Terug naar Namibië

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is het op één na grootste kloof ter wereld. Enkel de Grand Canyon in de Verenigde Staten is groter. De Fish River Canyon is een gebied dat veelal wordt overgeslagen door reizigers naar Namibië, doordat het afgelegen ligt in het uiterste zuiden op de grens met Zuid-Afrika. Bent u een avontuurlijk en actief reiziger? Dan heeft de Fish River Canyon veel te bieden. Hier kunt u ongestoord avontuurlijke activiteiten ondernemen in een indrukwekkende omgeving. Lees hieronder meer over wat de Fish River Canyon te bieden heeft, zoals welke activiteiten men hier kan ondernemen en wat de beste reistijd is. 

Deel deze bestemming:

Wat is de Fish River Canyon?

Een gebied dat miljoenen jaren gelegen is ontstaan door erosie en bewegingen van de aardkorst. De Fish River Canyon bestaat grotendeels uit zwartkalksteen en zandsteen. Een bezoek aan dit gebeid is een droom is voor iedere geoloog. De Fish River Canyon begint bij Seeheim en eindigt bij Ai-Ais en is maar liefst 161 kilometer lang, 27 kilometer breed en het diepste punt ligt op 550 meter diep. 

Afgelegen in het uiterste zuiden van Namibië ligt een indrukwekkend heuvelachtig landschap, op kleine afstand van de Oranjerivier.  Dit is de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Een afgezonderd gebied dat op twee dagen rijden ligt van zowel Windhoek of Kaapstad via de Trans Kalahari Highway. Daarnaast kan men het gebied in 2,5 uur ook bereiken per vliegtuig vanuit Windhoek. Door de ligging wordt de Fish River Canyon vaak overgeslagen, maar toch heeft dit gebied veel te bieden. Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten bij de Fish River Canyon. 

 

 

 

Activiteiten bij de Fish River Canyon

 • Naturedrives – u verkent de Fish River Canyon een volledige dag met een 4×4 safarivoertuig. Via de enige toegangsweg tot de canyon daalt u af onder leiding van een professionele gids. Tijdens deze excursie leert u meer over het ontstaan van de Fish River Canyon en passeert u verschillende uitzichtpunten, waaronder “Main Viewpoint”, Three Sisters Rock Viewpoint” en Eagle’s Rock Viewpoint”.
 • Sundowner drive – Aan het einde dag kunt u deelnemen aan een sundowner drive, waarbij u vóór zonsondergang de rand van de canyon verkent. Tijdens zonsondergang geniet u van een verfrissend drankje met een uniek uitzicht. Onderweg ziet u naast de indrukwekkende vergezichten mogelijk ook dieren zoals zebra’s, struisvogels, springbokken, oryxen en jakhalzen.
 • Hike in de canyon – maak een prachtige hike van een halve of volledige dag in de Fish River Canyon. Hier daalt u af naar de vloer van de canyon via de met rotsen bezaaide hellingen tot u de rivier bereikt. Hier kunt u een verfrissende duik nemen, nadat u geniet van een picknickluch. Vervolgens keert u terug naar de lodge.
 • Canyon fat bikes – vanuit de lodges bij de Fish River Canyon loopt een 22km lange fietsroute langs de rand van de canyon die ongeveer 3,5 uur in beslag neemt met een fatbike. Een unieke excursie voor de actieve en avontuurlijke reiziger.
 • Krater rand wandelingen – het is mogelijk om op eigen gelegenheid vanuit de lodge een mooie wandeling te maken langs de kraterrand.
 • Meerdaagse hikeEen hike van meerdere dagen door de Fish River Canyon is erg intensief. De meest bekende hike duurt 4 tot 5 dagen en is ongeveer 85 kilometer lang. Beginnend bij Hobas, en eindigend bij Ai-Aïs. Deze wandeltocht mag alleen buiten de hete zomermaanden worden ondernomen. Bent u fit genoeg en bezoekt u de Fish River Canyon in de juiste maanden? Dan is dit een échte ‘Once In a Lifetime ervaring. Er zijn geen faciliteiten onderweg, dus u en uw gids nemen alle benodigdheden zelf mee.

De Beste reistijd Fish River Canyon

Het klimaat bij de Fish River Canyon is extreem droog. De temperaturen zijn gemiddeld nog redelijk mild, maar in dit gebied kunnen uitschieters zijn tot boven de 50 graden. 

Droge Seizoen:

 • Mei – het einde van de zomer komt in zicht. De temperatuur in de ochtend ligt rond de 10 graden, terwijl het overdag gemiddeld 22 graden is.
 • Juni, juli en augustus – dit zijn de koelere maanden in het jaar, dus extra warme kleding is noodzakelijk. In de ochtend ligt de gemiddelde temperatuur rond de 6 graden, maar dit kan tegen het vriespunt liggen. Overdag is het mild met gemiddelde temperaturen van 20 graden.
 • September – de temperaturen overdag stijgen naar gemiddeld 22 graden overdag. In de ochtenden blijft het koeler met gemiddelde rond de 8 graden.

Groene Seizoen:

 • Oktober en november – de temperaturen beginnen nu meer op te lopen met een ochtendtemperatuur van gemiddeld 12 graden en 25 graden in de middag. Het regent zelden.
 • December, januari en februari – het begint nu echt warmer te worden met behoorlijk uitschieters tot zelf 50 graden. De gemiddelde temperatuur ligt op 28 in de middag en ongeveer 15 graden in de ochtenden.
 • Maart en april – de hogere temperaturen nemen iets af met een gemiddelde van ongeveer 25 graden. In de ochtenden is het nog steeds aangenaam met temperaturen rond de 13 graden.

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Fish River Canyon
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross