Terug naar Mozambique

Machangulo Peninsula

De Machangulo Peninsula ligt in het zuiden van Mozambique. Deze tropische bestemming is vanuit de nabijgelegen stad Maputo gemakkelijk te bereiken per boot. Hier wachten warme, heldere wateren vol kleurrijke vissen en ongerepte stranden op u. De boottocht vanuit Maputo duurt zo’n 90 minuten, waarna u vriendelijk wordt ontvangen op het strand van Machangulo.

Dit is een ongerept stuk natuur waar u in volledige privacy kunt verblijven. Schrale vegetatie op de duinen gaat langzaam over op dichtere bebossing, waar de schaduw nodige verkoeling biedt. Zo wordt het verkennen van uw omgeving een ontdekkingstocht, met kleine en grote hoogtepunten om van te genieten. Verscholen wandelpaden, binnenlandse wateren en afgelegen strandjes kunnen zomaar opduiken. Aan het eind van de dag zakt u weg op een comfortabele loungebank, uitkijkend over de oceaan die oranje glinstert door de ondergaande zon.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Machangulo Peninsula

 • Duiken – om Machangulo heen zijn prachtige duiklocaties te vinden. Zowel ervaren duikers als beginners kunnen hier vollop genieten van het variërende zeeleven. Kleurrijk koraal, exotische vissen en grote schildpadden en roggen behoren tot de voornaamste hoogtepunten.
 • Kajakken – per kajak de tropische natuur van Machangulo verkennen is erg bijzonder. U passeert moerassige bebossing, peddelt langs de kust en ziet misschien zelfs dolfijnen langs zwemmen!
 • Overige activiteiten – buiten deze activiteiten kunt u relaxen op de stranden, wandelen door de groene bebossing, snorkelen en verschillende watersporten ondernemen.
 • Vogelsoorten spotten – in Machangulo leven diverse vogelsoorten. Van flamingo’s tot de ‘African Fish Eagle’, er is altijd iets moois te spotten.
 • Vissen – rondom Machangulo zijn prachtige vislocaties beschikbaar. Onder begeleiding van een gids heeft u de beste kans op een mooie vangst.

Beste reistijd Machangulo Peninsula

De beste periode om Machangulo te bezoeken is in het droge seizoen, tussen mei en oktober. Duiken en snorkelen is het best in deze periode. Het regent niet of nauwelijks, en de zon schijnt bijna de hele dag.

Het droge seizoen

 • Mei – De zomer komt in mei tot een eind. Het kan redelijk fris zijn in deze maand, met een gemiddelde temperatuur van 18 graden in de ochtend. Overdag wordt het ongeveer 27 graden. Er valt nauwelijks tot geen regen.
 • Juni, juli en augustus – de gemiddelde temperatuur daalt enigszins in het hart van het droge seizoen. Overdag wordt het gemiddeld 25 graden.
 • September en oktober – het groene seizoen komt in zicht. Het wordt geleidelijk warmer en regenval komt vaker voor. Het is gemiddeld 28 graden overdag.

Het groene seizoen

 • November – het begint een stuk meer te regenen in deze periode. De dagelijkse temperatuur varieert tussen de 21 en 29 graden. November is een soort overgangsperiode tussen het droge en groene seizoen.
 • December, januari, februari en maart – dit is de bulk van het groene seizoen. Het begint vaak te regenen tegen het einde van de dag. Het regent bijna nooit de hele dag, en de gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 30 graden. ’s Ochtends en ’s avonds is de temperatuur comfortabel, rond de 23 graden.
 • April – er valt steeds minder regen. Het begint ook langzaam minder warm te worden. Het droge seizoen komt eraan.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Machangulo Peninsula
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Mozambique

Machangulo Peninsula Bazaruto Archipel Quirimbas Archipel Gorongosa National Park Limpopo National Park VILANCULOS INHAMBANE MAPUTO