Terug naar Malawi

ZOMBA PLATEAU

Het Zomba Plateau is met een hoogte van ca 2000 meter een indrukwekkend natuurverschijnsel.  Het gebied ligt in de Shire vallei in het zuiden van Malawi en het plateau heeft een omvang van 130km2. Men bezoekt het Zomba Plateau voor haar indrukwekkende natuur met inheemse bossen, meren en watervallen. Verken hier bijvoorbeeld de indrukwekkende Mandala Falls en Williams Falls. Vanaf het Zomba Plateau geniet u van een indrukwekkend uitzicht dat bij helder weer zover reikt als het Malawimeer.

Zomba stad

De stad Zomba ligt onderaan het plateau. Dit gebied wordt omringd door oude boerderijen en theeplantages. Ooit was Zomba de hoofdstad van Malawi, maar heeft deze status inmiddels verruild met het noordelijker gelegen Lilongwe. Vandaag de dag is door de architectuur van Zomba nog zichtbaar dat de Britten hier tijdens de koloniale tijd hebben geheerst. Maak tijdens een bezoek aan deze regio een wandeling door deze oude stad of verken de oude boerderijen in de omgeving.

Deel deze bestemming:

Activiteiten 

  • Hiken – hike door de natuur van het Zomba Plateau en leer de flora & fauna van dichtbij kennen. Spot onderweg kleurrijke insecten, talloze vogelsoorten en bavianen. Ook heeft u de mogelijkheid om de hoogste piek van meer dan 2000 meter hoog te beklimmen.
  • Nature drive – een avontuurlijke manier om het Zomba Plateau te verkennen is per 4×4. Een prachtige panorama rit waarbij u stop bij de mooiste uitzichtpunten en watervallen.
  • Paardrijden/mountainbiken – bent u actief, dan zijn er zowel te paard of per mountainbike verschillende mooie routes beschikbaar op het Zomba Plateau.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Zomba Plateau
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Malawi

LILONGWE Nkhotakota Wildlife Reserve Nyika National Park Lake Malawi Zomba Plateau Liwonde National Park Majete Game Reserve