Terug naar Madagascar

Île Sainte-Marie

Île Sainte-Marie is een tropisch eiland ten oosten van Madagascar. Dit eiland beschikt over alles wat u als reiziger kunt wensen. Verlaten stranden, de kristalheldere Indische oceaan en wuivende palmbomen. Hier heerst een  paradijselijke sfeer. Kleine vissersdorpjes wordt gesierd door riet bedekte huisjes. Het noorden van Île Sainte-Marie is gevuld met tropische regenwoud voorzien van unieke flora & fauna. Hier bevinden zich bovendien de meest afgelegen strandjes van het eiland. In het zuiden liggen de luxe resorts waar u als bezoeker kunt overnachten. Zak neer op het strand, haal een lekker drankje en geniet van de tropische omgeving, of verken de omgeving het eiland per mountain bike of maar unieke boottochten. 

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Île Sainte-Marie

 • Walvissen spotten – in de periode tussen juni en het begin van oktober is dit eiland de perfecte uitvalsbasis om walvissen te spotten. In deze periode worden veel jonge walvissen geboren en worden de walvissen eenvoudig waargenomen vanaf deze locatie. 
 • Piraten begraafplaats – rond de 17de en 18de eeuw was Île Sainte-Marie een schuilplek voor piraten. Wel 1000 piraten hebben ooit op dit eiland geleefd en velen zijn er ook gestorven. Vandaar dat hier één van de weinige officiële piratenbegraafplaatsen op aarde te vinden is. Stenen met doodskoppen en rondslingerende botten maken het een sprookjesachtig geheel.
 • Duiken – de Indische oceaan rondom het eiland zit vol kleurrijke koraalriffen die worden bewoond door exotische vissen. Hier leven ook dolfijnen, schildpadden en gigantische kreeften. U kunt hier duiken onder begeleiding van een instructeur. Men verkent het bijzondere zeeleven en vindt mogelijk zelfs gezonken piratenschepen!
 • Hiken – tijdens een hike over het eiland verkent u te voet het regenwoud en de verscholen strandjes. Tijdens deze tocht spot u mogelijk wilde dieren en stopt u op een bijzondere plek voor verfrissend drankje en wat snacks.  Een unieke manier om het eiland te verkennen. 
 • Watersporten – vanaf uw luxe resort zijn verschillende watersport activiteiten mogelijk. Hier kunt u snorkelen, waterskiën, kajakken, diepzeevissen, wakeboarden en suppen. 
 • Quadrijden – verken per quad de tropische bossen op het eiland. Overal om u heen ziet u groen en onderweg passeert u heldere waterstroompjes. Stop onderweg op een mooie plek met uitzicht om even te lunchen. Het quadrijden vindt plaats onder de begeleiding van een gids.
 • Mountainbiken – wilt u nog wat actiever bezig zijn? Verruil dan de quad voor een mountainbike en trotseer hobbelige paden en steile afdalingen op het eiland.
 • Sunset cruises – begin vlak voor zonsondergang aan een cruise met uw lievelingsdrankje in de hand. Terwijl de zon langzaam daalt krijgt het zeewater een oranje gloed. De perfecte afsluiter van de avontuurlijke dag. 

Beste reistijd Île Sainte-Marie

De seizoenen van Île Sainte-Marie zijn ingewikkelder vast te stellen dan andere gebieden. De beste reistijd valt tussen mei en november, aangezien dit de droogste periodes zijn van het jaar. Echter kan er altijd een korte bui vallen, vaak heel kort waardoor u weinig hinder ervaart tijdens uw verblijf Île Sainte-Marie. Tussen december en maart wordt aangeraden om géén bezoek te brengen aan dit gebied, aangezien dan de kans op cyclonen aanwezig is.

Droge seizoen

 • Mei – regenval begint af te nemen in deze maand. Het is overdag gemiddeld 27 graden en het koelt ’s avonds af tot zo’n 17 graden.
 • Juni, juli, augustus – in juni en juli kan er iets meer regen vallen dan in mei, maar het is nog steeds relatief droog. Wanneer er regen valt zijn dit doorgaans korte buien. In augustus wordt het nog wat droger. In deze periode is het overdag gemiddeld 24 graden.
 • September, oktober en november – dit zijn de drie droogste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur is zo’n 26 graden overdag. Toch kan er één op de twee dagen wat regen vallen.

Groene seizoen

 • December, januari, februari en maart– vanaf december begint er een stuk meer regen te vallen.  In deze maanden bestaat de kans dat er cyclonen voorkomen. Vandaar dat wordt aangeraden om Île Sainte-Marie niet te bezoeken in deze maanden.
 • April – dit is een overgangsmaand voor de drogere maanden plaatsvinden. Regenval begint in april al af te nemen en het is overdag zo’n 27 graden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Île Sainte-Marie
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO