Terug naar Madagascar

Amber Mountain National Park

Amber Mountain National Park ligt in het noorden van Madagascar. Het is niet een groot park- zo’n 185 vierkante kilometer groot. Het landschap varieert tussen tropische regenwouden, vulkanische meren en dramatische afdalingen. Het is een erg mooi gebied, met open plekken waar watervallen glinsteren in het zonlicht.

Deel deze bestemming:

Dieren in Amber Mountain National Park

Het wildleven stelt hier niet teleur: u kunt zo’n 60 soorten reptielen en 25 soorten zoogdieren tegenkomen. Er leven 7 verschillende soorten lemuur in Amber Mountain, waarvan velen gemakkelijk gezien kunnen worden. Daarnaast zijn er om elke hoek nieuwe reptielen te zien. Vooral kameleons zijn gemakkelijk te spotten in bomen en bosjes. De ‘calumma ambreense’ kameleon is één van de grotere die u in Amber Mountain National Park kunt zien en is zo’n 40 tot 55 centimeter groot. Tijdens het spotten van vogels is de ‘Madagascar fish eagle’ een leuke vogelsoort om naar uit te kijken. In totaal zijn er meer dan 70 vogelsoorten te zien in dit mooie park. 

Activiteiten in Amber Mountain National Park

Natuurwandelingen in Amber Mountain National Park

Hiken is de meest gebruikelijke activiteit in Amber Mountain National Park. Er zijn verschillende wandelroute’s in het park beschikbaar. Vooral een wandeling langs de grote meren en één van de 3 watervallen is erg mooi. De route’s verschillen in lengte en moeilijkheidsgraad. Onderweg ziet u bijzondere bloemen, insecten en reptielen van dichtbij. Daarnaast zijn vogels vaak goed te spotten rondom de meren.

Ontmoet de Bara bevolking 

De lokale Bara bevolking is erg traditioneel. Tijdens een begeleide wandeling trekt u eerst langs de natuur van Isalo, voordat u bij het Bara dorp arriveert. Daar leert u de Bara kennen. U ziet hoe zij vee houden, in wat voor hutjes zij wonen en hoort meer over hun gebruiken. De Bara begraven hun doden in grotten, offeren een ‘zebu’ koe wanneer een jongen volwassen wordt en moeten vee stelen voordat zij mogen trouwen. Allemaal zéér bijzondere gebruiken!

Beste Reistijd Amber Mountain National Park 

De beste reistijd om Amber Mountain National Park te bezoeken is in april, mei, oktober en november. Deze maanden zijn eigenlijk de overgangsperiodes tussen de seizoenen. Deze tijd wordt als de beste reistijd beschouwd omdat kameleons wat lastiger te spotten zijn in het droge seizoen. Daarnaast zijn de maanden met de meeste regen januari en februari.

Droge seizoen 

  • Mei – de temperatuur ligt overdag gemiddeld rond 29 graden. Het regent een stuk minder dan de maanden ervoor, maar af en toe kan er nog een bui vallen.
  • Juni, juli, augustus en september – in deze maanden wordt het overdag koeler en droogt het nauwelijks. Overdag is het gemiddeld 26 graden en ’s ochtends zo’n 16 graden.
  • Oktober – het kan tegen het eind van de maand wat meer gaan regenen.

Groene seizoen

  • November – échte regen begint pas later in het jaar te vallen, maar u kunt wel merken dat het groene seizoen begonnen is. Het regent vaker en wordt iets warmer.
  • December, januari, februari en maart – vanaf december begint hevige regen te vallen. In januari is er een piek in regenval. Doordat de luchtvochtigheid sterk toeneemt in deze maanden wordt de gevoelstemperatuur ook een stuk hoger.
  • April – de regenval begint enigszins af te nemen. Ook de luchtvochtigheid neemt af, waardoor het een stuk comfortabeler wordt in Amber Mountain National Park.

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO