Terug naar Madagascar

Nosy Be

Van alle mooie stranden en heldere wateren in Madagascar spant het eiland Nosy Be de kroon. Dit eiland ligt ten noordwesten van de kust van Madagascar. Het klimaat is hier gedurende bijna heel het jaar zonnig en warm. Alle benodigdheden voor een perfecte strandbestemming zijn hier te vinden. Zachte, witte zandstranden, een heldere zee vol vissen en tropische bebossing- wat wilt u nog meer? Reizigers die Nosy Be verkennen doen zeer exclusieve ervaringen op. Luxe activiteiten zoals bootcruises, bezoeken aan omliggende eilanden en diners onder de sterren bieden dagelijks leuke afwisseling. Ook zijn er enkele culturele hoogtepunten te bezoeken op het eiland- lees gauw verder!

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Nosy Be 

In Nosy Be kunt u talloze activiteiten ondernemen. Enkele hoogtepunten worden hieronder toegelicht.

  • Duiken en snorkelen –  deze activiteiten zijn het meest geliefd in Nosy Be. De koraalriffen, tropische vissen, schildpadden en roggen maken deze activiteiten gewild onder ervaren én onervaren reizigers. Ook is er de mogelijkheid om een ‘whale shark’ tour te doen. Spot u de gigantische walvishaai als eerst? Deze walvissen passeren Nosy Be tussen september en december, terwijl de bultruggen tussen juli en november te zien zijn.
  • Zeilen – zeilen rondom Nosy Be geeft pas écht een vrij gevoel. Een tropische omgeving, heerlijke temperatuur en helderblauwe wateren om u heen- wat wilt u nog meer?
  • Bezoek de stranden – Nosy Be zit vol met prachtige stranden. Andilana is één van de mooiste stranden van het eiland, gelegen in het noordwesten van Nosy Be. Vooral de zonsondergang aan het eind van de dag is hier erg mooi.
  • Lokobe National Park – het Lokobe National Park ligt in het zuidoosten van Nosy Be. Een dichtbegroeid regenwoud wordt hier doorkruist door verscholen wandelpaden. Hier leven lemuren, reptielen en exotische vogelsoorten.
  • Bezoek eilandjes rondom Nosy Be – voor wat afwisselingen kunt u één van de kleine eilandjes om Nosy Be heen bezoeken. Hier verblijft u in volledige privacy en rust.

Cultuur in Nosy Be

Nosy Be kent ook een mooie cultuur. Zo kunt u een bezoek brengen aan de ‘Sacred Banyan Tree’. Deze gigantische boom, die in 1836 geplant is, heeft een religieuze betekenis voor de lokale bevolking. Jaarlijks wordt hier een koe geofferd door de ‘koningin’ van het eiland. Verder kunt u de koloniale architectuur in Hell-Ville, het grootste dorp van Nosy Be, bekijken. Ook zijn er verschillende jaarlijkse evenementen die het bezoeken waard zijn. Muziek, kunst en cultuur staan hier altijd centraal. Een voorbeeld is het Donia festival. Dit evenement duurt meerdere dagen en wordt bezocht door talloze muzikanten van over heel de wereld. Vaak vindt het festival begin juni plaats.

Beste Reistijd Nosy Be

De beste reistijd om Nosy Be te bezoeken is tussen mei en september. In deze periode valt het droge seizoen en schijnt de meeste zon. Dit betekent niet dat een bezoek tijdens het groene seizoen het niet waard is- hierin vallen andere hoogtepunten, zoals de walvismigratie.

Droge Seizoen:

  • Mei, juni, juli, september – in het droge seizoen schijnt de meeste zon van het jaar. Er zijn minder muggen op Nosy Be, en duikcondities zijn op hun best. In begin juni vindt het Donia festival doorgaans plaats.

Groene Seizoen:

  • Oktober, november, december – in deze periode kunt u de walvishaai spotten. In oktober valt er nog niet erg veel regen, maar dit neemt geleidelijk toe. Baby lemuren worden in december geboren, wat een leuk hoogtepunt kan zijn. Daarnaast is het qua kosten voordeliger om in deze tijd, en de rest van het groene seizoen, te reizen.
  • Januari, februari, maart, april – het is in deze periode warmer en de luchtvochtigheid ligt hoger dan in andere periodes. Het kan vooral in januari erg veel regenen, maar dit neemt geleidelijk af. Rond april begint u te merken dat het droge seizoen in aantocht is.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Nosy Be
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO