Terug naar Tanzania

Luxe Fly-in Noord en Zuid-Tanzania

vanaf € 9.410,- p.p.
10 dagen

Een bijzondere Fly-in safari, waarbij u per vliegtuigje de belangrijkste hoogtepunten van Tanzania bereikt. Verblijf in één van de meest unieke lodges van de Ngorongoro krater, waar u geniet van een bijzonder uitzicht op de ongerepte omgeving. Nadat u de wereldberoemde Ngorongoro krater heeft verkend trekt u door naar het wildrijke Serengeti National Park. Voor u het weet bent u omgeven door miljoenen zebra en gnoes! Tijdens wandelsafari’s en game drives leert u alles over de flora & fauna van het park. Vervolgens vliegt u door naar het zuiden van Tanzania met verblijf in een unieke accommodatie! Wij begrijpen dat het niet eenvoudig is om na de siësta en een duik in het infinity zwembad uw suite uit te komen, maar wij beloven dat het Ruaha National Park u niet teleurstelt. Hier kunt u namelijk oog in oog komen te staan met de vele leeuwen die dit gebied hun thuis noemen. Geniet van romantische diners, avontuurlijke activiteiten en heerlijke sundowners op de mooiste plekken van Tanzania.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Lokale vluchten
 • Lokale transfers
 • Privé safarivoertuig met gids
 • U verblijft op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten.

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 4 Ngorongoro Conservancy Area

U begint deze bijzondere rondreis in het welbekende Ngorongoro gebied. Uw gids brengt u naar een uitzonderlijk mooie lodge met uitzicht over vulkanen, bossen en graslanden. Hoog op de helling van de Olmoti vulkaan, ver weg van de andere kampen en bezoekers in dit gebied, bevindt zich één van de meest unieke accommodaties van de Ngorongoro Conservation Area. De acht koepelvormige tenten zijn van alle gemakken voorzien en bevinden zich op een comfortabele afstand van elkaar, zodat u voldoende privacy heeft. De natuurlijke materialen en smaakvolle decoratie zorgen voor een fijne sfeer, maar kunnen niet op tegen het focuspunt in de suite: het magische uitzicht.

Vanuit uw lodge bezoekt u de wereldberoemde Ngorongoro krater, een gigantische krater waar de ‘Big 5’ leeft. Maar weinig mensen hebben het voorrecht om dit zeer geliefde gebied op zo’n intieme manier te ervaren. Doordat uw lodge zich in het park zelf bevindt, hoeft u niet door de hoofdingang om de krater te bereiken. Dit geeft u de kans om héél even vrijwel alleen te zijn in dit wereldberoemde gebied.  Ook gaat u naar de Empakaai krater, waar een spannende afdaling langs hyena’s, olifanten en buffels u naar een meer brengt dat roze kleurt van de flamingo’s. Verder kunt u een bezoek brengen aan de Masai en meer leren over hun tradities en gebruiken.

Dag 4 t/m 7 Serengeti National Park

Na een verfrissend ontbijt trekt u verder naar een luxe kamp gelegen in één van de meest spectaculaire safaribestemmingen van het land, ver in het noorden van de Serengeti. Per klein vliegtuigje komt u aan in de Serengeti, terwijl u kuddes wild onder u voorbij ziet trekken. Dit zijn beelden uit de films en documentaires, alleen maakt u het nu in het écht mee! Uw kamp ligt nabij de beruchte Mara rivier, dé locatie voor het jaarlijkse schouwspel van de massale oversteek van gnoes en zebra’s. Tussen juli en november staan alle dieren op scherp. Hongerige krokodillen liggen op de loer en roofdieren verschuilen zich achter bosjes; de beroemde scènes uit de natuurfilms. Het is een echte ‘once-in-a-lifetime’ ervaring om dit van zo dichtbij mee te maken. Tussen december en maart biedt dit noordelijke deel van de Serengeti een onevenaarbare schoonheid en exclusiviteit. De graslanden zijn gevuld met grote kuddes zebra’s, gnoes en antilopen, die op de voet worden gevolgd door cheeta’s, leeuwen en andere roofdieren. Olifanten en neushoorns bevinden zich overal om u heen, en in de bosrijke delen staat u met een beetje geluk oog in oog met de luipaarden die zich schuilhouden in de bush.

Na uw safari avonturen keert u terug naar uw mooie onderkomen. Neem plaats op uw privé veranda, open een goede fles wijn en laat de schoonheid van de omringende bush goed tot u doordringen. Ook is een infinity zwembad aanwezig en kunt u zich in de watten laten leggen in de spa. Intiem, elegant en magisch: alle ingrediënten voor een onvergetelijk verblijf in dit bijzondere deel van de wereld.

Dag 7 t/m 10 Ruaha National Park

U arriveert na nog een sprookjesachtige vlucht bij de airstrip Msembe. Vanaf daar vertrekt u op een transfer naar een prachtige accommodatie in het hart van Ruaha National Park. Dankzij de mooie positionering van de lodge, boven op een heuvel, heeft u een spectaculair uitzicht op de omliggende wildernis. Ook aan fauna geen gebrek: naast grote hoeveelheden olifanten, cheeta’s en divers ander wild, is maarliefst 10% van de totale leeuwenpopulatie op aarde in dit ongerepte park te vinden.

Tijdens uw verblijf verkent u Ruaha onder begeleiding van een professionele ranger. Urenlang rijdt u alleen door de wildernis en ziet u meer wild dan andere bezoekers. Naast de gebruikelijke game drives kunt u hier ook wandelsafari’s maken. U verkent in dit geval een kleiner oppervlak dan u per safarivoertuig zou doen, maar focust ook meer op bijzondere vegetatie en wildsporen. Zo leert u de flora & fauna op intiemere wijze kennen.

Tussen de activiteiten door kunt u gebruik maken van de vele faciliteiten van de lodge, zoals de spa, de lounge en het heerlijke infinity zwembad. De authentieke safaribelevenis, fantastische service en het uitstekende cuisine zorgen voor een exclusieve en pure ervaring in de Afrikaanse natuur.

Vanaf dezelfde kleine airstrip als waar u aankwam zult u na deze spannende dagen ook richting Dar Es Salaam vertrekken. Daar land u op een groot vliegveld, waar uw vlucht huiswaarts op u wacht.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN