Terug naar Madagascar

Andasibe National Park

Bent u fan van de beroemde lemuren van Madagascar? Dan is Andasibe National Park dé highlight van uw vakantie! U kunt hier niet alleen gemakkelijk de indri spotten, wat de grootste lemuur ter wereld is, maar hier leven nog 12 andere lemuur soorten. Het park is erg gemakkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad. Andasibe bestaat uit zo’ n 155 vierkante kilometer pure natuur.

Het Andasibe National Park bestaat uit twee delen- Perinet in het zuiden, en Mantidia in het noorden. Andasibe staat vol tropisch regenwoud, unieke bloemen en heldere waterbronnen. Het kan veel dagen in het jaar regenen, maar dit duurt bijna nooit de hele dag. Ook zorgt dit juist voor de bloeiende natuur!

Deel deze bestemming:

Dieren in Andasibe National Park

Er leven veel lemuren in Andasibe. Van deze speelse dieren is de indri de meest beroemde. Dit is één van de grootste lemuren ter wereld met een zwart-witte vacht. Alsof het postuur van deze halfaap nog niet opvallend genoeg was, is de indri schreeuw ook niet te missen. Het is een soort sirene, die lang aanhoud en erg hoog klinkt. Misschien schrikt u de eerste keer dat u dit hoort, maar u zult al snel érg blij worden van dit geluid- de indri is dan in de buurt!

Niet alleen de indri vraagt om uw aandacht. Er leven nog 13 andere lemurensoorten in Andasibe, waaronder de zeldzame ‘Aye-Aye’ lemuur. De verschillen tussen deze speelse halfapen leren kennen is een leuk onderdeel van uw hikes.

Naast lemuren leven hier ook erg mooie reptielen en amfibieën, zoals de boomboa. Voor vogelliefhebbers zijn er meer dan 100 verschillende vogelsoorten te zien. Overal hoort u mooie liederen, gefladder en geritsel. De felgekleurde vlinders en grote spinnen van Andasibe maken het helemaal af.

Activiteiten in Andasibe National Park

Natuurwandelingen in Andasibe National Park

Wandeltochten brengen u door het dichte regenwoud en langs heldere waterbronnen en watervallen. U bevindt zich in een oeroud regenwoud, waar tropische flora overal om u heen bloeit. Uw gids kan alles vertellen over de natuur van het park, herkent de verschillende geluiden die de dieren maken en helpt u langs delen van het pad die minder begaanbaar zijn. Van uw gids leert u ook alle verschillen tussen lemuren en de werking van medische planten.

Night Walk in Andasibe National Park 

Alle delen van Andasibe National Park zijn in principe gesloten in de avond. Echter kunt u tóch een begeleide night walk maken langs de grens van het reservaat. De kans is groot dat u kleine lemuren als de dwerg- en muislemuur spot. Daarnaast zijn kikkers, kameleons en grote spinnen ook vaak te spotten in de nacht.

Beste Reistijd Andasibe National Park

Andasibe National Park kan het hele jaar bezocht worden. De meeste lemuren van Andasibe zijn het hele jaar door te zien. Toch is de beste reistijd in Andasibe het droge seizoen tussen mei en oktober. In deze periode valt de minste regen en zijn wandelingen het makkelijkst te ondernemen.

Droge Seizoen:

  • Mei – mei is een overgangsperiode tussen het groene en droge seizoen. Tegen het eind van de maand begint het steeds minder te regenen. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 25 graden. In de ochtend is het wat frisser en gemiddeld 13 graden.
  • Juni, juli, augustus en september – dit is de bulk van het droge seizoen. Het kan nog steeds vaak regenen, maar dit zijn over het algemeen korte buien. In deze maanden  is het ook een stuk koeler, maar overdag is de temperatuur comfortabel.
  • Oktober – vanaf oktober begint het iets warmer te worden. De regenval valt nog mee, maar des te dichterbij november komt, hoe natter het wordt.

Groene Seizoen:

  • November – het regenseizoen gaat van start. De regenval begint toe te nemen. Vooral rond het einde van november begint er veel regen te vallen. Het wordt ook warmer en de luchtvochtigheid neemt toe.
  • December, januari, februari en maart – het regent in deze periode de meeste dagen. Dit is de bulk van het groene seizoen. Ook wordt het nog iets warmer, zo’n 28 graden.
  • April – de hevige regenval begint sterk af te nemen in april. Ook de temperatuur neemt enigszins af, tot ongeveer 26 graden. Er valt nu relatief weinig regen, dus is het duidelijk dat het droge seizoen eraan komt.

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Andasibe National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO