Terug naar Kenia

Tsavo East National Park & Tsavo West National Park

Tsavo East en Tsavo West waren ooit één gigantisch wildpark. Echter is dit park tientallen jaren geleden opgesplitst in twee delen. Deze twee delen, Tsavo East en Tsavo West, worden gescheiden door de hooofdweg tussen Nairobi en Mombasa. Tegenwoordig verschilt het landschap van beide parken sterk. Tsavo East bestaat uit uitgestrekte landschappen met hier en daar wat vegetatie. Tsavo West is een stuk dichter begroeid met bossen en is heuvelachtig. De grootste van de twee parken is Tsavo East National Park met een oppervlak van 13.747 km2. Tsavo West blijft niet ver achter en is iets meer dan 9000 km2 groot. Wildconcentraties zijn wat minder hoog in de regio, maar de uitgestrekte landschappen zorgen voor een unieke ervaring. Bovendien wordt dit gebied minder druk bezocht door toeristen. 

Deel deze bestemming:

Wildleven Tsavo East National Park & Tsavo West National Park

Beide parken bevatten gezonde wildpopulaties van ongeveer dezelfde diersoorten. De concentraties van wild zijn wat minder hoog dan andere parken door de grootte van de gebieden. Dit zorgt er echter ook voor dat u minder andere toeristen zult tegenkomen.

Big 5 in Tsavo East & Tsavo West

De volledige Big 5 kan in zowel Tsavo East en Tsavo West worden gespot. Van de Big 5 komen vooral olifanten erg veel voor. De olifanten in Tsavo zijn beroemd om hun rode kleur. Deze roodkleurige viervoeters verplaatsen zich in grote kuddes door het uitgestrekte landschap. Dit is erg bijzonder om te zien! Daarnaast heeft u ook goede kansen om buffels en leeuwen te spotten. De leeuwen van Tsavo hebben ook een unieke eigenschap. Veel mannelijke leeuwen in Tsavo hebben geen manen. Er zijn verschillende theorieën die dit uitleggen- hier vertelt uw gids u alles over! Luipaarden zijn wat lastiger te vinden, net als de zwarte neushoorns van het park. Witte neushoorns leven niet in Tsavo East of West.

Ander wild in Tsavo East & Tsavo West

Naast de Big Five leven er ook veel giraffen, nijlpaarden, zebra’s, wildebeest en antilopen in beide parken. Een unieke antilope die hier leeft is de ‘fringe-eared oryx’. Deze antilopensoort komt alleen in delen van Kenia en Tanzania voor. Ook cheeta’s en hyena’s komen in Tsavo voor maar zijn lastig om te vinden in de grote parken.

Unieke Activiteiten In Tsavo East National Park

In beide parken kunnen game drives en wandelsafari’s worden ondernomen. Onder begeleiding van professionele gidsen zult u langs de mooiste hoogtepunten en verscholen plekjes van beide parken worden gebracht. Echter zijn er enkele hoogtepunten alleen in één van de twee parken kunnen worden verkent.

Tsavo East National Park

 • Mudanda Rock – deze zandstenen rotsformatie kijkt uit over een natuurlijke waterbron die (vooral in het droge seizoen) veel wild aantrekt. Vooral olifanten komen hier geregeld hun dorst lessen.
 • Yatta Plateau – dit plateau is gevormd door een gigantische lavastroom. Het plateau is wel 300 kilometer lang en biedt een indrukwekkend uitzicht voor reizigers.
 • Lugard Falls – deze stroomversnellingen komen uit de Galana rivier voort en zijn erg mooi om te fotograferen. Ook ligt hier ‘crocodile point’, één van de beste plekken in het park om krokodillen te fotograferen.

Unieke Activiteiten In Tsavo West National Park

Tsavo West National Park

 • Mzima Springs – De Mzima Springs zijn vier heldere meren met een rijk wildleven. Vissen, nijlpaarden en krokodillen kunnen hier vaak worden gezien. Hier is onder water een ruimte gebouwd waarvandaan u de bewoners van het meer langs ziet zwemmen. Dit is een zeer unieke ervaring. Let wel op, want de nijlpaarden en krokodillen komen hier ook vaak aan land!
 • Chaimu Crater – Chaimu is niet echt een krater, maar een hoge heuvel gemaakt van zwart lavasteen. Ooit was dit een actieve vulkaan. Vandaag de dag kunnen er hikes worden ondernomen naar de top van deze heuvel om een spectaculair uitzicht op de omgeving te krijgen.
 • Shetani Lava Flow De Shetani Lava Flow bestaat uit roetzwarte lava, uitgestrekt over 50 vierkante kilometer. Dit zwarte, uitgestrekte gebied is erg indrukwekkend om te zien. De Shetani Caves liggen vlakbij en zijn ooit gevormd door diezelfde lava. Verken deze grotten om van dichtbij de bijzondere formaties gesteente te bekijken. Let wel op voor verdwaald wild dat zich hier zomaar kan ophouden!

Beste Reistijd Tsavo East National Park & Tsavo West National Park

Dankzij de ligging van Tsavo East en Tsavo West is de beste reistijd van beide parken nagenoeg gelijk. Het klimaat is over het algemeen heet en droog in beide parken. In het groene seizoen zijn er periodes van korte en lange regenval.

Droge Seizoen:

 • Juni & juli – In deze maanden is het dagelijks zonnig en warm. Temperaturen liggen overdag rond de 29 graden. Wild verzameld zich in hoge concentraties rondom de schaarsere waterbronnen.
 • Augustus & september – In deze periode kan het een stuk warmer worden tijdens uitschieters. Gemiddeld ligt de temperatuur nog wel rond de 30 graden. In september kan de eerste regenval optreden, maar dit gebeurt dan in kleine hoeveelheden.

Groene Seizoen:

 • Oktober, november & december – Het droge seizoen gaat tussen september en oktober op in het groene seizoen. Er begint in oktober dan ook steeds meer regen te vallen. November is de natste maand van het jaar en komt dagelijks voor. Temperaturen liggen gemiddeld rond de 32 graden Celsius.
 • Januari & februari – Deze periode vormt de tussenfase tussen de korte- en lange regenbuien. Flora bloeit dankzij de regenbuien van de periode ervoor. Februari is de warmste maand van het jaar en gemiddelde temperaturen liggen rond de 33 graden.
 • Maart, april & mei – Tijdens deze periode vallen de lange regenbuien. Het regent nog steeds meestal niet volledige dagen, maar wel langer dan voorheen. April is de natste maand van deze periode.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Tsavo East & Tsavo West National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Kenia

Meru National Park Samburu National Reserve Masai Mara Laikipia Plateau Lake Nakuru National Park Aberdare National Park Shimba Hills Nature Reserve Mount Kenya National Park Chyulu Hills National Park Tsavo West National Park Tsavo East National Park Amboseli National Park MOMBASA NAIROBI