Terug naar Kenia

Lake Nakuru National Park 

Het Lake Nakuru National Park staat bekend om grote populaties wild aan de oevers van wateren vol flamingo’s. De omgeving van het Nakuru meer staat vol met acaciabomen, rotsformaties en sprankelende watervallen en bronnen. Daarnaast is het park een handige tussenstop tussen Samburu en Masai Mara. Daardoor wordt een bezoek aan Nakuru als een goede activiteit tussen bekendere gebieden door gezien.

Deel deze bestemming:

Dieren in Lake Nakuru National Park

Flamingo’s, pelikanen, struisvogels en andere vogelsoorten leven rondom het water van het meer. Er wordt geschat dat de populatie flamingo’s uit meer dan een miljoen dieren bestaat! Ooit verminderde de populatie door stijgend water, maar vandaag de dag zijn de flamingo’s terug. U zult hier echter niet alleen vogels spotten. Het park huist één van de grootste zwarte neushoorn populaties van het land. Ook de witte neushoorn kan hier gespot worden. Daarnaast komt de prachtige Rothschild’s giraffe hier voor, en zult u de kans hebben om zebra’s en nijlpaarden te spotten. Voeg daar nog leeuwen, luipaarden, zebra’s, buffels en hyena’s aan toe, en het grote wild van Nakuru kan niet meer teleurstellen. Primaten zoals de ‘vervet monkey’ en ‘olive baboon’ slingeren in een aantal bossen rond. Bent u een reptielliefhebber? De beroemde Afrikaanse rotspython, die hele dieren in één keer kan opslokken, leeft ook in dit gebied. Maak u geen zorgen, uw ervaren gids zal u op veilige wijze kennis laten maken met dit reptiel.

Activiteiten in Lake Nakuru National Park 

Game drives in Lake Nakuru National Park 

Game drives door Lake Nakuru National Park vertrekken in de ochtend en middag. Ook kunt u ervoor kiezen om er een volledige dag op uit te gaan. Tussendoor pauzeert u dan op een picknick spot met een mooi uitzicht op het meer. Game drives passeren de oevers van Nakuru en de uitgestrekte velden die verderop liggen.

Bezoek Baboon Cliff in Lake Nakuru National Park

Op Baboon Cliff is een prachtig uitzichtspunt te vinden. Vanuit dit hoogtepunt kijkt u uit over het volledige Nakuru meer. De Baboon Cliff ligt in het noordwesten van het park. Zoals de naam al doet vermoeden is de kans groot dat u de bavianen ontmoet die hier leven. Let wel op uw picknick spullen, want deze speelse primaten willen nog wel eens proberen een hapje mee te eten!

Bezoek de Menengai krater nabij Lake Nakuru National Park 

De Menengai krater ligt iets buiten Lake Nakuru National Park. Tijdens een bezoek aan dit hoogtepunt kunt u prachtige wandelingen maken. Grotten, waterbronnen en verscholen uitzichtpunten zijn hier verspreid te vinden. Vanaf de hoge kraterwanden kunt u het Nakuru en Bogoria meer zien.

Bezoek de Makalia Falls in Lake Nakuru National Park 

De Makalia waterval ligt in het zuiden van Lake Nakuru National Park. Water buldert zo’n 10 meter naar beneden vanaf een stijle klif. Onderaan de Makalia Falls vormt een waterbron. Dit hoogtepunt kunt u het best tussen april en augustus bezoeken, aangezien het water in deze periode vollop stroomt.

Beste Reistijd Lake Nakuru National Park

De beste tijd om Lake Nakuru National Park te bezoeken is tussen juni en februari, wanneer de minste regenval plaatsvindt. Echter is Lake Nakuru ook buiten deze periode een mooie bestemming.

Droge Seizoen:

  • Juni, juli, augustus, september, oktober, november en december– in deze bulk van het droge seizoen is het dagelijks zonnig. Heel af en toe valt er een korte bui, maar deze buien zorgen nooit voor problemen. Overdag is de temperatuur erg comfortabel, gemiddeld rond de 25 graden. ’s Ochtends is het nog wat frisser, rond de 9 graden, dus neem daarvoor warme kleding mee!
  • Januari en februari – deze twee maanden zijn de warmste van het jaar. Het wordt overdag gemiddeld 28 graden, en het regent nog minder dan in de rest van het droge seizoen. Wel komt de ochtendtemperatuur overeen met de maanden hiervoor, dus zult u het best nog steeds warme kleding mee kunnen nemen.

Groene Seizoen:

  • Maart – het groene seizoen gaat van start. De regen valt nog erg mee, maar zal in april snel toenemen.
  • April en mei – dit zijn de twee natste maanden van het jaar. Regenval piekt in april, maar zelfs dan regent het niet vaak heel lang achter elkaar. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden overdag, en 11 graden in de ochtend. In mei begint tegen het einde van de maand de regenval af te nemen.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Lake Nakuru National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Kenia

Meru National Park Samburu National Reserve Masai Mara Laikipia Plateau Lake Nakuru National Park Aberdare National Park Shimba Hills Nature Reserve Mount Kenya National Park Chyulu Hills National Park Tsavo West National Park Tsavo East National Park Amboseli National Park MOMBASA NAIROBI