Terug naar Mozambique

Vilanculos

Vilanculos een een paradijselijke plek aan de kust in de provincie Inhambane. Een interessante bestemming waar men kan ontspannen aan de kust. Hier vindt u de kilometers lange stranden met ongerept duingebied. Een unieke locatie om bijvoorbeeld een safariavontuur in Afrika, te besluiten  op de stranden van Mozambique. Vanuit de kust kunt u relaxen op het hagelwitte stranden en bovendien kunt u in de omgeving snorkelen of diepzeeduiken. Daarnaast is Vilanculos de toegangspoort naar de Bazaruto Archipel, een eilandengroep voor de kust. Hier liggen enkele bijzondere eilanden, bestaande uit vier grotere eilanden; Bazaruto, Benguerra, Santa Isobel, Santa Carolina en ook twee kleinere onbewoonde eilanden. Vanuit Vilanculos kunt u eenvoudig excursies maken per boot om dit ongerepte paradijs te verkennen.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Vilanculos

De stranden rondom Vilanculos zijn erg uitnodigend, maar naast de nodige ontspanning kan men hier verschillende activiteiten ondernemen. Vilanculos staat bekend om de vele  watersportmogeijkheden.

 • Watersportactiviteiten – enkele voorbeelden van populaire watersporten zijn duiken, snorkelen, diepzeevissen en kitesurfen. Vanuit traditionele Dhow boten verkent u de omgeving en geniet u van verfrissende drankjes.
 • Eiland boottrips en snorkelen – vanuit Vilanculos kunt u hier per boot de eilanden van de Bazaruto Archipel verkennen per boot. Hier kunt u zorgeloos snorkelen of wandelen op de onbewoonde eilanden.
 • Walvissafari – tussen juli en september passeren honderden walvissen langs de kust van Vilanculos. Tijdens deze periode worden er boottrips aangeboden in een zoektocht naar de walvissen, waarna men op een onbewoond eiland kan lunchen.
 • Diepzeevissen – De Bazaruto Achipelago is sinds 1971 een nationaal park. Hierdoor is deze regio lange tijd beschermd geweest, waardoor het gebied inmiddels bekend staat als een van de beste plekken in Afrika om te vissen blauwe marlijnen en andere grote vissoorten.
 • Kitesurfen – de Vilanculos Bay is wereldberoemd als kitesurf locatie.
 • Paardrijden over het strand – hier heeft u de mogelijkheid om te paard de prachtige omgeving te paard te verkennen. Beschikbaar voor beginners en gevorderden.
 • Kanoën – onder leiding van een professionele gids kunt u hier kanoën op zee.
 • Strandwandelingen – Vanuit uw accommodatie kunt u kilometers lange wandelingen maken over het indrukwekkende strand van Vilanculos. Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden die de groene vegetatie langs de kust doorkruizen.
 • Bezoek culturele hoogtepunten van Vilanculos – De cultuur in de stad is voelbaar en levendig. De lokale bevolking leeft vaak traditioneel en verbouwt nog eigen groenten. Probeer de lokale culinaire hoogstandjes en maak kennis met nieuwe smaken!

 

Beste Reistijd Vilanculos

De gemiddelde temperatuur in Vilanculos is het hele jaar door goed. Hier ligt de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden. De beste reistijd voor Vilanculos is tussen juni en oktober.

Het droge seizoen

 • Juni tot oktober – in de periode tussen juni en oktober is over overwegend droog. Het is een uitstekende periode om Vilanculos te bezoeken. De kans op regen in deze tijd van het jaar is bijzonder klein. Ideale omstamdigheden om heerlijk te relaxen op de mooie stranden. Dit is tevens de periode dat de enorme bultrugwalvissen voorbij trekken (tussen juli en september).

Het groene seizoen

 • November en december – dit is een periode van overgang. Vaak loopt de temperatuur iets op in deze tijd van het jaar. De temperatuur ligt rond de 30 graden en het kan wat vaker regenen. Gemiddeld is het gedurende de dag strak blauw en mocht het gaan regenen, dan is het vaak een flinke onweersbui aan het einde van de dag. De tarieven zijn vaak ook aantrekkelijk geprijsd in deze tijd van het jaar.
 • Januari, februari en maart – dit is de periode dat het vaker kan regenen. Nog steeds vaak alleen kort en hevig. De temperaturen zijn erg aangenaam boven de 30 graden
 • April en mei – na een periode van meer regen gaat het seizoen over in een langere droge periode. De temperaturen nemen iets af tot gemiddelde rond de 25 graden.

Andere gebieden in Mozambique

Machangulo Peninsula Bazaruto Archipel Quirimbas Archipel Gorongosa National Park Limpopo National Park VILANCULOS INHAMBANE MAPUTO