Terug naar Mozambique

Inhambane

Inhambane is een havenstad met een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis strekt tot de 11e eeuw en is erg turbulent. In de stad zelf zijn markten, restaurants en winkeltjes te vinden. Buiten dit bruisende centrum staat Inhambane vooral bekend om de mooie natuur. De tropische stranden rondom de kustplaats zijn omgeven door wuivende palmbomen en grenzen aan een heldere oceaan. In de omgeving van Inhambane vindt u ook rivieren, kleine meertjes en uitgestrekte velden waar rijst wordt verbouwd. Ook staan op veel plekken cashewbomen, cashewnoten zijn namelijk een belangrijk exportproduct van Inhambane. Een leuk hoogtepunt in deze omgeving is de kans om de zeldzame doejong, ook wel de Indische zeekoe, te zien zwemmen. Verder zijn er talloze activiteiten te ondernemen in én rondom Inhambane.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Inhambane

In en rondom Inhambane kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Naast helemaal tot rust komen

  • Bezoek de markt – de marktjes van Inhambane zijn dé perfecte plek om lokale souvenirs en kleinigheden te kopen.
  • Mountainbiken – mountainbike langs (en op!) het strand om de omgeving op leuke wijze te verkennen. Zo komt u bij afgelegen stukken natuur waar geen ander mens te zien is.
  • Duiken en snorkelen – in de wateren nabij Inhambane leven veel unieke vissoorten. Grote roggen en walvishaaien spannen hier de kroon. De walvishaai is in andere delen van de wereld erg zeldzaam, maar komt hier in grote getalen voor. Bij de duiklocaties zijn ook kleurrijke koraalriffen te vinden. Hier zwemmen kleine, exotische vissen tussendoor. De doejong is één van de meest zeldzame dieren die u hier kunt tegenkomen.
  • Kajakken – ga per kajak de zee op en zie grote vissoorten voorbij zwemmen. Ook kunt u afgelegen stukken strand vinden tijdens deze tochten.
  • Sundowner cruise – tegen het eind van de dag vertrekt u per zeilboot om de zonsondergang vanaf het water te aanschouwen. Lekkere snacks en frisse drankjes worden onderweg geserveerd.

Andere gebieden in Mozambique

Machangulo Peninsula Bazaruto Archipel Quirimbas Archipel Gorongosa National Park Limpopo National Park VILANCULOS INHAMBANE MAPUTO