Terug naar Mozambique

Limpopo National Park

Parque Nacional de Limpopo, oftewel het Limpopo National Park, maakt deel uit van het grotere Great Limpopo Transfrontier Park. Het Kruger National Park uit Zuid-Afrika en Gonarezhou National Park uit Zimbabwe worden met Limpopo verbonden om het Great Limpopo Transfrontier Park te vormen. De parken staan in verbinding met elkaar. Dit betekent dat wild zich vrij kan voortbewegen tussen de gebieden. Vooral de connectie met het wereldberoemde Krugerpark maakt het gebied interessant. Wel zijn de concentraties van de wilde dieren fors lager dan in Kruger.

Een uniek punt van Limpopo National Park is dat men tijdens een bezoek aan de regio het wild te voet waarneemt tijdens wandelsafari’s. Er zijn weinig wegen in het park, waardoor game drives minder vaak wordt uitgevoerd. Dit maakt Limpopo erg authentiek en ongerept, want de natuur is hier nog iets minder aangetast door wegen en safarivoertuigen.

Deel deze bestemming:

Dieren in het Limpopo National Park

Het Limpopo National Park is een enorm gebied waar wilde dieren vrij kunnen bewegen. Tijdens een bezoek aan het park kunt u de volgende diersoorten waarnemen:

De Big 5 in Limpopo National Park

De Big 5 komt voor in Limpopo National Park. Olifanten kunnen vooral in het droge seizoen makkelijk worden gespot. Zij trekken dan naar het permanente water in het park. Ook buffels komen relatief veel voor in Limpopo. Oog in oog komen met deze grote viervoeters is erg spannend. Tijdens een wandelsafari in Limpopo National Park is het vaak wat lastiger om leeuwen en luipaarden te vinden. Deze katachtigen zijn van zichzelf redelijk schuw. De kans dat u leeuwen spot tijdens een game drive is vaak wat groter. Luipaarden zijn voornamelijk ’s avonds te horen, maar overdag zelfs met een safarivoertuig lastig te vinden. Ook neushoorns zijn (grotendeels voor hun eigen bescherming) lastig te vinden.

Andere dieren in Limpopo National Park

De rivieren van Limpopo zitten vol krokodillen en nijlpaarden. Tijdens wandelsafari’s heeft u verder de kans om vlakbij giraffen te komen.  Ook wildebeest, zebra’s en cheeta’s leven in Limpopo National Park. De diversiteit aan vogelsoorten is erg goed in het park. Er kunnen totaal bijna 500 verschillende vogelsoorten worden gevonden, waarvan 200 migrerend zijn. Deze migrerende vogels kunnen alleen tussen november en april gespot worden.

Activiteiten in het Limpopo National Park

Wandelsafari’s in Limpopo 

Zoals eerder benoemd zijn wandelsafari’s de voornaamste manier om wild te spotten in Limpopo National Park. Onder begeleiding van een bewapende tracker verkent u de velden, bossen en rivieren van Limpopo. U leest sporen, leert geluiden herkennen en komt oog in oog met groot wild. Tijdens wandelsafari’s verkent u in één dag minder dan in een safarivoertuig. Dit betekent dat u meer op kunt gaan in de kleinere flora & fauna die u tegenkomt. Ook ziet u elke dag een heel ander stuk natuur.

Bootcruise en kanotochten over de Olifants River Gorge

Maak bootcruises op de Olifants River Gorge, waarbij u drinkend wild langs de oevers spot. Wilt u wat actiever de rivieren verkennen? Dat kan ook per kano, waarbij u nóg dichterbij het wild komt. Zo kunt u onder begeleiding van een gids vlak langs nijlpaarden en krokodillen varen.

Game drives in Limpopo

Er zijn niet veel wegen in Limpopo National Park, dus worden maar enkele game drives georganiseerd. Tóch kan een game drive erg belonend zijn. Zo is de kans groter dat u de schuwe leeuwen van Limpopo spot. U kunt ook stoppen tussen mooie stukken natuur om even te picknicken of een fris drankje te drinken.

Beste Reistijd Limpopo National Park

De beste reistijd om Limpopo National Park te bezoeken is het droge seizoen van mei tot september. Temperaturen liggen in deze periode wat lager dan in het groene seizoen. Daarom wordt aangeraden om warme kleding mee te nemen voor de vroege ochtenden. Dan kan het nog erg fris zijn, namelijk rond de 10 graden. In het groene seizoen wordt het een stuk warmer en regent het wat vaker.

Droge Seizoen 

  • Mei – dit is een overgangsmaand tussen het groene en droge seizoen. De dagelijkse temperatuur neemt af en is gemiddeld zo’n 29 graden overdag. ’s Ochtends is het ongeveer 13 graden.
  • Juni, juli en augustus – de ochtenden worden nog wat frisser, het is ongeveer 10 graden. Overdag is de temperatuur een stuk comfortabeler: gemiddeld 26 graden. De zon schijnt de hele dag en er valt bijna geen druppel regen.
  • September – september is de overgangsmaand tussen het droge en groene seizoen. Het wordt warmer en er kan wat regenval voorkomen. De eerste regen is een opluchting voor het droge landschap.

Groene Seizoen 

  • Oktober en november – het wordt overdag gemiddeld 32 graden. De eerste échte regen begint te vallen in november.
  • December, januari en februari – dit is de bulk van het groene seizoen. Dit is de natste en warmste periode van het jaar. Enkele dagen kan het zelfs bijna 40 graden worden!
  • Maart en april – de regenval begint vanaf maart af te nemen. Vooral april is een erg comfortabele maand met veel zon en een warme temperatuur.

Andere gebieden in Mozambique

Machangulo Peninsula Bazaruto Archipel Quirimbas Archipel Gorongosa National Park Limpopo National Park VILANCULOS INHAMBANE MAPUTO