Terug naar Mozambique

Quirimbas Archipel

De Quirimbas Archipel staat vooral bekend als één van de mooiste duiklocaties van Mozambique. Toch is dat niet het enige wat dit mooie gebied te bieden heeft. Quirimbas bestaat uit 32 tropische eilandjes. De eilandjes hebben zeer veel historie, met invloeden uit Portugal en zowel Afrikaanse als Arabische landen. Sommige van deze eilanden zijn privé, hier kunt u alleen komen als u verblijft in het resort op het eiland. Deze privé-eilanden kunt u doorgaans bereiken per helikopter of klein vliegtuigje vanaf Pemba. Tussen de overige eilanden eilandhoppen is een écht avontuur. Zo trekt u van het grootste eiland, Matemo, tot Vamizi, de meest afgelegen van alle eilanden. U passeert eilandjes met groen gras, wit zand en tropische bomen. Het water is hier zó helder dat u de felgekleurde vissoorten vanaf boven kunt zien zwemmen!

De Quirimbas Archipel is een stuk minder ontwikkeld dan andere tropische bestemming, zoals Zanzibar (Tanzania) en de Bazaruto Archipel. Zo zijn de resorts over het algemeen nog wat kleiner. Ook zijn hier nog veel stukken onontdekt strand, afgelegen bossen en kleine onbewoonde eilandjes te vinden. Dit maakt een bezoek aan Quirimbas zo ontspannend!

Deel deze bestemming:

Activiteiten in de Quirimbas Archipel

Op de verschillende eilanden van de Quirimbas Archipel zijn talloze activiteiten te ondernemen. Enkele van de meest bekende hoogtepunten zijn:

 • Duiken en snorkelen – de Quirimbas Archipel is één van de mooiste duikgebieden van Afrika. De koraalriffen hebben hier ongestoord kunnen uitbloeien tot een levendige onderwaterwereld. De verschillende duiklocaties kunnen met gemak worden bereikt en zijn geschikt voor elk niveau duiker. Exotische vissen, schildpadden, walvissen, dolfijnen en roggen kunt u hier gemakkelijk van dichtbij waarnemen.
 • Kajakken – een kajak trip rondom het eiland waarop u zich bevindt brengt u op afgelegen stukjes strand. Daarnaast houden dolfijnen ervan om mee te zwemmen met uw kajak- een erg leuk gezicht! Ook passeert u mangrovebossen waar veel vogels zich ophouden.
 • Historie op Ibo Island – Bezoek ook één van de drie forten op Ibo Island, ooit gebouwd door Portugezen die hun handelsroute wilden verdedigen. Tijdens uw bezoek zult u meer kunnen leren over de turbulente geschiedenis van het eiland.
 • Ongereptheid op Vamizi Island – dit afgelegen eiland is de meest noordelijke van de Quirimbas Archipel. Het afgelegen Vamizi biedt één van de meest ongerepte natuurgebieden van Quirimbas.
 • Dhow boot safari – een tocht per traditionele Dhow zeilboot is een ervaring om nooit te vergeten. U zeilt naar onbewoonde eilandjes, snorkelt rond scheepswrakken, ziet dolfijnen voorbij zwemmen en kunt zelfs overnachten op een afgelegen eiland.
 • Diepzeevissen – de zee op gaan om grote vissen proberen te vangen is avontuurlijk en doet uw hart zeker sneller kloppen.

Beste reistijd Quirimbas Archipel

De beste reistijd om Quirimbas te bezoeken is in het droge seizoen tussen april en december. In deze maanden regent het weinig en is het doorgaans zonnig. Wel kan het iets koeler zijn in de wintermaanden tussen juni en augustus, maar de gemiddelde temperatuur ligt nog steeds rond 29 graden overdag. De beste periodes om te duiken zijn doorgaans april t/m juni en september t/m november. Tussen juni en november vindt doorgaans het walvisseizoen plaats, wat ook een erg leuke hoogtepunt kan zijn.

Droge Seizoen

 • April, mei en juni – dit deel van het droge seizoen is één van de beste periodes om te duiken. Het zeewater is doorgaans rustig en het zicht rijkt ver in deze maanden. Het is overdag gemiddeld 31 graden. In april kan er nog wat meer regen vallen, maar in mei en juni komt regenval nauwelijks meer voor.
 • Juli en augustus – het is erg zonnig en kan iets frisser zijn dan de eerdere maanden. Toch is het nog erg warm – gemiddeld 28 graden overdag. Dit is ook een goede periode om walvissen te spotten.
 • September, oktober en november – ook dit deel van het droge seizoen is een erg goede duikperiode. Daarnaast zijn dit de droogste maanden van het jaar, met nauwelijks een druppel regen die valt. Het is gemiddeld zo’n 31 graden overdag en vooral in september kunnen walvissen vaak worden gespot.

Groene Seizoen 

 • December – deze maand dient als een overgangsmaand tussen het droge en groene seizoen. Het kan al wat meer gaan regenen, maar relatief valt dit nog erg mee. De feestdagen aan het eind van december zijn een populaire tijd om Quirimbas te bezoeken, dus wordt aangeraden tijdig te boeken!
 • Januari en februari – gedurende deze twee maanden kan een bezoek aan Quirimbas beter niet plaatsvinden, ondanks dat het lekker warm is. Het cyclonen seizoen vindt plaats in deze periode en het regent erg veel.
 • Maart – vanaf maart neemt de regen weer wat af, net als de luchtvochtigheid. Daardoor is het zeker tegen het eind van de maand een stuk comfortabeler om de Quirimbas Archipel te bezoeken.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Quirimbas Archipel
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Mozambique

Machangulo Peninsula Bazaruto Archipel Quirimbas Archipel Gorongosa National Park Limpopo National Park VILANCULOS INHAMBANE MAPUTO