Terug naar blogs

Op reis naar Afrika met jonge kinderen (2 tot 12 jaar)

Volledig ontzorgd op reis met Oryx Travel

 

 

Mogen jonge kinderen op safari?

Bij veel lodges in Afrika staat de minimumleeftijd om op safari te mogen vast op 12 jaar. Echter zijn er voldoende bestemmingen waar u met jonge kinderen wél talloze activiteiten kunt ondernemen. Zo worden er in kindvriendelijke lodges ‘mini-safari’s’ georganiseerd. Hierbij gaan uw kinderen onder begeleiding van een professionele gids op zoek naar klein wild, en leren zij planten en insecten kennen. Ook mogen kinderen onder 12 in sommige gevallen op een ‘echte’ safari. Hier kunnen wel additionele voorwaarden aan verbonden worden. Zo dient u soms een privésafari te boeken, zodat u een eigen safarivoertuig heeft voor uw gezin. Wanneer u een familiereis bij Oryx Travel aanvraagt bespreken wij alle mogelijkheden met u door. 

 

 

Wat zijn geschikte bestemmingen voor jonge kinderen?

Één van de beste bestemmingen voor een reis met jonge kinderen in Zuid-Afrika. Hier zijn veel (wild)gebieden malariavrij, worden veel kindvriendelijke activiteiten georganiseerd en zijn veel moderne faciliteiten te vinden. Bestemmingen als de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania zijn ook onvergetelijk met jonge kinderen. Hier dient u echter altijd rekening te houden met malaria, waar dat in Zuid-Afrika vermeden kan worden.

Afrika; één groot klaslokaal met een overvloed aan wilde dieren

Wat is er beter dan een schoolvakantie spenderen in een leuke, leerzame omgeving met een overvloed aan wilde dieren, lokale culturen en de meest uiteenlopende landschappen. Uw gezin zit op de eerste rij voor een onevenaarbare ontdekkingsreis. Onder begeleiding van vriendelijke gidsen ontdekken u en uw kinderen alles wat de variërende natuur te bieden heeft.

Kindvriendelijke lodges

Tijdens het uitdenken van uw droomreis met jonge kinderen bieden wij alleen de meest kindvriendelijke lodges aan. Deze lodges van hoge kwaliteit bieden bijvoorbeeld kinderprogramma’s aan, met leerzame en leuke activiteiten onder begeleiding van professionele gidsen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de voorkeuren van uw kinderen in het restaurant en zijn hier luxe familiesuites beschikbaar. Wanneer u uw familiereis bij Oryx Travel boekt bieden wij de beste kindvriendelijke lodges aan.

 

 

Kan ik met jonge kinderen reizen naar malariagebieden in Afrika?

Zorg ervoor dat u goed voorbereid op reis gaat. In Afrika komt er in bepaalde maanden van het jaar malaria voor. Bezoekt u deze regio’s dan raden wij aan voor vertrek malaria-advies in te winnen bij de GGD of een officiële medische instantie. Daarnaast is het te adviseren om goed in te smeren met DEET en ‘s nachts onder een klamboe te slapen en met name in de avond en vroege ochtend bedekkende kleding te dragen.

Wat zijn Malariavrije gebieden in Afrika?

Gelukkig zijn er ook veel gebieden in Afrika waar geen malaria voorkomt. Reist u bij voorkeur naar een regio waar helemaal geen malaria voorkomt, stellen wij graag de juiste route voor u samen. In grote delen van Zuid-Afrika en Namibië kunt u volledig malariavrij reizen. Hierdoor zijn deze bestemmingen ook geschikt voor de jongere ontdekkingsreizigers. Zo kunt u zowel in Zuid-Afrika als Namibië op safari in uitstekende wildparken. Hier zijn enkele unieke lodges te vinden die volledig zijn ingesteld op kinderen. Buiten de safari gebieden kunt u denken aan Kaapstad en de Kaapse wijnlanden. Oryx Travel heeft een uitgebreid programma met veel kindvriendelijke activiteiten in de Westkaap provincie in Zuid-Afrika. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bovendien is de gezondheidszorg hier in de privé klinieken van het hoogste niveau, mocht medische zorg onverhoopt noodzakelijk zijn (dit wordt bovendien doorgaans gedekt door uw verzekering). Tot slot kunt u ook uitwijken naar de prachtige strandbestemmingen in de Indische oceaan, zoals de Seychellen en Mauritius. Hier vindt u een overvloed aan prachtige kindvriendelijke resorts.