Terug naar blogs

Malariavrij op reis in Afrika

Wat zijn de mogelijkheden als u enkel malariavrije gebieden wilt bezoeken in zuidelijk Afrika?

 

Malaria op reis in Afrika

Malaria is een vervelende ziekte die koorts, hoofdpijn, koude rillingen en spierpijn kan veroorzaken. Malaria wordt verspreid door muggen die (onder andere) in delen van Afrika leven. Deze muggen zijn actief tussen zons- op en ondergang. Gelukkig is de kans dat reizigers malaria oplopen zeer klein, zeker als de aangeraden maatregelen worden opgevolgd. Deze zijn:

  • Het slikken van malariapillen
  • Insmeren met DEET-antimuggenspray
  • Slapen onder een klamboe
  • Overdag en vooral ‘s avonds bedekkende kleding dragen

WAAROM DAN TOCH MALARIAVRIJ OP REIS?

Ondanks dat malaria zeer goed te voorkomen is, willen sommige reizigers tóch liever niet naar een gebied waar malariamuggen leven. Zo hebben sommige reisgezelschappen een verhoogde kans op ernstig beloop bij malaria:

  • Zwangere vrouwen
  • Ouderen
  • Jonge kinderen

Waar kunt u malariavrij op reis?

Malariavrij op reis in zuidelijk Afrika? Dan kunt u terecht in (delen van) Zuid-Afrika, Namibië, Mauritius en de Seychellen.

MALARIAVRIJ OP SAFARI

U kunt diverse malariavrije wildparken bezoeken die safari’s van hoge kwaliteit bieden. In Zuid-Afrika kunt u bijvoorbeeld het Pilanesberg National Park, Madikwe Game Reserve, Welgevonden Game Reserve en Nambiti Private Game Reserve bezoeken. In elk van deze gebieden kunnen geweldige wildervaringen worden opgedaan en kunt u de volledige Big 5 spotten. In Namibië is malaria in het noorden en oosten van het land aanwezig. Hier is Okonjima Nature Reserve een welbekende en malariavrije optie. Andere gebieden, zoals de Waterberg regio, worden gezien als ‘laag-risico’ gebieden. Hier kan malaria niet worden uitgesloten, maar geldt wel dat de kans dat reizigers besmet raken érg laag is. Dit geldt ook voor het meest beroemde safaripark, Etosha National Park, in de laatste maanden (juli en augustus) van het droge seizoen. 

MALARIAVRIJ OP STRANDVAKANTIE

Zoals eerder benoemd zijn zowel Mauritius als de Seychellen malariavrije eilanden. Deze twee tropische locaties behoren tot de beste bestemmingen voor luxe strandvakanties. Mauritius en de Seychellen zijn ook beide zeer geschikt voor familiereizen. In de resorts van hoge kwaliteit zijn kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten beschikbaar. Denk aan een ‘kids club’, waar professionele begeleiders met uw kinderen knutselen, schatzoeken en koken. Ook voor tieners is er genoeg te doen: denk aan diverse land- en watersporten, zoals windsurfen, tennissen, snorkelen, mountainbiken en beachvolleyballen.

COMBINATIE MALARIAVRIJ SAFARI EN STRAND

Een malariavrije safari combineren met één van de malariavrije strandbestemmingen is ten zeerste aan te raden. Na enkele intensieve dagen op safari zijn veel reizigers toe aan wat ultieme ontspanning. Een combinatie van avontuur en tropische rust maakt uw reis op maat helemaal compleet. Dankzij de vele mogelijkheden binnen zowel de strand- als safaribestemmingen kunnen wij uw reis precies laten aansluiten op uw persoonlijke wensen.

 

Inspiratie opdoen voor een malarijavrije reis?

Oryx Travel biedt persoonlijke reizen op maat, volledig afgesteld op uw specifieke wensen. Ter inspiratie hebben wij diverse voorbeeldreizen voor u samengesteld. Bekijk enkele van onze favoriete malariavrije voorbeeldreizen hieronder.

  • Verken het de prachtige Tuinroute van Zuid-Afrika. Natuurschoon, leuke dorpjes en bruisende bezienswaardigheden wisselen elkaar af. Lees hier meer!
  • Combineer de natuurlijke wonderen van Namibië, zoals de Sossusvlei en de Shiloh Wildlie Sanctuary, met de oneindige mogelijkheden van Kaapstad. Hier meer.
  • Toe aan pure luxe in tropische setting? U verblijft in 5-sterren luxe op Mahé en Desroches Island: u moet het zien om het te geloven!