Terug naar Madagascar

Anjajavy Private Nature Reserve

Anjajavy ligt aan de noordwestelijke kust van Madagascar. Dit is een tropische, afgelegen bestemming. Het is niet zomaar dat het W&F Anjajavy beschouwt als zeer belangrijk gebied voor natuurbehoud. Het gebied staat bekend om diersoorten die endemisch zijn- zij komen enkel in Madagascar voor. Daarnaast stelt de flora van Anjajavy ook niet teleur. Het ‘dry deciduous forest’ is een hoogtepunt op dit gebied. In Anjajavy worden geregeld nieuwe plantensoorten ontdekt.

De bossen, brede zandstranden en azuurblauwe zee maken Anjajavy een paradijselijke gebied. U kunt hier vogels, reptielen, lemuren en primaten spotten in het regenwoud. Kleine vissersdorpjes liggen verspreid langs de kust en verscholen grotten vragen om ontdekking! In Anjajavy is avontuur gegarandeerd.

Deel deze bestemming:

Dieren in Anjajavy Private Nature Reserve

Anjajavy is een wildrijk paradijs. Naast de bijzondere fossa zijn er nog veel meer dieren te zien in Anjajavy Private Nature Reserve.

Lemuren in Anjajavy

Uiteraard zijn de beroemde lemuren van Madagascar in Anjajavy te spotten. Vooral binnen de beschermde regio’s van Anjajavy bloeit de lemurenpopulatie. Er leven 8 verschillende soorten lemuren in het wildgebied. Vooral de ‘coquerel’s sifaka’, bruine lemuur en ‘danfoss’ muislemuur komen hier erg veel voor.

Vogelsoorten in Anjajavy

Vogelspotters kunnen hun geluk hier niet op! Meer dan 130 verschillende vogelsoorten, waarvan veel zeldzaam en/of endemisch zijn, kunnen hier worden gespot. De ‘malagasy fish eagle’ is één van de voornaamste hoogtepunten.

Reptielen in Anjajavy

Het tropische klimaat van Anjajavy is zeer geschikt voor diverse reptielen. Er zijn zo’n 40 verschillende soorten reptielen en amfibieën te zien. In de bomen zijn gecko’s, slangen en kameleonen te zien. Alle slangen in Anjajavy zijn ongevaarlijk, dus u heeft niks te vrezen! Daarnaast leggen schildpadden jaarlijks eieren op de brede stranden- ziet u deze als eerst uitkomen?

Activiteiten in Anjajavy Private Nature Reserve

  • Hiken door het reservaat – verschillende wandelroutes brengen reizigers langs prachtige hoogtepunten. Hike langs druipsteenformaties, gigantische baobab bomen en spot slangen en kameleons. Overal fladderen kleurrijke vogels rond en hangen lemuren aan takken. Een professionele gids weet de leukste spots om tussendoor te stoppen- picknick bijvoorbeeld op een afgelegen stukje strand.
  • Verken de Sakalava cave – onder begeleiding van een gids kunt u per 4×4 naar de Sakalava Cave afreizen. In deze grot leven vleermuizen en zijn mooie druipsteenformaties te zien.
  • Bezoek aan lokaal dorp – elke zondag is er in de lokale dorpen een bruisende markt. Vanaf de lodge kan zo’n markt per catamaran of 4×4 worden bereikt. U passeert prachtige natuur tijdens de rit of schiet over de heldere wateren op een snelle catamaran- zo is de reis zelf al een avontuur! Eenmaal aangekomen ontmoet u de vriendelijke dorpelingen en schaft u leuke souvenirs aan.
  • Kajakken – tijdens een kajaktocht ziet u vissen rondzwemmen in het heldere zeewater of verkent u mangrovegebied door kleine binnenlandse stroompjes te bevaren. Lees daar hieronder meer over!

De Mangrove Swamps van Anjajavy

De moerassige delen van Anjajavy zijn een belangrijk hoogtepunt die u niet mag missen. Deze ‘mangrove swamps’ vormen deels de grens van het beschermde gebied binnen Anjajavy. Daarnaast zijn de moeraswateren een makkelijke toegangsweg naar dit gebied. Per kajak vaart u het hart van de natuur in en passeert u het mangrovebos dat op beide oevers opduikt. Deze bomen kunnen tegen zout water en bieden een leefomgeving voor insecten, vogels en vissen. Terwijl u de rivieren verder volgt komt u steeds meer bedreigde diersoorten tegen. Dit is een prachtige manier om de flora & fauna van Anjajavy te leren kennen.

Bedreigde diersoorten

De hoeveelheid bedreigde plant- en diersoorten in de beschermde gebieden van Anjajavy is erg bijzonder. In totaal zijn er zo’n 33 bedreigde plant- en diersoorten te vinden, waarvan vijf kritiek bedreigd zijn. Hieronder vallen de ‘bottlenose’ dolfijn en de ‘malagasy fish eagle’. Jaarlijks worden nieuwe ontdekkingen gedaan en komen er steeds meer nieuwe hoogtepunten bij.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Anjajavy Private Nature Reserve
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO