikaanse Randen (ZAR), geaccepteerd.

Betalen met creditcard en pinpas in Zimbabwe
Bij de meeste hotels en lodges in ons portfolio kan met creditcard worden betaald. Op sommige plekken kunt u tevens met pinpas (met Cirrus- of Maestro-logo) betalen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden op de plekken die u bezoekt. Houd er rekening mee dat een internetstoring het pinnen kan verhinderen, of dat deze faciliteiten op de meer afgelegen plekken geheel kunnen ontbreken. Zorg daarom dat u altijd contant geld achter de hand heeft. Vermijd het gebruik van uw pinpas/creditcard bovendien bij benzinestations: hier kan het voorkomen dat het verschuldigde bedrag niet in Zim-Dollars, maar US Dollars wordt afgeschreven. Dat is een dure tank!

Let op: zorg ervoor dat uw pinpas op ‘wereld’ profiel is gezet, zodat u deze ook buiten Europa kunt gebruiken

Betalen met contant geld
Wij raden u aan om naast uw bankpas en creditcard, voldoende contant geld (US Dollars) mee te nemen. Zo heeft u altijd middelen voor uitgaven onderweg, eventuele fooien en onvoorziene uitgaven, bijvoorbeeld wanneer er geen pinfaciliteiten zijn. Hoewel het bij een aantal pinautomaten mogelijk is contant geld op te nemen met uw buitenlandse betaalpassen, zijn de automaten in praktijk vaak leeg en kunnen er lange rijen staan. Bestel uw US Dollars daarom voor aanvang van uw reis en neem deze mee naar Zimbabwe. Lokaal kunt u een deel van uw US Dollars omwisselen voor de Zimbabwe Dollar.

Let op: Dollarbiljetten van vóór 2006 worden doorgaans niet geaccepteerd

Vergeet niet om een reisstekker in te pakken voor uw reis naar Zimbabwe, want uw apparatuur past niet op de lokale stopcontacten. In Zimbabwe worden stopcontacten voor stekkers met drie ronde/rechthoekige pinnen gebruikt, zogenoemde ’type D’ en ’type G’ stopcontacten. Neem dan ook een reisstekker mee die hiermee compatibel is. Bij een aantal luxere lodges is een reisstekker voor u aanwezig. Vraag ons gerust naar de faciliteiten bij uw accommodatie(s).

De beste reistijd Zimbabwe

De beste reisperiode Zimbabwe

De beste reistijd voor Zimbabwe is tijdens de droge periode tussen mei en oktober. Houd er rekening mee dat de temperatuur tegen het einde van het droge seizoen kan oplopen, dus september en oktober zijn gemiddeld erg warme maanden.

leeuwen zimbabwe

Wat is de beste reisperiode voor een safari in Zimbabwe?

De droge periode, dus vanaf mei tot oktober, zijn goede maanden om uw safari in Zimbabwe te plannen. Uiteindelijk is de beste reisperiode ook afhankelijk van uw specifieke wensen. In de periode tussen mei en juli kan het zodra de zon onder gaat sterk afkoelen, terwijl de temperatuur later in het seizoen overdag behoorlijk kan oplopen. Tijdens het droge seizoen valt er nagenoeg geen regen, waardoor de vegetatie behoorlijk uitdunt. Hierdoor kunt u eenvoudiger wilde dieren spotten. Tevens zijn er minder drinkplaatsen te vinden, waardoor de wilde dieren zich voornamelijk ophouden rondom het permanente water. Een ander voordeel is dat er in deze reisperiode weinig insecten zijn, dus is er ook een laag risico op malaria in Zimbabwe.

familiereis zimbabwe kinderen

Wat is de beste reisperiode voor de Victoria Falls in Zimbabwe?

De beste periode om de Victoria Watervallen in Zimbabwe te bezoeken is tussen april en september. Toch kunt u de Victoria Falls praktisch het gehele jaar bezoeken. Houd er rekening mee dat er een groot verschil kan zijn tussen reisperiodes. Vanaf januari stijgt het waterpijl van de machtige Zambezi rivier, die doorgaans in mei het hoogtepunt bereikt. De Falls zijn in deze periode op volle kracht. Het is zelfs zo krachtig dat er een luid gebrul ontstaat die men op grote afstand kan horen. Bovendien stuift het water omhoog tot enorme hoogte. Lokaal noemt men dit fenomeen Mosi-oa-Tunya, dat vrij vertaald “de rook die dondert” betekent. Hierdoor ontstaat er een soort motregen, dus wanneer u de Victoria Falls in Zimbabwe in deze periode bezoekt is een poncho noodzakelijk! Met andere woorden, de watervallen zijn op volle kracht, maar hierdoor is het zicht dus minder goed. Om de watervallen goed te bekijken is de periode tussen juli en september wellicht beter. In deze periode neemt de kracht iets af, maar zijn de watervallen nog steeds mooi. Bovendien kunt u dan meer zien in de omgeving van de watervallen. Zo is het mogelijk om de wandelpaden langs de enorme klif te hiken en kunt u de watervallen per helikopter goed vanuit de lucht bekijken.

 

 

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Het groene seizoen December t/m maart

Tussen december en maart verandert het landschap in korte tijd in een oase van groen, want na een lange periode van droogte starten de eerste regenbuien in Zimbabwe. Het verse gras springt uit de grond. Het is de periode dat veel dieren massaal kalveren en ook de vogels keren terug in Zimbabwe. Een waar genot voor de vogelliefhebber. Het is een grotere uitdaging om wilde dieren te spotten, vanwege de dichtbegroeide vegetatie. Laat u goed informeren welk gebied geschikt is in deze tijd van het jaar.

Het overgangsseizoen Maart, april en november

Maart en april:
De maanden maart en april is een goede reisperiode om Zimbabwe te bezoeken. Het begint langzaam droger te worden en in de wildparken is het erg rustig. Ook zijn de tarieven fors lager. Het landschap is nog steeds heel groen en de temperatuur is erg aangenaam. Tussen april en mei bereikt het waterpeil zijn piek bij de Victoriawatervallen, wat zorgt voor een enorme ‘spray’. Anders dan men zou verwachten is het uitzicht hierdoor te voet minder spectaculair. Desalniettemin is het vanuit de lucht wél heel spectaculair.

November:
November is een overgangsperiode tussen het droge en groene seizoen. Het kan beginnen te regenen en overdag kan de temperatuur oplopen tot wel 32 graden. De regenval is nog niet op het niveau van het groene seizoen, maar de kans op regen loopt op.

Het droge seizoen Mei t/m oktober

Het droge seizoen is over het algemeen de beste reistijd voor een safari in Zimbabwe. Grote kuddes wild verzamelen zich rondom waterbronnen, vaak met verschillende diersoorten tegelijk. Tijdens het droge seizoen, wanneer de vegetatie is uitgedund, zijn zogenaamde fly-camping safari's operationeel. In Zimbabwe zijn mobiele wandelsafari’s een ‘must-do'!

MANIEREN VAN REIZEN IN ZIMBABWE

Per vliegtuig door Zimbabwe

De afstanden tussen verschillende gebieden van Zimbabwe zijn enorm. Wanneer u diverse lodges combineert is het gebruikelijk om door middel van vluchten per klein vliegtuigje van lodge naar lodge te vliegen. U landt dan op een airstrip middenin de bush tussen de wilde dieren. Bovendien zijn de reistijden tot het minimum beperkt, zodat u meer haalt uit het verblijf bij de lodge. Elke vlucht is een nieuw avontuur en u ziet het landschap van Zimbabwe vanuit een geheel ander perspectief.

Selfdrive door Zimbabwe

In Zimbabwe zijn de wegen relatief goed, waardoor het mogelijk is om met een huurauto te reizen. Met name de Victoria Falls in combinatie met Hwange National Park en Matobo Hills kunt u eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen tijdens een selfdrive. Bovendien combineert men een selfdrive in Zimbabwe vaak met buurland Botswana. Mocht u een complete rondreis door Zimbabwe willen maken, dan is dat mogelijk. Houd er dan rekening mee dat de afstanden groter zijn, waardoor reistijd tussen gebieden behoorlijk kunnen oplopen.

vlucht victoria falls

Kanosafari door Zimbabwe

Zimbabwe is een unieke en veelzijdige safaribestemming. De machtige Zambezi rivier is een belangrijke bron van overleven in Zimbabwe. Veel wilde dieren worden aangetrokken tot de rivier om hier de dorst te lessen. Het is mogelijk om een meerdaagse kano-safari te maken over de Zambezi rivier. Tijdens dit avontuur gaat u écht back to basic kamperen in een klein koepeltentje langs de rivier. U verblijft in de bush in de meest ongerepte en wildrijke delen van Afrika. Liever niet kamperen, maar wel een kanosafari? Bepaalde lodges aan de Zambezi rivier bieden dit aan als één van de activiteiten. Uiteraard verwerken wij dit graag in een reisprogramma dat aansluit op uw wensen.

Kampeersafari’s in Zimbabwe

Tijdens een kampeersafari komt u nóg dichter bij de flora & fauna van Zimbabwe. U rijdt door ongerepte natuur en overnacht onder de sterren in een tent rondom een kampvuur. Tijdens een zogenaamde Fly-Camping safari in Zimbabwe verkent u de regio te voet of per voertuig tijdens game drives. Deze kampeersafari’s doet u in een klein gezelschap, zoals bijvoorbeeld uw eigen gezin. Terwijl u de dag spendeert in de ongerepte natuur, zonder dat u andere toeristen tegenkomt, wordt uw tentenkamp door kamppersoneel op een nieuwe locatie opgezet. Een kampeersafari in Zimbabwe wordt begeleid door een professionele ranger en de maaltijden worden verzorgd voor uw gezelschap rondom een kampvuur en onder de oneindige sterrenhemel van Zimbabwe.

ZIMBABWE IS GESCHIKT VOOR

Safari-liefhebbers

Zimbabwe behoort tot de beste safaribestemmingen in Afrika. Verspreid over het land liggen verschillende ongerepte nationale parken. Deze parken bieden elk een unieke vegetatie, wat bijdraagt aan een gevarieerde safari. Zimbabwe is een minder bekende safaribestemming dan bijvoorbeeld buurlanden Zuid-Afrika en Botswana, maar dit is geheel ten onrechte. De kwaliteit van de parken is van het hoogste niveau. Daarnaast worden de rangers in Zimbabwe gezien als de beste in heel Afrika. Bovendien komen er steeds meer nieuwe lodges bij, waardoor een gevarieerd aanbod ontstaat. Gelukkig is het toerisme nog steeds kleinschalig, waardoor u over het algemeen zeer weinig toeristen tegenkomt tijdens een safari. Bovendien zijn de locaties in verhouding tot de kwaliteit gunstig geprijsd. Kortom, genoeg reden om uw volgende safari-avontuur naar Zimbabwe te plannen!

olifant bij lodge zimbabwe
wandelsafari zimbabwe

Wandelaars

Bent u avontuurlijk en actief? In Zimbabwe zijn de condities uitstekend om naast de gebruikelijke 4×4 jeepsafari ook een wandelsafari te maken. Stap uit de auto en wandel door de ongerepte bush onder leiding van uw professionele gids op zoek naar wilde dieren. Naast de nodige spanning en adrenaline ziet u bovendien kleinere dingen, die u anders vanuit het voertuig niet kan waarnemen. Een ontmoeting oog in oog met een enorme olifantenfamilie te voet is geen garantie, maar ook beslist geen uitzondering. De gidsen in Zimbabwe zijn zeer ervaren en weten precies hoe zij moeten reageren op wilde dieren. Kortom een wandelsafari in Zimbabwe is een must!

De jongste ontdekkingsreizigers

Bezoekt u Zimbabwe met het gezin? Ook uw kinderen zijn van harte welkom voor een onvergetelijke safari in Zimbabwe. Houd er dan rekening mee dat veel lodges kinderen vanaf 6 jaar accepteren, terwijl andere lodges geen restricties kennen. Bovendien kan sprake zijn van gunstigere tarieven voor de jongste ontdekkingsreizigers. Wij denken daarom graag mee voor een safari met uw kinderen in Zimbabwe, die volledig aansluit op uw wensen.

KOSTEN REIZEN ZIMBABWE

Hoe verhouden de kosten voor een reis door Zimbabwe zich tot de kosten in andere Afrikaanse landen uit ons aanbod?

Nationale parken

De prijzen van de nationale parken zijn in verhouding tot andere Afrikaanse landen nog steeds goed betaalbaar. De entreegelden voor Hwange National Park zijn bijvoorbeeld ca. € 20,- per persoon per dag.

Accommodatie

Zimbabwe is geen goedkope bestemming, maar zeker de moeite waard. U krijgt veel kwaliteit voor uw geld. Voor de tentenkampen en lodges die zijn gelegen binnen de parken geldt dat de tarieven iets hoger liggen dan de lodges die grenzen aan het park. Uiteindelijk heeft dit een toegevoegde waarde omdat de kans iets groter is om heel veel wild te spotten. Bovendien liggen locaties vaak in een privé concessie, waardoor u weinig toeristen tegenkomt. Uiteraard draagt dit bij aan een onvergetelijke safari in Zimbabwe. Let op: een aantal accommodaties liggen in een gebied dat grenst aan een wildpark, de zogenaamde bufferzone (game management area). In Zimbabwe staat dit in open verbinding met de nationale parken, dus hier is geen omheining en de dieren lopen alsnog vrij rond in de lodge waar u verblijft. De locaties zijn vaak gunstiger geprijsd, terwijl de kwaliteit gemiddeld erg goed is.

Vervoer

Transfers tussen bepaalde hoogtepunten in Zimbabwe zijn voornamelijk per vliegtuig of safarivoertuig. De regio Victoria Falls, Hwange National Park en Matobo Hills National Park zijn goed met een safarivoertuig te bereiken. Hierdoor kunt u deze regio’s op een betaalbare manier combineren. Andere wildparken in Zimbabwe liggen verder uit elkaar, waardoor vliegen tussen de locaties onvermijdelijk is. Dit heeft uiteindelijk invloed op de totale reissom.

Eten & Drinken

Het levensonderhoud in Zimbabwe is goed betaalbaar. In veel gevallen verblijft u in een lodge waar de maaltijden reeds zijn inbegrepen. Afhankelijk van de lodge kan dit in de vorm van een buffet of een vast menu dat dagelijks wordt aangepast. Het eten in Zimbabwe is over het algemeen heel goed met veel Westerse en lokale invloeden.

Activiteiten

De prijzen van activiteiten in Zimbabwe zijn relatief hoog in verhouding tot andere Afrikaanse landen. Uiteraard zijn deze activiteiten van grote toegevoegde waarde. Veel activiteiten kunt u op eigen gelegenheid ondernemen, maar mocht het nog niet inbegrepen zijn dan worden begeleide excursies aangeboden vanuit de lodge.

zimbabwe olifant