Terug naar Madagascar

Ankarana Special Reserve

Ankarana Nature Reserve ligt in het noorden van Madagascar. Ankara staat bekend om het beroemde ‘limestone tsingy’ natuurverschijnsel. Het lijkt wel alsof deze puntige rotsformaties uit het niets opduiken. Miljoenen jaren geleden waren dit nog koraalriffen, wat vandaag de dag nauwelijks voor te stellen is. Sinds de zee zich heeft teruggetrokken is dit mooie natuurverschijnsel overgebleven.

Dankzij erosie zijn verschillende grotten en ondergrondse rivieren gevormd. Tijdens het regenseizoen (tussen november en april) ziet u hoe gaten in de grond rivieren volledig opslokken, zoals bij de ‘Perte de Rivieres’. Deze ondergrondse rivier verschijnt pas weer in de Indische Oceaan. Verder zijn ook landschappen met tropische jungle te vinden in Ankarana.

Deel deze bestemming:

Dieren in Ankarana Special Reserve 

Ankarana Special Reserve wordt voornamelijk bezocht om de mooie flora van het reservaat te ontdekken tijdens hikes. Toch heeft u óók de kans om wild te spotten. Zo kunt u 11 verschillende lemursoorten spotten in het park. Daarnaast leven er nijlkrokodillen, slangen, gekko’s en minstens 90 verschillende vogelsoorten in het park. Tijdens het verkennen van de hoogtepunten van Ankarana is elk diersoort dat u tegenkomt een bonus!

 

Beste Reistijd Ankarana Special Reserve 

De beste reistijd om Ankarana Special Reserve te bezoeken is tussen mei en november. In deze periode is het minder heet dan in het groene seizoen en zijn paden ook beter begaanbaar.

Droge Seizoen 

  • Mei – het is warm in mei, zo’n 31 graden gemiddeld overdag. Er zal niet of nauwelijks regen vallen vanaf mei.
  • Juni, juli, augustus en september – het wordt iets koeler in deze periode, overdag 29 graden en ’s ochtends 19 graden. Ook deze maanden valt er nauwelijks regen, waardoor hikes perfect zijn in deze periode.
  • Oktober – temperaturen nemen iets toe tot 31 graden en het kan heel af en toe regenen.

Groene Seizoen

  • November – de regenval blijft toenemen, maar is nog niet op het niveau van de maanden erna.
  • December, januari, februari en maart – ergens in december begint het hoogstwaarschijnlijk een stuk meer te regenen. De piek van de regenval komt meestal in januari. Luchtvochtigheid neemt toe waardoor het nogal warm kan worden.
  • April – de regenval en luchtvochtigheid nemen af. Het is duidelijk dat het droge seizoen eraan komt, en dit is een prettige tijd om Ankarana Special Reserve te bezoeken.

 

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO