Terug naar blogs

Een reis op maat naar Afrika voor u en uw gezin

Alles wat u wilt weten over reizen naar Afrika met kinderen

 

Met het gezin naar Afrika?

Oryx Travel biedt op maat gemaakte reizen voor gezinnen naar oost- of zuidelijk Afrika. Deze familiereizen worden met veel zorg en aandacht uitgedacht, met als missie een glimlach op het gezicht van zowel de ouders als de kinderen. Bij de keuze van accommodaties houden wij daarom rekening met de leeftijd van de kinderen, om op deze manier het meeste uit uw reis te halen. De kindvriendelijke lodges uit het Oryx Travel aanbod beschikken over speciaal getraind personeel die de taal van uw kind spreken. Deze lodges zijn kleinschalig van opzet en bieden veel privacy. Vele accommodaties hebben een speciaal programma voor kinderen, waarbij het kamppersoneel met veel persoonlijke aandacht uw kinderen iets bijbrengt over de flora en fauna van het gebied. 

Kan ik met mijn gezin reizen naar malariagebieden in Afrika?

Zorg ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat. In Afrika komt er in bepaalde maanden van het jaar malaria voor. Bezoekt u deze regio’s dan raden wij aan voor vertrek malaria-advies in te winnen bij de GGD of een officiële medische instantie. Daarnaast is het te adviseren om goed in te smeren met DEET en ‘s nachts onder een klamboe te slapen en met name in de avond en vroege ochtend bedekkende kleding te dragen.

Grote familireizen: opa & oma, kinderen en kleinkinderen

Wij houden van families! Wat is er mooier dan een ‘multi-generatie- reis’ organiseren? Vaak voor een speciale gelegenheid, zoals een huwelijksjubileum. Dankbaar hebben wij verschillende grote familiereizen mogen organiseren, waardoor wij inmiddels doorgewinterd zijn als het gaat om invulling geven aan een ieders wens. Verblijf in kleinschalige luxe accommodaties met het gehele gezin, waarbij uw privacy volledig wordt gerespecteerd. Geen familie is te groot, maar probeer bij voorkeur een jaar voor vertrek te beginnen met plannen. Dan zijn er namelijk nog voldoende mogelijkheden om op de mooiste locaties te verblijven. 

Reizen met verschillende leeftijden

Omdat het type reis nogal kan schelen per leeftijdscategorie hebben wij deze apart uiteeingezet op specifieke blogpagina’s. Uiteraard begrijpen wij dat uw reisgezelschap ook uit een combinatie kan bestaan van baby’s, jonge kinderen en tieners. Onze maatwerkreizen bieden daarom uitkomst. Op onderstaande pagina’s leest u meer per leeftijdcategorie. Uiteraard plannen wij graag een afspraak (telefonisch, via zoom, bij ons op kantoor, bij u thuis of een locatie naar keuze).

Lees hier meer over:

Wanneer mag mijn kind mee op safari?

Iedere lodge in Afrika kan hiervoor een ander beleid voeren, maar in algemene zin gelden onderstaande leeftijdscategorien als betrouwbare richtlijn. 

Op safari met kinderen van 0-6 jaar oud

  • Zelfs voor de allerjongste ontdekkingsreizigers zijn er mogelijkheden om op safari te gaan. In bepaalde wildparken (zoals het Krugerpark of Addo Elephant Park) kunt u zelf rondrijden. Zolang u zich aan de regels houdt van het park kunt u uw kleintje natuurlijk gewoon meenemen! Daarnaast zijn er een aantal specialistische lodges, waar kinderen van iedere leeftijd welkom zijn. Ook hier mag uw kind mee op safari. 
  • Oryx selecteert speciale lodges waar u kind mee mag. Vaak is dit met een privé voertuig met privé ranger. Een aantal lodges bieden speciale kiddies game drives voor kinderen waarbij de ranger (tussen de reguliere games drives) de kinderen meeneemt op zoek naar kleine wilde dieren en op zoek gaan naar voetsporen van wilde dieren.
  • De jongste ontdekkingsreizigers zijn in goede handen bij de nanny service van de lodges, mochten de ouders op safari willen. 

Op safari met kinderen van 6-12 jaar oud

  • Vaak nog net de te jong voor een bootsafari of wandelsafari, maar bij veel lodges mogen kinderen vanaf 6 jaar mee op de reguliere safari’s. 
  • Een aantal lodges bieden speciale kiddies game drives voor kinderen waarbij de ranger (tussen de reguliere games drives) de kinderen meeneemt op zoek naar kleine wilde dieren en voetsporen.

Op safari met kinderen van 12-17 jaar oud

  • Het grootste gedeelte van lodges accepteert kinderen van deze leeftijdscategorie.
  • Vanaf 12 jaar mogen kinderen vaak mee op bootsafari.
  • Bij de meeste lodges mogen kinderen vanaf 16 jaar ook mee op wandelsafari.