Terug naar Tanzania

Betaalbare Luxe: Noordelijk Tanzania

vanaf € 5.280,- p.p.
7 dagen

Het noorden van Tanzania is een gebied vol prachtige hoogtepunten. Hier kunt u het wildrijke Tarangire National Park bezoeken en de weelderige natuur van de Manyara Regio verkennen. Daarnaast liggen hier de uitgestrekte savannevlaktes van de Serengeti en de gigantische Ngorongoro Krater. Elk van deze hoogtepunten wordt aangedaan in deze complete rondreis. Daarnaast onderneemt u unieke activiteiten, zoals een game drive na zonsondergang en een wandeling met lokale Masai. Ondertussen verblijft u in comfortabele lodges met panoramische vergezichten.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • 4×4 safarivoertuig met Engels sprekende gids tot aankomst in Grumeti
 • Lokale vluchten
 • Lokale transfers
 • U verblijft op basis van volpension gedurende de safari
 • Diverse (safari-)activiteiten

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Arusha

Welkom in Tanzania! Nadat u bent gearriveerd op de Kilimanjaro Airport wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger. Die brengt u naar een comfortabele lodge middenin de groene natuur nabij Arusha. In de tuinen en bossen rondom de lodge leven apen, dik-dik antilopen en talloze vogelsoorten. U komt hier volledig tot rust na een lange vlucht en slaapt in een comfortabele en-suite kamer. In het restaurant worden smaakvolle gerechten voor u bereid. Geniet van de romantische sfeer voordat het échte avontuur van start gaat. De volgende dag staat een safari in het Tarangire National Park op het programma.

 

 

Dag 2 t/m 3 Tarangire National Park

Voordat u verder reist richting het Tarangire National Park brengt u een bezoek aan het ‘Rainy Forest’. Dit is de naam voor het dichtbegroeit bos vlakbij uw lodge. Na een smaakvol ontbijt maakt u onder leiding van een professionele gids een wandeling door het naastgelegen bos. Uw safarigids vertelt u alles over de flora & fauna die u hier tegenkomt. De zeldzame ‘White Colobus Monkey’ leeft hier, net als veel verschillende vogelsoorten. Een interessante eerste kennismaking met de groene natuur en haar dierlijke bewoners.

Vervolgens reist u af naar Tarangire National Park, waar u de middag eindigt met een 4×4 safari in het park. Dit park staat bekend om de gigantische kuddes olifanten die hier rondtrekken. Verder kunt u jagende leeuwen en luipaarden spotten, die achter antilopen, gnoes en op buffels jagen. Om u heen ziet u gigantische baobab- en acaciabomen, een indrukwekkend gebied! Het landschap is zeer divers en zal u dan ook zeker niet vervelen.

Hier overnacht u in een mooie lodge gelegen op een granieten berg. Vanuit de lodge heeft u een panoramisch uitzicht op het uitgestrekte landschap van Tarangire. U heeft de beschikking over een en-suite tent met rieten dak voorzien van alle nodige faciliteiten. Een comfortabel kingsize bed, stromend warm water en een eigen veranda met uitzicht. De sundowners zijn hier geweldig- vanuit grote granieten rotsen ziet u hoe de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. Klets met een lokale Masai bij het kampvuur terwijl u nipt van uw favoriete drankje.

Dag 3 t/m 4 Manyara Regio

Vroeg in de ochtend trekt u er opnieuw op uit om andere delen van  Tarangire te verkennen. Na een ochtend vol indrukken rijdt u door naar een volgend hoogtepunt tijdens deze rondreis door Tanzania. U maakt een indrukwekkende rit door de Manyara regio. Een dichtbegroeide groene omgeving dat wordt afgewisseld met moerasvelden.

Eenmaal aangekomen bij de lodge geniet u van een onevenaarbaar uitzicht. U ziet de Ngorongoro kraterwanden aan de ene kant terwijl het bergachtige Great Rift Valley aan de andere kant kilometers doorloopt. Hier heeft u gelegenheid om wat te ontspannen, een duik te nemen in het zwembad of te genieten van een massage. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te mountainbiken of om te wandelen in de directe omgeving.

Als de avond eenmaal is aangebroken wordt in het restaurant van de lodge een lekkere maaltijd voor u bereid. Vanaf het terras heeft u uitzicht op Lake Eyasi waar u geniet van smaakvolle maaltijden. U overnacht in een comfortabele en-suite chalet met een huiselijk inrichting.

Dag 4 t/m 5 Ngorongoro Krater

Vandaag bezoekt u de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Ooit werd deze krater gevormd toen de uitgebarsten vulkaan instortte. Een kraterwand van zo’n 600 meter hoog en de zeer hoge wildconcentratie. Het leefgebied van de befaamde Big Five… Uiteraard mag dit niet aan uw reis door Tanzania ontbreken.

Vandaag heeft u gelegenheid om de op de kratervloer op zoek te gaan naar wilde dieren. Hier leven naast de Big 5 ook nijlpaarden, zebra’s en antilopen. Kom oog in oog met deze wilde dieren terwijl uw gids u alles vertelt over hoe zij hier leven. Daarnaast leert u meer over de geschiedenis van de krater.

Na een avontuurlijke dag rijdt u richting uw kamp. Hier wordt u ontvangen door lokale Masai, die met u de zonsondergang bekijken vanaf een ‘kopje’. U ziet hoe het landschap van de Serengeti om u heen oranje kleurt.

U overnacht in een mooie lodge die bestaat uit en-suite tenten met rieten daken. Deze zijn ingericht naar traditionele Afrikaanse stijl. Vanuit uw veranda kijkt u uit op de uitgestrekte natuur- geen verkeerd beeld om de dag mee te beginnen.

Dag 5 t/m 7 Serengeti National Park

De eerste dag besteedt u een volledige dag aan game drives. De Serengeti is één van de meest wildrijke gebieden ter wereld. U heeft de kans hyena’s, olifanten, giraffen en grote leeuwenfamilies te spotten. In het zuidoosten van het park leven wat meer cheeta’s, terwijl luipaarden zich vaak ophouden in de bebossing rond de Seronera rivier. Ook vindt de Grote Migratie hier seizoensgebonden plaats. Oneindig veel gnoes en zebra’s trekken door het landschap, op zoek naar water en eten. Onderweg liggen veel hindernissen- van hongerige leeuwen tot badende korokodillen.

U overnacht in een privé concessie aan de Serengeti. Hier neemt u de volgende dag deel aan een wandelsafari. Kom oog in oog met groot wild, terwijl uw gids u alles vertelt over het tracken van de dieren. Vervolgens wordt er een vers ontbijt middenin de bush geserveerd. Neem vervolgens wat tijd om uit te rusten bij uw luxe lodge, want in de avond is het tijd voor een ‘night drive’. Grote katachtigen zijn in de avond een stuk actiever- vandaar dat een game drive na zonsondergang zeer belonend kan zijn.

Na deze avontuurlijke rondreis wordt u per vliegtuigje naar Arusha gebracht voor uw huiswaartse vlucht.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN