Terug naar blogs

Wat is een fly-in safari in Afrika?

Een unieke manier om de mooiste hoogtepunten van Zuidelijk Afrika te verkennen.

Safari per vliegtuig in Afrika

Wat is een fly-in safari?
Gedurende een fly-in safari in Afrika reist u niet per auto, maar per klein vliegtuigje tussen diverse natuurgebieden. Dit gebeurt doorgaans in een Cessna vliegtuigje, zoals de Cessna Grand Caravan. Deze vliegtuigjes brengen u naar simpele landingsbanen middenin de iwldernis. Bij de landingsbaan wordt u opgehaald door een gids met voertuig, om vervolgens naar uw lodge gebracht te worden. Zo maakt u direct kennis met het natuurlandschap wat u de komende dagen zult verkennen.

Voordelen van reizen per vliegtuig in Afrika
Het voornaamste voordeel van een fly-in safari is natuurlijk tijdbesparing. Door van lodge naar lodge te vliegen bespaart u veel tijd en bereikt u locaties die per auto lastiger te bereiken zijn gemakkelijk en comfortabel. Daarnaast maakt u op een bijzondere manier kennis met de Afrikaanse wildernis. U geniet een ware ‘birds’ eye view’ en kan wild onder u voorbij zien trekken- een bijzondere ervaring!

Waar kunt u een safari per vliegtuig maken in Afrika?
Een fly-in safari vindt doorgaans plaats in Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe en Zambia. Daarnaast is dit type reis mogelijk op meer bestemmingen in zuidelijk Afrika. Bij Oryx ontvangt u een reisvoorstel op maat, gebasseerd op uw specifieke wensen. Informeer dus gerust naar de mogelijkheden op uw droombestemming!

Bestemmingen voor een safari per vliegtuig in Afrika

Fly-in safari in Namibië
Menig reiziger kent Namibië als geweldige selfdrive bestemming. Echter is het ongerepte land ook zeer geschikt voor fly-in safari’s. Dit is een volledig andere ervaring, dus zelfs reizigers die Namibië al per auto hebben verkend zullen zich geen moment vervelen tijdens een safari per vliegtuig. Terwijl u over Namibië vliegt ziet u vrijwel niets anders dan ongerepte natuur. Vlieg over de grens van oceaan en rollende zandduinen, zie de woestijn rood kleuren bij zonsondergang en hou alle tijd over voor activiteiten dankzij de kortere reistijd. Zeker in Namibië kan de reistijd per auto fors zijn, dus is dit verschil goed te merken.

Fly-in safari in Botswana
Botswana is een érg groot land. Daarnaast bestaat het uit ongeveer 40% ongerepte wildparken. Dit maakt sommige delen van het land lastig te bereiken, zoals de lodges op afgelegen eilanden in de Okavango Delta. Vlieg over het groene landschap van Botswana terwijl u olifantenkuddes onder u voorbij ziet trekken: een ware once in a lifetime ervaring.

Fly-in safari in Zimbabwe
Ook in Zimbabwe zijn afstanden tussen lodges erg groot. Wanneer uw reistijd enigszins beperkt is, maar u wel de beste wildgebieden van het land wilt bezoeken, biedt de fly-in safari een oplossing. Ook kunt u deze optie gebruiken om de langste afstanden op comfortabele wijze te overbruggen. En vliegen over de Victoria Falls? Dat is een onvergetelijke ervaring!

Fly-in safari in Zambia
In Zambia is de fly-in safari een gebruikelijke manier om te reizen. De belangrijkste steden van Zambia, Livingstone en Lusaka, liggen op grote afstand van de populairste wildparken. Vanuit Lusaka vertrekken dagelijks vliegtuigjes naar South Luangwa, Lower Zambezi en andere parken. Ook hier geldt dat een vlucht naar Livingstone, nabij de Victoria Falls, ongelooflijke uitzichten biedt!

Fly-in safari in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika staat bekend om zijn diverse landschappen, variërend van uitgestrekte savannes en weelderige bossen tot indrukwekkende bergen en prachtige kustlijnen. Het reizen per vliegtuigje stelt reizigers in staat om snel en gemakkelijk van het ene landschap naar het andere te gaan, waardoor u een breed scala aan natuurlijke schoonheid kunt ervaren. Het vliegen over enkele van de meest iconische landschappen van Zuid-Afrika, zoals de Blyde River Canyon, de Tafelberg en de Drakensbergen, biedt een onvergetelijk panoramisch uitzicht. Het zien van deze adembenemende natuurlijke wonderen vanuit de lucht voegt een extra dimensie toe aan de reiservaring en zorgt voor verbluffende foto- en filmkansen.

Daarnaast bezoeken reizigers tijdens een rondreis door Zuid-Afrika vaak de twee uiterste kanten van het land: van Kaapstad en de Wijnlanden in het zuidwesten, tot het Krugerpark en de omliggende wildreservaten in het noordoosten. Ook de zuidelijke kust kan niet missen tijdens een luxe rondreis door Zuid-Afrika.

Zelf een rondreis per vliegtuig maken?

Wilt u zelf binnenkort over de ongerepte wildernis van Afrika vliegen? Bekijk dan onze ‘fly-in’ voorbeeldreizen voor meer inspiratie, of vraag direct een gratis offerte op maat aan! Heeft u nog meer vragen? Bezoek onze contactpagina om uw vraag te stellen of telefonisch direct in contact te komen met onze reisspecialisten.