Terug naar Madagascar

Tsingy de Bemaraha National Park

Gelegen in het westen van Madagascar vindt u Tsingy de Bemaraha National Park, een gebied wat populair is door het indrukwekkende ‘tsingy’ landschap. De puntige rotsformaties van kalksteen waren miljoenen jaren geleden een zeebedding onder water, totdat deze door het verschuiven van tektonische platen zijn verrezen. Na velen jaren van regen vervormde het kalksteen tot hoe het er nu uitziet- een indrukwekkend beeld! Het park is niet alleen bekend om de prachtige uitzichten, maar ook om avontuurlijke activiteiten. Hoge touwbrugggen, diepe ravijnen en donkere grotten verhogen ieders hartslag.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Tsingy de Bemaraha National Park

Canopy Walks

Zeker voor reizigers die op zoek zijn naar adrenaline zijn de hoge touwbruggen van Tsingy de Bemaraha aan te raden. In het oosten van het park domineren de Bemaraha kliffen de omliggende vallei. De kliffen van honderden meter hoog steken dreigend boven de rest van het park uit. Dit maakt het beklimmen van de touwbruggen zeer spannend!

Kanotocht op de Manambolo rivier

Per kano vaart u tussen de hoge kliffen van het Tsingy landschap door. Vanaf onderaan bekeken zijn deze rotsachtige kliffen nóg indrukwekkender. Onderweg stopt u bij mooie stukken regenwoud en grotten. Uw gids vertelt u alles over het landschap om u heen, en waarschijnlijk spot u ook nog wild.

Bezoek de Vazimba graven

Volgens lokale legendes was de Vazimba bevolking één van de eerste volkeren die in Madagascar aankwamen. Volgens diezelfde legendes woonden zij in het Tsingy de Bemaraha National Park. Verborgen onder een tussen de rotsen is een graf van deze Vazimba’s te vinden. Dat is vandaag de dag een heilige plek waar lokale bewoners vragen om een zegening aan de gestorven Vazimba.

Dieren in Tsingy de Bemaraha National Park

In het Tsingy gedeelte van het park zijn er weinig wilde dieren te spotten. Het is hier erg droog en rotsachtig, dus enkel de ‘Decken’s sifaka’ lemuur wordt hier vaak gespot. De grotten die verspreid door het tsingy landschap liggen zitten wel vol met vleermuizen!

De Manambolo Gorge

Wanneer u meer naar het zuiden trekt zult u de Manambolo Gorge bereiken- een gebied vol ongerepte bebossing, watervallen en meer lemuren. Hier leven ook meer dan 45 verschillende reptielen. De ‘Leaf-tailed’ gecko en de ‘Madagascar ground’ boa zijn bijzondere reptielen die u zeker niet wilt missen. Ook civetkatten kunnen hier worden gevonden. Ten slot zijn er meer dan 100 vogelsoorten die de liefhebbers kunnen zien rondvliegen!

Beste Reistijd Tsingy de Bemaraha National Park

De beste reistijd om een bezoek te brengen aan het Tsingy de Bemaraha National Park is tussen mei en oktober. In deze tijd is het minder heet, waardoor hikes door het park makkelijker worden. Tijdens het groene seizoen, tussen november en maart, is het park erg slecht begaanbaar.

Droge Seizoen:

  • April – april is de overgangsmaand die het droge seizoen inleidt. Het is nog wel erg warm in deze maand, zo’n 34 graden overdag.
  • Mei, juni, juli, augustus en september – dit is de bulk van het droge seizoen. In april kon het nog heel af en toe regenen, maar in deze periode is het écht droog. De temperatuur wordt een stuk comfortabeler en ligt rond de 29 graden. In de ochtend is het gemiddeld 16 graden.
  • Oktober – in oktober begint de temperatuur enigszins toe te nemen tot 32 graden. Er kan ook een klein beetje regenval voorkomen.

Groene Seizoen:

  • November – het regenseizoen begint in november. Over het algemeen begint er pas wat regen te vallen tegen het einde van de maand.
  • December, januari en februari – dit is pas de échte bulk van het groene seizoen. Regenval begint echt toe te nemen in deze maanden en de luchtvochtigheid neemt ook toe. Het is lastig om door het park te trekken.
  • Maart – maart dient als overgangsmaand tussen het groene en droge seizoen. Tegen het eind van de maand begint de hevige regen af te nemen, ondanks dat het nog wel erg warm is. Overdag is het gemiddeld 35 graden, en ’s avonds is het ongeveer 19 graden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Tsingy de Bemaraha National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO