Terug naar Mozambique

Bazaruto Archipel

Voor de kust van Vilanculos ligt de Bazaruto Archipel, een eilandgroep die uit vijf losse eilanden bestaat. De eilanden die hier liggen zijn Magaruque, Benguerra, Bazaruto, Santa Carolina en Bangué. Deze ongerepte eilanden liggen afgelegen ten opzichte van het vaste land van Mozambique. Santa Carolina en Bangué zijn nog onbewoond. De andere eilanden zijn bewoond en tevens voorzien van drie luxe resorts. De Bazaruto Achipel kunt u vanuit Vilanculos eenvoudig tijdens een korte boottocht of per helikopter bereiken. Na een korte transfer bent u aangekomen in een onaangetast paradijs!

Deel deze bestemming:

Activiteiten Bazaruto Archipel

De Bazaruto Archipel bestaat uit verschillende eilanden waar u heerlijk kunt ontspannen op ongerepte stranden. Bezoekt u de Bazaruto Archipel in Mozambique, dan staan een aantal activiteiten centraal. Hier kunt u verschillende watersport-activiteiten ondernemen, namelijk:

Duiken in de Bazaruto Archipel

Duiken is één van de meest populaire activiteiten in dit gebied. De koraalriffen rondom Bazaruto zijn groot, gezond en kleurrijk. Hier leeft een grote diversiteit aan vissoorten die u tijdens het duiken kunt waarnemen. Enkele bijzondere hoogtepunten zijn de walvishaaien, dolfijnen, manta roggen en zeepaardjes. De populairste snorkel en/of duiklocatie is de ‘Two Mile Reef’, waar vijf verschillende soorten schildpad kunnen worden waargenomen.

Dhow boottochten

Maak een mooie boottocht op een traditionele Dhow boot. Maakt deze Dhow boottocht tijdens zonsondergang en geniet van een verfrissend ‘sundowner drankje’ terwijl u de zon aan de horizon ziet verdwijnen. Daarnaast zijn er Dhow boottochten waarbij u op interessante locaties kunt gaan snorkelen, of bezoekt u afgelegen kleinere onbewoonde eilanden. Tijdens een Dhow boottocht leert u alles over de verschillende eilanden van de Bazaruto Archipel

Activiteiten op het land

Afhankelijk van het eiland dat u bezoekt kunnen er verschillende activiteiten op het land worden ondernomen. Tochten te paard, picknicks bovenop een heuvel met indrukwekkend uitzicht of gewoon de unieke tropische vogels spotten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Begin de dag goed met yoga en dineer in de avond onder de sterrenhemel op een afgelegen plek op het strand.

Beste Reistijd Bazaruto Archipel

De gemiddelde temperatuur in de Bazaruto Archipel is gedurende het hele jaar erg aangenaam, met gemiddelde temperaturen rond de 30 graden.

Het droge seizoen

  • Juni tot oktober – Het droge seizoen van Bazaruto vindt plaats tussen juni en oktober. In principe is dit de beste tijd om een bezoek te brengen aan deze tropische bestemming. De kans op regenval is heel klein in deze periode. Dit is het perfecte weer om te luieren op het strand na een dag vol activiteiten. In de periode vindt ook de walvismigratie plaats. Gigantische bultrug walvissen trekken tussen juli en september langs Bazaruto.

Het groene seizoen

  • November en december – Deze periode is de overgangsperiode tussen het droge seizoen en het groene seizoen. De temperatuur kan iets oplopen, maar houdt rekening met een gemiddelde van 30 graden. Het begint wat vaker te regenen, maar overdag is de lucht vaak nog helder. Prijzen liggen relatief laag, behalve rond de feestdagen.
  • Januari, februari en maart – vanaf januari begint officieel het groene seizoen. Het kan tegen het einde van de dag onweren en delen van de dag zal het regenen. Echter is de oceaan nog steeds zeer warm en kan er goed gedoken worden.
  • April en mei – tussen april en mei vindt de overgangsperiode van het groene naar het droge seizoen plaats. Temperaturen liggen rond de 25 graden en er valt een stuk minder regen.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Bazaruto Archipel
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Mozambique

Machangulo Peninsula Bazaruto Archipel Quirimbas Archipel Gorongosa National Park Limpopo National Park VILANCULOS INHAMBANE MAPUTO