Terug naar Kenia

Shimba Hills National Reserve

Shimba Hills National Reserve bestaat uit tropisch regenwoud, sprankelende watervallen en unieke diersoorten. Shimba is vooral een goede plek om te bezoeken als u vanuit Mombasa reist.

Dieren in Shimba Hills National Reserve

In Shimba leven meer dan 500 olifanten. Het spotten van deze gigantische dieren klinkt misschien makkelijk, maar in de dichte bossen van Shimba kunnen zij zich gemakkelijk verstoppen. Wel zijn er verschillende uitzichtpunten die de spotkansen vergroten- zo kan een bezoek aan Elephant Hill bijvoorbeeld erg helpen. Verder leeft er een gezonde populatie buffels, giraffen, zebra’s en nijlpaarden in Shimba. Een bijzonderheid is de Roosevelt Sable antilope. Deze bedreigde antilopesoort kan in de rest van Kenia niet gespot worden. Daarnaast leven er verscheidene primaten in het woud, zoals de ‘Angolan Colobus Monkey’ en de Gele baviaan.

Beste Reistijd Shimba Hills National Reserve

De beste reistijd om Shimba Hills te bezoeken valt in de periodes juni tot september en december tot maart. Dit zijn de droogste maanden van het jaar, waardoor paden beter begaanbaar zijn en vegetatie wat dunner is. In de nattere maanden bloeit de flora erg mooi, maar wordt wild spotten lastiger.

Deel deze bestemming:
Shimba Hills National Reserve Giraffe
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Shimba Hills National Reserve
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Kenia

Meru National Park Samburu National Reserve Masai Mara Laikipia Plateau Lake Nakuru National Park Aberdare National Park Shimba Hills Nature Reserve Mount Kenya National Park Chyulu Hills National Park Tsavo West National Park Tsavo East National Park Amboseli National Park MOMBASA NAIROBI