Terug naar Malawi

Majete Game Reserve

Een prachtige route over bergwegen en langs kleine dorpjes voert u naar Majete Game Reserve. Het reservaat ligt in het zuiden van het land, op ongeveer een uur rijden van Blantyre. Het is één van de wildparken binnen de Shire vallei, waar de Shire rivier een bron van overleven vormt voor het wild in het gebied. Het landschap van Majete bestaat voornamelijk uit moerasgebied, lagunes en bossen met struikgewas. De overvloed aan water zorgt voor een gezonde wildpopulatie in het gebied.

En die dieren wilt u uiteraard niet missen! Majete is één van de weinige gebieden in Malawi waar de Big 5 leeft. In uw zoektocht naar het wild kunt u deelnemen aan game drives per 4×4 safarivoertuig, of een bootsafari maken over de machtige rivier. Ook het maken van een wandelsafari behoort tot de mogelijkheden. Dit maakt Majete Game Reserve een veelzijdige safaribestemming.

Deel deze bestemming:

Wilde dieren in Majete Game Reserve

Majete Game Reserve ligt in het zuidwesten van Malawi en behoort tot de meest wildrijke parken van Malawi. Aan het begin van de 21ste eeuw was het park in slechte staat. Sinds African Parks het beheer heeft overgenomen zijn er veel inspanningen geweest om de wildstand te verbeteren. Tegenwoordig is het reservaat het thuis van de ‘Big Five’ en talloze andere dieren. De natuur van het park is erg ongerept en nog niet ontdekt door toerisme. Naast de Big 5 is de kans groot om hier ook nijlpaarden, zebra’s, eland, hyena’s,  sable- en roan antilope tegen te komen.

Indrukwekkende vogels in Majete Game Reserve

In het Majete Game Reserve leven bijzondere vogelsoorten. Dit is een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier spot u mogelijk de Pels visuil, de Afrikaanse koekoeswouw of de grijskopelfmonarch (Livingstone’s flycatcher) en in de bosjes langs de Shirerivier ziet u mogelijk Boehm’s bijeneters en de rotsvorkstaartplevier.

Safari-activiteiten in Majete Game Reserve

Tijdens uw bezoek aan Majete Game Reserve kunt u verschillende safari-activiteiten ondernemen.

  • Game drives – een van de populaire activiteiten in Majete zijn de ochtend en middag game drives. Wanneer de meeste wilde dieren actief zijn trekt u er samen met uw ranger op uit op zoek naar wilde dieren in het gebied. Spot u als eerste de leeuwen in Majete?
  • Bootsafari – in Majete Game Reserve kunt u naast de reguliere safari-activiteiten ook bootsafari’s maken over de Shire rivier. Vanaf de boot ziet u mogelijk gigantische krokodillen, nijlpaarden en zwemmende olifanten.
  • Wandelsafari’s – wanneer de condities het toelaten is het in Majete Game Reserve ook mogelijk om deel te nemen aan een wandelsafari. De vegetatie is soms te begroeid, waardoor dit niet mogelijk is. U vertrekt gebruikelijk vroeg in te ochtend terwijl u de bush hoort ontwaken. U volgt alle sporen, zoals voetsporen van dieren, gebroken takken en eventuele geluiden. Mogelijk staat u oog in oog met een kudde olifanten.

Beste reistijd Majete Game Reserve

De beste reistijd voor Majete Game Reserve is tussen juli en oktober. Dit is tijdens het droge seizoen. In deze periode drogen de meeste drinkplaatsen op, waardoor de wilde dieren naar permanente waterbronnen trekken.

Droge seizoen:

In het droge seizoen is er weinig regenval. In deze periode zijn de wilde dieren iets eenvoudiger te zien omdat de vegetatie compleet is uitgedroogd en er beperkt water aanwezig is in het park.

  • Mei – het einde van een periode met regen is voorbij en het begint langzaam steeds droger te worden.
  • Juni en juli – de eerste tekenen dat de bush begint uit te drogen zijn zichtbaar. De gemiddelde temperatuur ligt op 26 graden, terwijl het in de ochtend koeler is met gemiddeld 14 graden.
  •  Augustus en september – er is geen regenval meer en de droogte houdt aan. Ook de temperatuur loopt iets meer op richting de 30 graden gemiddeld.
  • Oktober – overdag is het warmer met temperaturen rond de 35 graden. Het is langere tijd van droogte kan het tegen het einde van oktober voorkomen dat het regent. In de ochtenden is het aangenaam met temperaturen rond de 22 graden.

Groene seizoen:

Tijdens het groene seizoen kan het regenen in de namiddag. De lucht is strak blauw en het is overwegend zonnig. De vegetatie is prachtig groen in deze periode.

  • November – de regenperiode begint gebruikelijk in november. Het zorgt voor een bevrijding voor de natuur, want het is dan heel lang droog geweest. Het is overdag heel warm met gemiddelde temperaturen rond de 34 graden. Als het regent is dit vaak in de vorm van onweersbuien in de namiddag. Het regent niet dagelijks.
  • December, januari, februari en maart – dit zijn de dagen met de meeste regenval in Majete Game Reserve. Het is vrijwel nooit een volledig dag en de temperaturen zijn warm met gemiddelde temperaturen rond de 32 graden. Ook de ochtend zijn aangenaam met een gemiddelde van 22 graden.
  • April – de regenperiode is gestopt en het begint langzaam droger te worden. Een voordeel van deze periode is dat het nog steeds prachtig groen is in Majete.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Majete Game Reserve
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Malawi

LILONGWE Nkhotakota Wildlife Reserve Nyika National Park Lake Malawi Zomba Plateau Liwonde National Park Majete Game Reserve