Terug naar Oeganda

Rondreis Divers Oeganda

vanaf € 7.700,- p.p.
17 dagen

Tijdens deze rondreis door Oeganda leert u de vele gezichten van dit veelzijdige land kennen. U ontdekt zeldzame flora & fauna in de dichtbegroeide regenwouden, drassige moerassen en uitgestrekte graslanden. U spot exotische vogels, gaat op gorilla tracking en komt oog in oog met groot wild. Picknicks op torenhoge kraterwanden, relaxen in infinity zwembaden en het genot van rustgevende Spa behandelingen wachten op u! Zo kunt u tijdens deze reis Oeganda écht ontdekken.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • U verblijft op basis van volpension
 • Transfer van/naar het vliegveld
 • 4×4 safarivoertuig met Engels sprekende gids
 • Gorilla en chimpanzee trekking permits (T.w.v. ongeveer 850 dollar p.p.)
 • Toegangskosten van wildparken

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

 

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) vanaf € 600,- p.p. (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 3 Entebbe

Na aankomst bij het vliegveld van Entebbe wordt u door een lokale vertegenwoordiger naar uw hotel gebracht. Hier kunt u bijkomen van uw lange vlucht. Maak gebruik van de faciliteiten die uw hotel. De volgende dag brengt u bezoek aan het Mabamba Swamp. Gelegen nabij Lake Victoria en kan worden gezien als één van de beste plekken om de zeldzame Shoebill vogel te spotten! Daarnaast nog veel meer exotische vogels en unieke flora tegen te komen.

 

 

Dag 3 t/m 5 Lake Mburo National Park

Onder begeleiding van uw gids trekt u verder richting Lake Mburo National Park. Terwijl u richting het park rijdt passeert u de evenaar. Halverwege de rit is het tijd voor een picknic lunch. Verder maakt u nog een stop bij de Kaku Swamp. Hier spot u onder andere bijzondere vogelsoorten.

Hier overnacht u in een luxe lodge die gelegen op een heuvel in het Lake Mburo National Park. Vanuit het infinity zwembad heeft u uitzicht op de dichtbegroeide vallei, waar dieren zoals buffels, elanden, impala’s en zebra’s aan de horizon voorbij trekken. U verblijft in een comfortabele kamer met een ruime veranda.

Tijdens het verblijft verkent u het park tijdens safari-acitviteiten. In het gebied leven zo’n 350 vogelsoorten en daarnaast komen hier ook luipaarden en hyena’s voor. Picknick aan het Mburo meer, om vervolgens een boottocht te maken langs de nijlpaarden die hier rondspetteren.

Dag 5 t/m 9 Bwindi Impenetrable Forest National Park

Vandaag reist u tussen groene plantages en heuvellandschap richting het Bwindi Impenetrable Forest. Een nieuw hoogtepunt tijdens uw reis door Oeganda, want dit is de plek waar u op zoek zult gaan naar de zeldame berggorilla’s. Uw professionele tracker neemt u mee door het dichtbegroeide regenwoud om hopelijk oog in oog te komen met deze indrukwekkende dieren. Gigantische bomen, hangende lianen en felgekleurde bloemen duiken overal op. Af en toe hoort u het gefladder van vogels, krijsende primaten en geritsel in omliggende bosjes. Wanneer uw tracker het eerste signaal geeft dat u de gorilla’s nadert dan voelt u uw hart sneller kloppen. Maar weinig avonturiers hebben dit mogen ervaren, een ontmoeting met berggorilla.

Daarnaast brengt u een dag een bezoek aan de Mubwindi Swamp. Hier staan bijzondere vogelsoorten zoals de ‘African Paradise Flycatcher’ centraal. U overnacht in comfortabele accommodatie met en-suite badkamer en eigen veranda. Geniet hier van welverdiende rust met een verfrissend drankje terwijl u uitkijkt op de dichtbegroeide omgeving vol exotische planten.

Dag 9 t/m 11 Queen Elizabeth National Park

Na een indrukwekkende route bereikt u het Queen Elizabeth National Park. Dit is een divers gebied waar u veel wilde dieren kunt spotten. Tijdens game drives gaat u op zoek naar buffels, antilopen, olifanten en katachtige. Vervolgens maakt u ook een boottocht door het Kazinga kanaal, waar u onder andere nijlpaarden kunt waarnemen. Uw lodge ligt op een prachtige locatie aan dit kanaal. Geniet van de ondergaande zon terwijl u nipt aan een cocktail vanuit het zwembad van de lodge.  Comfortabele loungebedden bij het zwembad en de ‘Spa in The Bush’ bieden de mogelijkheid om volledig tot rust te komen van uw dagelijkse activiteiten.

 

 

Dag 11 t/m 13 Kibale Forest National Park

U laat de savannevlaktes achter zich en trekt richting het Kibale Forest National Park. Onderweg stopt u in het Maramagambo Forest, waar u een wandeling maakt langs prachtige kratermeren. Na de enorme gorilla’s, grote leeuwenfamilies is het nu tijd voor een ontmoeting met chimpansees, wat hier verblijft u in hun leefgebied. Er leven hier verschillende primaten in het gebied, waaronder zwarte en witte colobusapen, bavianen en vervet apen van boom tot boom te zien springen.

In het Kibale Forest National Park verblijft u in een kleinschalige eco-lodge middenin een tropisch gedeelte van het park. De suites met houten vloeren en rieten daken zijn geheel naar Afrikaanse stijl ingericht. Daarnaast beschikt elke suite over de nodige faciliteiten, zoals een kingsize bed en een ruime veranda.

Verken het Kibale Forest, waar een gigantische hoeveelheid vogelsoorten en 13 primaten leven. Na een halve dag  in het Kibale Forest trekt u verder richting de Bigodi Swamp en verkent u de bijzondere vegetatie aldaar. Na een dag vol indrukken wacht u een heerlijk diner bij de lodge.

Dag 13 t/m 17 Murchison Falls National Park (en omgeving)

Vandaag reist u richting Murchison Falls National Park. Gedurende de rit maakt u meerdere stops waarbij u theeplantages bezoekt. Eenmaal aangekomen in Murchison gaat u op zoek naar de wilde dieren en vogels die hier leven. Dichte regenwouden worden hier afgewisseld door heuvels en savannelandschap. Dit is het grootste park van Oeganda en zal u zeker niet teleurstellen. De Nijl trekt (onder andere) nijlpaarden, krokodillen, olifanten, buffels, en leeuwen aan.

Uw luxe lodge is ook te vinden aan de rivier. Mogelijk ziet u dus vanaf uw veranda het wild voorbij trekken! Per boot kunt u een bezoek brengen aan de Murchison Falls, een 40 meter hoge waterval die met brullend lawaai liters water naar beneden doet storten. Mocht dit allemaal nog niet genoeg zijn: in het park leven ook 360 vogelsoorten en zo’n 290 vlinders!  Op de laatste dag van uw avontuur heeft u nog de kans om een bezoek te brengen aan het Ziwa Rhino Sanctuary. Hier kunt u te voet op zoek gaat naar neushoorns, onder begeleiding van een gids.

Na deze laatste dagen wordt u door uw gids naar Entebbe gebracht. Vanaf de luchthaven van Entebbe kunt u richting huis vliegen.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN