Terug naar Kenia

Chyulu Hills National Park

Chyulu Hills National Park is een relatief onbekend park in het zuiden van Kenia. Chyulu grenst aan het Tsavo West National Park en wild kan zich vrij tussen de gebieden voortbewegen. Echter gebeurt dit niet erg veel, en is Chyulu dan ook niet bekend als goede wildbestemming. Wel is de Upper Leviathan grot een mooi hoogtepunt om te bezoeken. Deze grot van bijna 12 kilometer lang is één van de langste ter wereld.

Vlakbij Chyulu Hills is een reservaat te vinden die daarentegen betere wildervaringen biedt. Dit is de Mbirikani Group Ranch. Dit intieme wildgebied is zeker het bezoeken waard.

Deel deze bestemming:

Mbirikani Group Ranch 

Mbirikani is een privéreservaat waar 4000 Masai leven. In dit reservaat leeft een significant betere wildpopulatie dan in Chyulu Hills National Park. Er is maar één lodge te vinden in dit gebied van meer dan 1100 vierkante kilometer. Deze lodge is zeer luxe en maakt onderdeel uit van de welbekende Relais & Châteaux serie. Daarnaast kunnen maar 16 reizigers tegelijk verblijven. Intimiteit en privacy zijn dus grote pré’s van dit privéreservaat.

Dieren in de Mbirikani Group Ranch 

De Big 5 kan worden gespot in dit privéreservaat, maar is wel schuw. Tijdens activiteiten bezoekt u met uw gidsen de plekken waar uw kansen het hoogst zijn om deze indrukwekkende dieren te spotten. De cheeta, ‘fringe-eared’ oryx en giraffe komen een stuk meer voor in de omgeving. Ook zebra’s kunnen in grote kuddes gezien worden. Tijdens safari-activiteiten is het Kilimanjaro gebergte in de verte te zien.

Activiteiten in de Mbirikani Group Ranch

Game drives

In Mbirikani kunt u dagelijks deelnemen aan avontuurlijke game drives. Deze game drives vertrekken vroeg in de ochtend en later op de middag. Onder begeleiding van een gids gaat u op pad om het wild van de mooie omgeving te spotten. Dit wordt gedaan met open 4×4 safarivoertuigen, zodat u niks van de flora & fauna om u heen mist.

Wandelsafari’s

In dit privéreservaat is het ook toegestaan om deel te nemen aan safari’s te voet. Daarbij beklimmen reizigers de Chyulu Hills, waarvandaan een mooi uitzicht op de omgeving te verkrijgen is. Uw tracker begeleid u door de bush en wijst u op dieren die u passeert.

Safari’s te paard

Safari’s te paard zijn zeer uniek. Of u nou een ervaren rijder bent, of nog moet leren, een safari te paard kan altijd worden ondernomen in dit gebied. Het landschap per paard verkennen geeft een uniek gevoel van vrijheid. Onderweg stopt u op mooie plekken middenin de bush om uit te rusten.

Activiteiten in de Mbirikani Group Ranch

Bezoek aan de Masai

Op 90 minuten rijden van de lodge kunt u een Masai dorp bezoeken. De rit richting het drop is als een game drive door de natuur. Eenmaal aangekomen in het dorp maakt u kennis met de bewoners. U kunt lokale sieraden aanschaffen, gerechten proeven en zien hoe het dagelijks leven van de Masai eruit ziet.

Spot wild vanuit de hide

Vlakbij de lodge ligt de Log-pile Hide. Deze gecamoufleerde bunker dient als uitzichtpunt om vlakbij wild te komen. De hide kijkt uit op een waterbron waar olifanten geregeld hun dorst komen lessen. Zak achterover met een koud drankje tot wild tevoorschijn komt. Dan is het tijd om mooie foto’s van vlakbij te maken!

Andere gebieden in Kenia

Meru National Park Samburu National Reserve Masai Mara Laikipia Plateau Lake Nakuru National Park Aberdare National Park Shimba Hills Nature Reserve Mount Kenya National Park Chyulu Hills National Park Tsavo West National Park Tsavo East National Park Amboseli National Park MOMBASA NAIROBI