Terug naar Malawi

Nkhotakota Wildlife Reserve

Nkhotakota Wildlife Reserve is een indrukwekkend en ruig gebied waar de rivieren die het mooie landschap doorkruizen. Nkhotakota staat bekend als geschikt gebied voor wandelsafari’s. Via touwbruggen, verscholen paden en rotsachtig landschap verkent u de natuur met uw gids. Om u heen ziet u overal groene bebossing, hoog gras en rotsachtige kliffen. Daarnaast leeft hier in het park een enorme kudde olifanten van bijna 600 dieren. Ook is dit bestempeld als ‘Important Bird Area’. Dat betekent dat vogelliefhebbers tijdens een bezoek aan Nkhotakota zeker aan hun trekken zullen komen.

Deel deze bestemming:

Safari-activiteiten in Nkhotakota 

In Nkhotakota Wildlife Reserve kunt u de volgende safari-activiteiten ondernemen:

  • Game drives – tijdens ochtend en middag game drives met een open 4×4 safarivoertuig verkent u de omgeving van Nkhotakota onder leiding van een professionele ranger.
  • Wandelsafari’s – het Nkhotakota Wildernis reservaat kunt u ook te voet verkennen. Tijdens een wandelsafari onder leiding van een professionele ranger verkent u de omgeving en volgt u voetsporen, uitwerpselen en gebroken takken. Op deze manier komt u mogelijk ook in oog met wilde dieren.
  • Kanosafari’s – in Nkhotakota kunt u de omgeving ook verkennen vanaf het water tijdens een kanotocht. Hier verkent u de Bua rivier terwijl u geniet van alle geluiden van de bush.

Dieren in Nkhotakota 

Het Nkhotakota Wilderness Reserve heeft in het verleden heel veel last gehad van stroperij. Inmiddels is de situatie aan de beterende hand en zijn er veel wilde dieren opnieuw geïntroduceerd. Zo zijn er vanuit Liwonde ongeveer 500 olifanten naar Nkhotakota verplaatst. Dit was de grootste reallocatie in Afrika. Naast olifanten leven hier verschillende antilopen, apen en andere wilde dieren. In het Nkhotakota reservaat komen ook roofdieren voor zoals leeuwen en luipaarden. Het gebied is prachtig en slechts een handjevol toeristen is hier geweest, wat bijdraagt aan een onvergetelijke ervaring.

Beste reistijd Nkhotakota Wildlife Reserve

De beste reistijd voor Nkhotakota Wildlife reserve is in de tweede helft van het droge seizoen, tussen juli en oktober. De meeste drinkplaatsen in het park zijn opgedroogd, waardoor de dieren in het Nkotakota reservaat naar het permanente water trekken.

Groene seizoen:

  • November – het is heet met een hoge luchtvochtigheid. De kans op regen wordt steeds groter met temperaturen rond de 30 graden. Het regent niet elke dag, maar als het regent dan is het vaak een korte onweersbui.
  • December, januari, februari en maart – dit zijn de maanden waarin u regen kunt verwachten in Nkhotakota. Het regent vaker, maar nooit de hele dag. De temperaturen zijn aangenaam met gemiddelde rond de 27 graden. In de ochtenden is het ongeveer 20 graden.
  • April – langzaam komt het einde van de groene periode in zicht en de regen neemt af. Het landschap is prachtig groen en er is water in overvloed.

Droge seizoen:

In het droge seizoen is er weinig regenval. In deze periode zijn de wilde dieren iets eenvoudiger te zien omdat de vegetatie compleet is uitgedroogd en er beperkt water aanwezig is in het park.

  • Mei – dit is de start van het droge seizoen. De vegetatie is heel  groen en er is nog steeds voldoende water aanwezig.
  • Juni en juli – in deze periode regent het niet meer, waardoor de vegetatie compleet uitdroogt. Overdag is het 25 graden, terwijl het ’s nachts afkoelt tot 12 graden. Tijdens de safari-activiteiten in Nkhotakota Wildlife Reserve kan het fris zijn, dus warmere kleding is te adviseren.
  •  Augustus en september – het wordt nog droger en dit is duidelijk zichtbaar. Dieren zijn eenvoudig te spotten omdat de bush compleet is uitgedund. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 26 graden.
  • Oktober – de temperatuur loopt nog meer op tot 30 graden gemiddeld. Hier kunnen uitschieters bij zitten tot boven de 40 graden, dus het is een warme periode. Dit is ook de tijd dat het voor het eerst weer kan gaan regen. Deze regen zorgt dan voor de nodige verkoeling.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Nkhotakota Wildlife Reserve
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Malawi

LILONGWE Nkhotakota Wildlife Reserve Nyika National Park Lake Malawi Zomba Plateau Liwonde National Park Majete Game Reserve