Terug naar Madagascar

Masoala National Park

Masoala National Park is het grootste beschermde wildgebied van Madagascar. Het park bestaat voor een groot deel uit regenwoud vol flora & fauna. Het groen van de flora grenst hier aan witte zandstranden. Ook stukken zee vol koraalriffen en zeeplanten vallen onder Masoala. U geniet hier van veel privacy en kunt de stranden, rotsachtige kliffen en palmbossen verkennen. Overal hoort en ziet u vogels en primaten. Enkele van de uniekere dieren in het park zijn de zeldzame rode uil, de ‘Aye-Aye’ lemuur, de slangarend en krokodillen.

Deel deze bestemming:

Dieren in Masoala National Park 

Het wildleven in Masoala National Park is zeer afwisselend. De beroemde lemuren van Madagascar worden goed vertegenwoordigd in Masoala. De ‘white-fronted brown’ en de ‘sportive’ lemuur komen hier voornamelijk veel voor. De ‘red ruffed’ lemuur komt alleen in het noordoosten van Madagascar voor. Deze lemuur is ook een bedreigd diersoort, en staat dus hoog op het lijstje van reizigers die Masoala bezoeken.

Reptielen komen ook veel voor in Masoala. Van de tomaatkikker tot de panterkameleon- u komt tijdens wandelingen talloze unieke reptielen tegen. Kleurrijke vlinders en vogels vliegen overal rond en steken sterk af tegen het groene landschap. In het juiste seizoen zijn ook de bultrugwalvissen goed te zien in Masoala. Zij passeren de baai in de periode tussen eind-juni en september. In de oceaan leven dolfijnen, schildpadden en exotische vissen.

Activiteiten in Masoala National Park 

Natuurwandelingen in Masoala National Park

Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u het dichte regenwoud in. U merkt direct dat uw omgeving bruisend is- overal hoort u dierenkreten en geritsel. Te voet passeert u lianen en kleurrijke bloemen. Uw gids wijst lemuren en reptielen aan, vertelt over hun kenmerken en begeleid u dieper het bos in. U passeert kleine watervallen, natuurlijke waterbronnen en rivieren. Soms reist u verder met een klein bootje, om nóg dieper het bos in te kunnen trekken.

Night walk in Masoala National Park

De ‘night walk’ is een zeer spannende activiteit in Masoala National Park. Na zonsondergang trekt u nogmaals het bos in, met slechts het licht van zaklampen om uw weg te vinden. Uw gids wijst het wild aan wat u tegenkomt- dieren die er ’s nachts op uit gaan om te jagen.

Wateractiviteiten in Masoala National Park

Er zijn verschillende activiteiten die u hier op het water kunt ondernemen. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Kanotochten – de heldere wateren van Masoala zijn perfect om met de kano te verkennen. Vaar langs de kust en zie dolfijnen langszwemmen.
  • Snorkelen en duiken – rondom Masoala zijn prachtige koraalriffen en een rijk zeeleven te vinden. Tijdens snorkel- en duiktochten komt u oog in oog met deze kleurrijke hoogtepunten.
  • Sundowner cruise – in een traditionele zeilboot gaat u rond zonsondergang de oceaan op. Frisse drankjes en een mooi uitzicht maken dit een mooie afsluiter van de dag.

Beste Reistijd Masoala National Park

De beste reistijd om Masoala National Park te bezoeken is tussen augustus en februari. De specifieke maanden zijn afhankelijk van de activiteiten die reizigers willen ondernemen. Hiken kan het best tussen augustus en november, aangezien de bospaden dan het droogst zijn. De bultrugwalvissen komen rond augustus langs de baai van Masoala.

Droge seizoen

  • Augustus – het begint in augustus minder te regenen dan de maanden ervoor. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 24 graden, en ’s ochtends rond de 15 graden. Vaak is dit de beste tijd om migrerende walvissen te spotten.
  • September en oktober – deze twee maanden zijn de droogste van het jaar. Het kan nog steeds zomaar regenen, maar gebeurt een stuk minder dan de rest van het jaar.
  • November – de dagelijkse temperatuur neemt enigszins toe tot 27 graden overdag. ’s Avonds is het ongeveer 18 graden- perfect voor een night walk!

Groene seizoen

  • December en januari – vanaf december begint de regenval sterk toe te nemen. Het wordt zo’n 29 graden overdag en kan dagelijks regenen.
  • Februari, maart en april – dit is de bulk van het groene seizoen. Het is de periode met de meeste regenval van het jaar. Het risico op cyclonen is ook het grootst in deze periode. Door de onrustige zee is het bereiken van Masoala ook lastiger.
  • Mei, juni en juli – de hevige regenval begint af te nemen in deze periode. Het regent nog wel vaak, maar deze buien zijn van kortere duur. De temperatuur wordt ook een stuk lager, zo’n 24 graden gemiddeld.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Masoala National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO