Terug naar Malawi

Liwonde National Park

Liwonde National Park ligt in het zuiden van Malawi en wordt gezien als het meest wildrijke park van het land. Het park combineert een rustieke sfeer met indrukwekkende flora. Hier stroomt de Shire rivier dat de levensader vormt in het park. Het gebied staat vol met imposante baobabs en prachtige palmbomen. Het Liwonde National Park beschikt over verschillende eco-systemen bestaande uit savanne vlaktes, lagunes, moerasgebied en dichtbegroeide bossen. Het gebied verkent men tijdens safari-activiteiten te voet, per boot of tijdens game drives in open 4×4 safarivoertuigen.

Deel deze bestemming:

Wilde dieren in Liwonde National Park

Liwonde National Park is een indrukwekkend en wildrijk gebied in het zuiden van Malawi. Hier zit de rivier zit vol met ravottende nijlpaarden en circa 2000! krokodillen. Het park staat onder beheer van African Parks en de dierenpopulatie is heel gezond. Hier leven enorme olifantenfamilies en maar liefst 400 verschillende vogelsoorten. Bovendien leven hier ook neushoorns, buffels, luipaarden en leeuwen. Hier kunt u tijdens een safari de Big 5 spotten. Bovendien leeft hier ook de zeldzame cheeta, die hier opnieuw zijn geïntroduceerd en en zich inmiddels hebben voortgeplant. zijn voorzien van welpjes. Daarnaast zijn bavianen, zebra’s, koedoe en andere antilopensoorten in overvloed aanwezig.

Safari-activiteiten in Liwonde National Park

Het Liwonde National Park behoort tot de mooiste wildparken van Malawi. Het is een uniek en wildrijk gebied waar een breed aanbod aan safari-activiteiten wordt aangeboden.

  • Game drives – in het Liwonde National Park bevinden zich een aantal lodges die hier 4×4 safari-activiteiten aanbieden. Zowel vroeg in de ochtend als in de namiddag trekt u er met een professionele ranger op uit op zoek naar de wilde dieren in het park. Aan het einde van de middag safari stopt u voor een verfrissend drankje, terwijl u kijkt naar de zonsondergang. Vervolgens keert u in het donker terug naar uw lodge. Tijdens deze zogenaamde ‘nightdrive‘ ziet u dieren die alleen gedurende de nacht actief zijn, waaronder servalkat, genetkat en bushbabies.
  • Bootsafari’s – tijdens uw bezoek aan Liwonde National Park kunt u tevens deelnemen aan bootsafari’s over de Shire rivier. Met een beetje geluk ziet u hier zwemmende olifanten de rivier doorkruizen. Bovendien ziet u veel vogels vanaf het water.
  • Wandelsafari’s – tijdens het verblijf in Liwonde is het ook mogelijk om een wandelsafari te maken. U trekt er te voet op uit onder leiding van een professionele ranger, waarbij u mogelijk oog in oog komt met de leeuwen van Liwonde. Met een beetje geluk ziet u ook een verscheidenheid aan vogels van dichtbij. Bovendien leert u meer over de kleinere elementen uit de bush, zoals voetsporen, uitwerpselen en ziet u verschillende reptielen.

Beste reistijd Liwonde National Park

De beste reistijd voor een safari in Liwonde National Park is tussen juli en oktober. De temperatuur in Liwonde blijft meestal ongeveer gelijk gedurende het jaar, met een forse stijging rond oktober.

Droge seizoen:

Het droge seizoen loopt van mei tot oktober. De vegetatie droogt uit en het is lange tijd droog. Hierdoor verzamelen de meeste wilde dieren rondom de rivier. Overdag is het warm, maar gedurende de nacht koelt het sterk af.

  • Mei – het droge seizoen is begonnen, maar er is nog water in overvloed en de vegetatie is prachtig groen.
  • Juni en juli – de regen is gestopt en de bush droogt compleet uit. Dit zijn de koudere maanden in het jaar, maar overdag is de temperatuur nog steeds 26 graden gemiddeld. De ochtenden zijn iets koeler met een gemiddelde van 14 graden. Neem een extra jas of trui mee voor tijdens de safari-activiteiten.
  • Augustus en september – het is nog steeds heel droog en de temperatuur loopt verder op. De gemiddelde temperatuur loopt op tot 32 graden. De ochtenden zijn aangenaam.
  • Oktober – gedurende de dag is de temperatuur gemiddeld 33 graden, maar uitschieters naar nóg hogere temperaturen komen ook voor. In deze periode kan het sinds een lange tijd voor het eerst weer gaan regenen. Zeer welkom want het is dan een paar maanden droog geweest.

 

Groene seizoen:

Het groene seizoen loopt van november tot april. Dankzij regenval is de toegang tot het park soms alleen mogelijk per boot. De bush kleurt prachtig groen gedurende deze maanden.

  • November – na een lange periode van droogte valt de eerste regen in Liwonde National Park. Het is nog steeds overwegend droog en zonnig weer. Regen komt vaak in de vorm van korte hevige onweersbuien. De gemiddelde temperatuur is 33 graden.
  • December, januari, februari en maart – dit zijn over het algemeen de nattere maanden in het jaar. Het regent bijna dagelijks maar vrijwel nooit een hele dag. Meestal in de namiddag in de vorm van een korte bui. De temperaturen liggen gemiddeld  rond de 30 graden, terwijl het 17 graden is in de ochtenden.
  • April – het is indrukwekkend in Liwonde, het is prachtig groen en het regent vrijwel niet meer. Een aangename periode om het park te bezoeken.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Liwonde National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Malawi

LILONGWE Nkhotakota Wildlife Reserve Nyika National Park Lake Malawi Zomba Plateau Liwonde National Park Majete Game Reserve