Terug naar Madagascar

Ankarafantsika National Park

Ankarafantsika is een gevarieerd natuurgebied. De dichte bebossing met lianen en kleurrijke bloemen wordt plotseling afgewisseld door uitgestrekt savannelandschap. De stijle kliffen en ravijnen van Ankarafantsika zijn erg avontuurlijk om te voet te verkennen. Deze variatie is bijzonder en maakt uw tocht door Ankarafantsika zo interessant- geen moment is hetzelfde. U spot hier onder andere lemuren, reptielen en grote krokodillen in het Ravelobe meer. Zo is er naast de landschappen genoeg te zien tijdens hikes. 

Deel deze bestemming:

Dieren in Ankarafantsika National Park

In Ankarafantsika leven acht verschillende soorten lemuren. De verschillen tussen deze sociale primaten spotten is een leuke bezigheid. Sommigen zijn zeer klein, zoals de ‘gray mouse lemur’, die maximaal 67 gram weegt. Anderen, zoals de ‘brown lemur’, wegen enkele kilo’s! Het Ravelobe meer is het thuis van veel krokodillen. Verder zijn er overal in het park exotische vogels te zien. Reptielen zoals slangen en kameleons zijn ook vaak te spotten. Slangen kunnen zich ook in het drogere, rotsachtige deel van het park ophouden. Kameleons blijven liever in de tropische bebossing.

 

 

Hiken in Ankarafantsika Nature Reserve

Hiken is de voornaamste activiteit in Ankarafantsika. De variatie in landschap maakt elke tocht zeer interessant. Onder begeleiding van een ervaren gids leert u het wildgebied kennen. U passeert een jungle met gigantische baobab bomen, uitgestrekte savanne en rotsachtige kloven. Bij het Ravelobe meer wijst uw gids u erop om niet te dicht bij het water te lopen. Grote krokodillen kunnen zomaar opduiken! De dichte bebossing, waar lemuren en reptielen leven, wordt opeens afgewisseld door de uitgestrekte savanne. Wilt u vervolgens liever de rode ravijnen verkennen, of trekt u de heuvels in? Uw gids geeft u de keuze en weet over elk gebied interessante verhalen te vertellen.

 

 

Beste Reistijd Ankarafantsika National Park

Ankarafantsika National Park kan het hele jaar door worden bezocht. De periode tussen januari en maart is echter wel heel heet. Krokodillen zijn het makkelijkst te zien in het droge seizoen tussen juni en oktober. Andere reptielen en de vogels van Ankarafantsika zijn weer het makkelijkst te zien na de eerste regenval van november.

Droge Seizoen

  • April – april is de overgangsperiode tussen het groene en droge seizoen. Het is nog erg warm, gemiddeld zo’n 34 graden. Het kan nog af en toe regenen, maar dit is al een stuk minder dan in het groene seizoen.
  • Mei, juni, juli, augustus en september – in de kern van het droge seizoen valt er in principe geen regen. De dagelijkse temperatuur wordt wat lager, zo’n 31 graden gemiddeld.
  • Oktober – in oktober kan er een klein beetje regenval voorkomen, maar dit zal nog zeer weinig zijn. Dit kondigt het aankomende groene seizoen aan.

Groene seizoen

  • November – het groene seizoen gaat van start. De regenval neemt toe, maar ligt nog niet op het niveau van de andere maanden in het seizoen.
  • December, januari en februari – in december begint het regenseizoen écht. De luchtvochtigheid in Ankarafantsika neemt sterk toe. De temperatuur ligt ook wat hoger dan in de andere maanden, zo’n 34 graden gemiddeld. Het kan de meeste dagen regenen.
  • Maart – de hevige regenval begint in maart af te nemen. Ook de luchtvochtigheid en gemiddelde temperatuur nemen enigszins af.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Ankarafantsika National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO