Terug naar Tanzania

Unieke Rondreis Kenia & Tanzania

vanaf € 5.180,- p.p.
9 dagen

In een indrukwekkende, gevarieerde safari ontdekt u de meest bijzondere bezienswaardigheden die Kenia en Tanzania te bieden hebben. Uw reis begint in Kenia, waar het Masai Mara National Reserve de eerste safaribestemming is. Hier verblijft u in een tentenkamp die aan de vroegere avonturiers doet denken. Vervolgens wisselt u de twee dagen safari af met een luxe verblijf op een privé eiland in Lake Victoria. Omgeven door groene natuur en witte zandstranden komt u hier helemaal tot rust. Serengeti National Park is wereldberoemd dankzij uitgestrekte landschappen vol wild. Daar komt u al snel achter nadat u Lake Victoria verlaat. U spot leeuwen, cheeta’s, olifanten, neushoorns, nijlpaarden.. en meer! Vervolgens bezoekt u een ander wereldberoemd natuurverschijnsel, de Ngorongoro krater. Hier brengt u een bezoek aan de Masai en geniet u van de hoge concentratie wild dat zich onderaan de krater bevindt. Gedurende deze reis wordt u begeleid door een ervaren gids.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Kleinschalige groepsreis

Deze reis wordt ook aangeboden als kleinschalige groepsreis van maximaal 6 personen, die op vaste data vertrekt. Hiermee bespaart u ongeveer €140,- per persoon. 

 

 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Lokale vluchten
 • In Arusha verblijft u op basis van logies en ontbijt
 • Gedurende de rest van uw reis verblijft u op basis van volpension
 • Transfer van/naar het vliegveld
 • Verschillende safari-activiteiten
 • 4×4 Safarivoertuig met een Engels sprekende gids

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Nairobi, Kenia

Welkom in Kenia! Bij aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar een comfortabel hotel nabij de luchthaven gebracht. Hier kunt u uitrusten na uw lange vlucht, voordat morgen het avontuur écht begint.

 

 

 

Dag 2 t/m 4 Masai Mara National Reserve, Kenia

Het avontuur kan beginnen! U vertrekt per safarivoertuig naar Masai Mara National Reserve, waar u in een luxe tentenkamp verblijft. Dankzij de smaakvolle inrichting en goede faciliteiten biedt de accommodatie de perfecte combinatie tussen het pure safari gevoel en comfortabele luxe. Het uitzicht op de nabijgelegen rivier, die regelmatig wordt bezocht door dorstig wild, is spectaculair.

Masai Mara is het beroemdste natuurpark van Kenia – en om goede reden. Behalve dat de welbekende ‘Big Five’ hier gevonden kan worden, zorgt de jaarlijkse migratie van miljoenen dieren door het gebied voor een ongekende wild-ervaring.

U maakt indrukwekkende gamedrives en verkent de kleinere details van de bush tijdens een intieme wandelsafari. Ook is het mogelijk om een ballonsafari bij zonsopgang te maken. Uw verblijf in de Masai Mara is een indrukwekkende, eerste kennismaking met het prachtige Kenia.

 

Dag 4 t/m 5 Lake Victoria, Tanzania

Na safari’s die uw hart sneller deden kloppen is het tijd voor een volgend avontuur. U stapt aan boord van een traditionele boot, die u naar een prachtig privé eiland in Lake Victoria brengt. U spendeert de nacht in een luxe bungalow en verkent de omgeving tijdens een natuurwandeling met uw professionele gids. De natuur is prachtig; stranden en bossen wisselen elkaar af. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen na twee dagen van intensieve safari. Besteed uw dag in de luwte van het tropische bos of geniet nog even van de zon op de mooie strandjes. De volgende ochtend maakt u een boottocht bij zonsopgang – de perfecte afsluiter van deze paradijselijke ervaring.

 

 

 

Dag 5 t/m 7 Serengeti National Park, Tanzania

Na tot rust te zijn gekomen aan het Victoria meer, is het tijd om een van de bekendste natuurparken van de wereld te bezoeken: Serengeti National Park. Na uw tocht per boot en safarivoertuig komt u aan bij uw tentenkamp middenin de ongerepte wildernis. Uw ruime, traditioneel gedecoreerde tent ligt ver van de bewoonde wereld waardoor u zich één met de natuur om u heen voelt. Ook de centrale eetruimte, lounge en het kampvuur zijn ingericht om u geen seconde te laten vergeten in wat voor een bijzondere omgeving u zich bevindt.

Het park is zeer divers en bevat afwisselende natuurlandschappen en miljoenen dieren. Neem bijvoorbeeld de uitgestrekte grasvlaktes, indrukwekkende rivieren en ruige berglandschappen. Met duizenden jagers die hier leven, zoals leeuwen, cheeta’s en luipaarden, valt er genoeg actie te beleven gedurende uw safari’s. Ook aan olifanten, neushoorns en nijlpaarden is natuurlijk geen gebrek. Geniet de komende dagen van het vele wild en de prachtige natuur, alvorens u naar de Ngorongoro Conservation Area doorreist.

 

 

Dag 7 t/m 9 Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

Het is weer tijd om in uw safarivoertuig te stappen, op naar het volgende avontuur. Uw accommodatie ligt deze keer aan de rand van de wereldberoemde Ngorongoro Krater, een magnifiek natuurverschijnsel wat door velen als het achtste wereldwonder wordt beschouwd. Met de hoogste concentratie wild van Afrika, wordt deze krater ook wel de ‘bron van het leven’ genoemd. Daarnaast is dit de enige plek in heel Tanzania waar u de zwarte neushoorn kunt spotten. U gaat op zoek naar het wild tijdens een dagvullende safari. Dit gebied biedt u echter nog meer dan alleen safari’s. Het park is namelijk ook de thuisbasis van het beroemde Masai volk. Met hun traditionele manier van leven, kleurvolle kleding, zelfgemaakte sieraden en kammen in het haar van échte dierenbotten is het is een voorrecht om de veehouders te mogen ontmoeten. Uw bezoek aan het dorp zal u dan ook nog lang bijblijven.

Uw tweede dag in dit bijzondere gebied zal volledig in het teken staan van Lake Eyasi, een zoutwatermeer dat door vulkanische activiteit is gevormd. Met bergachtig landschap in het noorden en tropische bossen in het zuiden, wordt het meer omringd door een variëteit aan natuur en wildleven. Waar het gebied echter om bekendstaat zijn de bijzondere bewoners, de Datoga en Hadzabe stammen. Beide groepen leven volgens verschillende, maar traditionele levenswijzen, en zijn afhankelijk van de jacht en het land voor hun voedsel. Maak kennis met deze stammen om uw ervaring met de Afrikaanse volkeren van dit gebied echt compleet te maken.

Na alles te hebben geleerd over de lokale bewoners van Tanzania is het tijd om huiswaarts te keren. Uw gids brengt u naar Arusha, waar wat later op de dag uw vliegtuig vandaan zal vertrekken.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN