Terug naar Kenia

Samburu National Reserve 

Samburu is zo’n 165 vierkante kilometer groot en ligt aan de Ewaso Nyiro rivier, ten noorden van Laikipia en Mount Kenya. In deze regio liggen drie parken aaneengesloten aan elkaar. Naast Samburu National Reserve liggen hier ook Shaba wildreservaat en Buffalo Springs National Reserve. Samburu is zelf is een relatief klein gebied, maar staat bekend om de hoge concentratie wild en een indrukwekkende landschap. In het park wordt het savannelandschap afgewisseld met dramatische bergen en zorgen de rivieren voor een bron van overleven. Het gebied is een semi-woestijngebied, waardoor grote delen heel droog en uitgedund zijn. In het centrum van het park, aan de aan de oever van de rivieren nabij de Koitogor Hill is iets meer begroeiing. Het Samburu National Reserve is het gehele jaar goed te bereizen. Als gevolg van de droge vegetatie en de grote concentraties wilde dieren in deze regio ook goed tijdens het groene seizoen worden bezocht.

 

Deel deze bestemming:

Samburu Sundowner Drankjes

Wilde dieren in Samburu National Reserve

De concentratie wild in Samburu National Reserve is zeer hoog. Door de droge vegetatie van Samburu National Reserve kunnen wilde dieren eenvoudig worden waargenomen. Lees hieronder welke dieren u in Samburu kunt verwachten.

De Samburu Special Five

De Samburu Special Five is een interssant hoogtepunt in dit wildgebied. Dit zijn vijf zeldzame diersoorten die in het park kunnen worden waargenomen, niet te verwarren met de Big 5. De ‘special five’ bestaat uit de grevy-zebra, somali struisvogel, netgiraffe, generoek antilope en Beisa oryx.

Naast deze bijzondere dieren leven er in Samburu National Reserve zo’n 900 verschillende dieren. Hier domineren gieren de strakblauwe lucht en leeuwen jagen op onoplettende antilopen. Ook luipaarden, cheeta’s, hyena’s en wilde honden leven in Samburu. In Samburu is de Ewaso Nyiro rivier goed gevuld met enorme nijlpaarden en indrukwekkende krokodillen. Tevens kunnen grote olifanten overal opduiken!

Lokale bevolking in Samburu National Reserve

Niet alleen de wilde zijn ooit aangetrokken de de Ewaso Nyiro rivier. Ook de lokale Samburu bevolking vormt deze rivier een belangrijke bron van overleven. De Samburu zijn nauw gerelateerd aan de Masai. Zij leven van hun vee en leven hier semi-nomadisch. De Samburu trekken geregeld als nomaden rond in een zoektocht naar ver gras om hun vee te laten grazen. De Samburu bevolking leeft in kleine hutjes met een omheining om zichzelf te beschermen tegen de wilde dieren. Deze dorpen worden ‘manyattas’ genoemd.

Mocht u interesse hebben in een culturele interactie met de Samburu, dan kunt u tijdens uw verblijf in de regio een lokaal dorp bezoeken. De Samburu bevolking is een trots volk met een eigen taal. Tijdens een bezoek leert u over hun traditionele levensstijl en interessante gebruiken.

Beste reistijd Samburu National Reserve

Het is warm en droog in Samburu. De gemiddelde temperatuur is erg stabiel gedurende het jaar. Het gemiddelde ligt meestal rond de 32 graden. In de avond en vroege ochtend is het een stuk kouder, waardoor u warmere kleding nodig zult hebben.

Droge Seizoen:

  • Juni, juli, augustus en september – tijdens het droge seizoen valt er nagenoeg geen regen in Samburu National Park. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 32 graden en kan vanaf augustus nog hoger worden. Wild verzamelt zich rond de overgebleven waterbronnen, wat spotten makkelijker maakt.

Groene Seizoen:

  • Oktober, november en december – in deze periode vallen soms korte regenbuien. Soms kan het aan het eind van de dag stormen, maar ook dit komt niet dagelijks voor.
  • Januari en februari – dit is een droge periode middenin het groene seizoen. Februari is over het algemeen de warmste maand, met een gemiddelde temperatuur van 33 graden.
  • Maart, april en mei – in deze periode vallen langere regenbuien vanaf eind maart. April is de natste maand van het jaar, waardoor wegen soms lastiger begaanbaar worden. In mei begint er minder regen te vallen en is te merken dat het droge seizoen bijna van start gaat.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Samburu National Reserve
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Kenia

Meru National Park Samburu National Reserve Masai Mara Laikipia Plateau Lake Nakuru National Park Aberdare National Park Shimba Hills Nature Reserve Mount Kenya National Park Chyulu Hills National Park Tsavo West National Park Tsavo East National Park Amboseli National Park MOMBASA NAIROBI