Terug naar Madagascar

Isalo National Park

Isalo National Park ligt in het zuidwesten van Madagascar en is zo’n 800 vierkante kilometer groot. Isalo is één van de mooiste parken van Madagascar. Het landschap van dit ongerepte gebied bestaat uit zandstenen kliffen, ravijnen, savanne en bergketens. Overal om u heen duiken bossen vol bijzondere flora op. Isalo National Park is niet enkel een bestemming om wilde dieren te spotten, maar voornamelijk om prachtige landschappen te ontdekken. Zelfs tropische oases liggen verspreid door het park. Deze variatie maakt Isalo zeer geliefd onder reizigers. Natuurlijk helpt de aanwezigheid van de beroemde ringstaartmaki ook bij deze populariteit.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Isalo National Park

  • Hiken – gedurende uitgebreide wandeltochten leert u het bijzondere landschap van Isalo pas écht kennen. Hikes moeten worden begeleid door een gids. Een gids bij u hebben is ook erg fijn, want hij kan u de mooiste plekjes van het park laten zien. In het rotsachtige landschap leeft niet veel wild, maar het uitzicht is geweldig. Hier en daar duiken schorpioenen op, maar meer wild laat nog op zich wachten. De lemuren en reptielen leven namelijk in de dichtere bossen verderop in het park. Hier kunt u ook oases tegenkomen- een bijna magische verschijning in het droge landschap. Neem hier een verfrissende duik, picknick op hoge uitzichtpunten en spot spelende lemuren.
  • Cascade des Nymphes kloof – een bezoek aan deze kloof is zeer indrukwekkend. Links en rechts schieten de rotsmuren hoog de lucht in, terwijl overal vlinders en reptielen te zien zijn. Aan het einde van een wandeltocht arriveert u bij de Nymphes waterval die van een plateau naar beneden stort. Onder deze waterval kunt u een duik nemen- paradijselijk!
  • Ontmoet de Bara bevolking – het Bara volk zijn de bewoners van Isalo. Onder begeleiding van een gids kunt u een traditioneel dorp van de Bara bezoeken om alles te leren over hun cultuur en tradities. Zo ziet u ook de grotten waarin de Bara hun doden begraven.

Beste reistijd Isalo National Park

Isalo National Park kan het best tussen mei en oktober worden bezocht aangezien hiken het makkelijkst is in deze periode. Het regent niet en is een stuk koeler dan in de rest van het jaar. Echter kan Isalo de rest van het jaar ook prima bezocht worden.

Droge seizoen

  • Mei – het droge seizoen begint in mei. Het is nog wel warm met gemiddelde temperaturen van 28 graden. Ondanks dat het droge seizoen nét begint regent het in principe gelijk niet meer.
  • Juni, juli, augustus en september – in de bulk van het droge seizoen wordt het een stuk koeler. De temperatuur is gemiddeld 25 graden in deze periode. ’s Avonds wordt het zelfs fris, ongeveer 11 graden.
  • Oktober – het groene seizoen komt dichterbij. De gemiddelde temperatuur stijgt richting de 30 graden en het kan aan het eind van de maand een beetje gaan regenen.

Groene Seizoen 

  • November – het groene seizoen gaat van start, maar het regent nog weinig.
  • December, januari en februari –  vaak begint het in december écht te regenen. De piek van regenval valt in januari. Door het toenemen van de luchtvochtigheid is de gevoelstemperatuur hoger, ondanks dat de gemiddelde temperatuur maar enkele graden boven het droge seizoen ligt.
  • Maart en april – de regenval wordt minder naarmate het droge seizoen dichterbij komt. De flora bloeit dankzij de eerdere regenval en dagen zijn zonnig. Hikes zijn comfortabel en de omgeving is erg mooi.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Isalo National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO